Dodaj do ulubionych

Nie tylko papki

15.03.06, 13:43
Mam pytanie od kiedy podawac nie tylko papki chodzi mi o wieksze kawałeczki
np.w zupce.Moj mały ma skonczone pol roczku i dzisiaj sprobowalam mu podac
zupke z ryzem i mial odruch wymiotny.A moze są jakies sposoby aby przekonac
dzieci do takich zupek.A jak Wy sobie z tym poradzilyscie??
Obserwuj wątek
    • mama_kotula Re: Nie tylko papki 15.03.06, 13:46
      Półroczniak jest za mały na grudki w pożywieniu (no, chyba, że je zupki od 3
      miesiąca smile))
      W słoiczkach gerberowskich mniej miksowane jedzenie pojawia się od 9 miesiąca.
      • maja98 Re: Nie tylko papki 15.03.06, 13:51
        Własciwie to podalam taka od 7m-ca Hipp.Moze rzeczywiscie jeszce troche
        poczekam.
        • mama_kotula Re: Nie tylko papki 15.03.06, 13:53
          maja98 napisała:

> Własciwie to podalam taka od 7m-ca Hipp.Moze rzeczywiscie jeszce troche
          > poczekam.

Spróbuj taką, gdzie nie ma ryżu, bo ten bywa twardawy smile))nawet rozgotowany do
          miękkości smile))
    • beatazet Re: Nie tylko papki 15.03.06, 14:29
      Dzieci są różne, jak sie nie da poczekaj i daj za jakiś czas.
      Magda ma 7 miesiecy i tak zaczęłam jej podawać nieprzecierane zupki, wczesniej
      trochę chrupki.
      Podaj chrupki kukurydziane ( bez soli i bezsmakowe ) w składzie tylko kaszka
      kukurydziana.
      Są słoiczkowe zupki bobowity od 7 miesiaca z drobinkami jedzenia można na nich
      testować. Magda troche odkaszluje czasem , a na początku wszytsko jej z buzi
      leciało. Uczymy się pomału i nic na siłę.
      Mozna jeszcze tarte jabłko dawać to tez nie taka miazga jak słoiczkowe zupki.
      • majan2 Re: Nie tylko papki 15.03.06, 15:59
        Pediatra mi powiedzial, ze dobrze dziecku (5 miesiecy) dwac prdoukty bobovity bo
        tam sa drobinki a nie zupelna papka. czekam do niedzieli i zobacze czy bedzie
        sie jej to podobalo.
        • efka30 Re: Nie tylko papki 15.03.06, 16:06
          wydaje mi się,że wlasnie Bobovita ma najbardziej rozdrobnione i wodniste
          jedzonko...Dlatego właśnie podaje Puchatkowi Gerbera,który jest przede
          wszystkim bardziej gęsty od Bobovity a owoce z Nestle -Misiowy sad/są super/ no
          i z Hippa.
          • majan2 Re: Nie tylko papki 15.03.06, 16:15
            Efka, jeszcze nigdy nic nie dalwam mamlej wiec nie wiem, ale tak mi dzisiaj
            lekarz powiedzial. Moze sie pomylil?
          • efka30 Re:Misiowy sad 15.03.06, 21:20
            -jablko z wanilią-polecam.To jest jabłko jakby utarte a nie zmiksowane jak w
            słoiczkach innych firm.Tak sobie pomyślałam,że może Bobovita dla starszych
            dzieci już mniej miksuje obiadki.Bo ja na razie mogę tylko powiedziec o tych
            daniach do 6-go miesiąca.Puchatek za tydzień kończy 6...Będziemy wtedy próbowac
            jedzonko od 7 m-ca i zobaczymy...Może będzie mniej "papiaste"smile)
    • bomba001 Re: Nie tylko papki 15.03.06, 17:17
      my dzis, jakodrugi posiłek w zyciu 6 msc mamy kasza jaglana. czesciowo
      zmiksowana, czesciowo w kawałkach. kilka razy kaszlneła, wypluła, ale zjadła
      • mart44 Re: Nie tylko papki 15.03.06, 21:46
        Sory, że tak to zabrzmi, ale co to za kasza, ta jaglana? Zwykła ze sklepu? Jak
        ją podajesz?
        • bomba001 Re: Nie tylko papki 15.03.06, 21:57
          zwykła kasza jaglana, wypłukana i ugotowana, nie na kleik tylko tak jak dla
          rodziny. bezglutenowa. zmiksowałam trochę z wodą, część zostawiłam
          niezmiksowanej, dodałam gruszkę. zjadła, a to duzo zdrowsze niz kleiki ryżowe i
          kukurydziane. polecamsmile) jutro bedzie gryczana niepalona, wpodobnej formie.
          chyba jednak bardziejzmiksuję, bo ziarna dużo wieksze
          • maja98 Re: Nie tylko papki 16.03.06, 13:18
            Dzisiaj podalam mlodemu zupke Bobovity od 7 m-ca (rosolek z ryzem) z drobinkami
            jedzenia i rzeczywiscie zjadl calutka i obylo sie bez odruchow
            wymiotnych.Polecam.
    • slodziutka23101 Re: Nie tylko papki 16.03.06, 14:40
      hej moj synek ma 7.5 misiaca i tez nie umie jesc papek z wiekszymi kawalkami ja
      kupuje mu do 6 miesiaca bo tam jest wszystko dobrze zmiksowane

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka