Dodaj do ulubionych

Jak prawidłowo zakładać pamersy?

25.03.06, 10:37
Mam problem wszystkie "pampersy" przeciekają (używałam pampersów i
rosmanówek)więc to nie wina pieluch tylko pewnie zakładania przeze mnie
(obecnie używam rosmanówek mini)doradźcie jak je prawidłowo zakładać
Obserwuj wątek
    • mamaisi Re: Jak prawidłowo zakładać pamersy? 25.03.06, 10:51
      Może masz za duże te pieluszki?
      Ja zakładając pampersa uważam zby miała go z tyłu wysoko "naciągniętego" - ale
      bez przesady. Dość ciasno go zapinam i sprawdzam, czy się nie zawinęło nic
      wokół nóżek.
      • studzienka1 Re: Jak prawidłowo zakładać pamersy? 25.03.06, 11:10
        No niby też tak robię ale i tak przecieka czyli jednak nie tak coś robię sad
    • martaglowacka Re: Jak prawidłowo zakładać pamersy? 25.03.06, 11:15
      Hej!! A jaka jest płeć Twojego Dzidzia?? Ja używam przeważnie Pampersów i gdy
      (4 lata temu) zawijałam w nie synka - przeciekały, teraz mam córcię i nie
      przeciekły ani razu - a zakładam tak samo. Siusiak zawsze gdzieś tam się
      wywinął (choć też go "układałam") smile
      Pozdrawiam
      Marta
      • studzienka1 Re: Jak prawidłowo zakładać pamersy? 25.03.06, 11:27
        No właśnie mój mały mężczyzna też chyba ma wywijającego siusiaka smile
        • sszalwia Re: Jak prawidłowo zakładać pamersy? 25.03.06, 12:00
          Zwracaj uwage na wewnętrzną falbakę- musi być ułozona do wewnątrz!
          • pati775 Re: Jak prawidłowo zakładać pamersy? 25.03.06, 12:26
            ja zakladam pampersa odginam falbanke na zewnatrz zapinam z jednej strony a
            potem zerkam z tej jeszcze niezapietej jak ulozony jest sisiak jelsi ku gorze
            to ukladam go miedzy faldki pampersa zapinam dosc mocno zeby bylo tylko miejsce
            na dwa palce miedzy pampkiem a brzuchem
            • s77d Re: Jak prawidłowo zakładać pamersy? 29.03.06, 07:50
              Ja też mam chłopca, nie układam mu pisiolka. Przeciekanie pieluch to faktycznie
              złe zakładanie(przynajmniej tak było w moim przypadku). Używam Pampersów, moja
              technika jest taka: podkładam pieluszkę pod plecki na taką wysokość aby była
              równa z tą, która przypadnie na brzuszku, kiedy pieluszka jest już wsunięta
              naciągam ją żeby nie było fałdek ale uważam również aby jej nie przesunąć,
              kiedy otulam dopcię pieluszką staram się aby mały miał podkurczone nóżki
              natomiast jak zapinam to staram się aby miał je wyprostowane. Ważne jest
              również sprawdzenie boków przy zapięciu czyli czy pieluszka (ta część pod
              rzepem) ładnie, gładko jest ułożona. Nie wiem czy to ci sie przyda, mnie ta
              technika pomogła a mój mały ma już 4 m-ce.powodzenia
        • amilaga Re: Jak prawidłowo zakładać pamersy? 29.03.06, 18:13
          trzeba uwazać żeby siusiak był skierowany w dól, też kilka razy nie zwróciłam
          uwagi i siusiu polecuiało w górę poza pieluszke
      • patrycjamackowiak Re: Jak prawidłowo zakładać pamersy? 25.03.06, 14:33
        Hej! Ja mam synka i nie mam problemów z Pampersami. Siusiak układam zawsze na
        dół. Taśmę przyklejam dość ciasno. I co bardzo ważne wywijam falbanki przy
        udach na zewnątrz.
    • bonkreta Re: Jak prawidłowo zakładać pamersy? 25.03.06, 16:08
      > Mam problem wszystkie "pampersy" przeciekają (używałam pampersów i
      > rosmanówek)więc to nie wina pieluch tylko pewnie zakładania przeze mnie
      > (obecnie używam rosmanówek mini)doradźcie jak je prawidłowo zakładać

Wcale niekoniecznie wina zakładania - w ostatnim czasie na Emisiu przeciekały
      Pampersy, Rossmanki i Tesco, a teraz przeszliśmy na Huggiesy i wreszcie nie
      budzi się przesikany po szyję.
      • behemot79 do bonkreta 25.03.06, 18:07
        Potwierdzam...Pampersy przeciekają, Happy przeciekają, Haggisy są super (tylko
        koniecznie muszą być super flex, te drugie ponoć gorsze...). Wprawdzie dopiero
        od dwóch nocy uzywam haggisów, ale sa to też dwie pierwsze od kilku tygodni
        suche nocesmilePampersy są beznadziejne. Dowód? Całą dzisiejszą noc synek
        przespał w haggisie, rano go przebrałam w pampersa (firmy Pampers), nakarmiłam
        (leżał na boczku), po kilku minutach wziąłam go odbicia i ...synek był mokry az
        po pachy...Myślałam, że sie zapłaczę...
        • shady27 Re: do bonkreta 25.03.06, 22:41
          my uzywamy Pampersow i Huggies'ow i zadne nam nie przeciekaja
      • amilaga Re: Jak prawidłowo zakładać pamersy? 30.03.06, 15:28
        nigdy nie zdarzyło mi sie zeby mój 3 miesięczny szymon obudził sie przesikany a
        uzywam tylko pampersów orginalnych. skoro dzieciak budził sie tak przesikany
        musiał chyba z 8 godzin siedziec w jednym pampersie i niezle sie najadac.To
        jest niemozliwe
    • pati775 Re: Jak prawidłowo zakładać pamersy? 25.03.06, 20:07
      a u nas na noc najlepiej sprawdzaja sie wlasnie Pampersy (firma Pampers)
      11 godzin sikania i ta pielucha to wytrzymuje reszta nie dala rady

ja mysle ze to jest kwestia dobrania rozmiaru i dobrego zalozenia pieluchy
      • 111a4 Re: Jak prawidłowo zakładać pamersy? 25.03.06, 21:10
        u nas na noc tez tylko pampers.na dzien uzywam dada z biedronki - jestem na
        etapie ich testowania.
      • mama_szymonka Re: Jak prawidłowo zakładać pamersy? 25.03.06, 21:33
        Przepraszam za złośliwość , ale 11 godzin siusiania??? Czy podpaski u siebie
        drogie mamy też zakładacie na 11 godzin?Pieluszki 1-razowe należy zmieniać po
        każdym zabrudzeniu !Jak można trzymać takie maleństwo w zimnym okładzie z moczu
        i narażać je na dzałanie bakterii?
        Ja używam pampersów u synka i jeszcze mi nigdy nie przeciekły , nigdy też nie
        zastanawiałam się nad tym jak jest ułożony siusiak .Zwracam uwagę na to by były
        równo zapięte z obydwu stron i nie ściskały brzuszka [ muszą zmieścić się moje 2
        palce między pieluszkę i brzuszek ]Zewnętrzne falbanki sprawdzam czy nie
        zawinęły się do środka wokół nóżek.
        • 111a4 Re: Jak prawidłowo zakładać pamersy? 25.03.06, 21:37
          a w nocy budzisz synka zeby mu pieluszke zmienic?????bo ja naprzykład nie budze
          córki.
          • izao3 Re: Jak prawidłowo zakładać pamersy? 25.03.06, 22:17
            No własnie - ja też nie budzę synka!
            • patyczako Re: Jak prawidłowo zakładać pamersy? 25.03.06, 22:34
              musisz dobrze zalozyc bokizeby cie uciekaly gdzies w bok - mozna sprawdzic po
              kilkunastu minutach czy pielucha lezy dobrze tzn. czy wlasnie boki gdzies nie
              uciekaja jezeli tak to szybciutko poprawic.... mi na poczatku tez przeciekaly i
              sie dziwilam ze taka dobra firma a mocz ucieka bokiem... teraz juz od prawie
              roku zadna mi nie przeciekla... dodam ze moj synus jest spiochem i potrafi spac
              ciagiem 10-11 godzin a pomimo tego jest suchy
        • gacusia1 do Mama_szymonka 26.03.06, 04:56
          Czy Ty myslisz,ze ja na miejscu autorki postu budzilabym w nocy swoje malenstwo
          tylko po to,by mu zmienic pieluche???? To BLOGOSLAWIENSTWO,ze dzidzius spi cala
          noc i za zadne skarby swiata nie "przeszkadzalabym" mu we snie.Poza tym-dziecku
          NA PEWNO nie przeszkadza mokra pielucha,bo w przeciwnym razie nie przesypialoby
          11h!!!(co ja bym dala za 11h snu mojego bobaska!!!)
          • mama_szymonka Re: do Gacusia1 26.03.06, 23:43
            Trudno mi uwierzyć , ze niemowle może przespać 11 godzin . Mam już dwoje dzieci
            i jakoś nie miałam szczęścia do tak długiej przerwy nocnej( zazdroszczę Ci).Ja
            muszę co 2-3 godziny karmić maleństwo i zawsze zaczynam od zmiany pieluszki.W
            okresie noworodkowym najdłużej trzymałam dziecko 2 godziny w pampersie i
            zmieniałam.Ze starszym miałam tak samo .Potem to już się nie wybudzał tak często
            ale i miał w nocy dłuższe okresy między kolejnym siusianiem .
            pozdrawiam
            • budzik11 Re: do Gacusia1 27.03.06, 15:33
              Przecież to są chłonne pieluszki, nie tetra, dziecko nie odczuwa wilgoci ani tym
              bardziej zimna (pieluszka ma temperaturę ciała dziecka). Kiedyś z ciekawości
              sprawdzałam wilgotność pieluszki (po całej nocy) jak na reklamie, przykładając
              husteczkę higieniczną, byłą ledwo widoczna plamka. Nie ma sensu zmieniać co 2
              godziny.
    • gacusia1 Re: Jak prawidłowo zakładać pamersy? 26.03.06, 04:48
      U nas okazalo sie,ze pieluszki byly za male(kg jeszcze ok).Teraz nie zdarza sie
      to w ogole!Uzywam Huggies.
    • skubi7 Re: Jak prawidłowo zakładać pamersy? 26.03.06, 07:45
      My uzywamy Libero, ktore sprawdzily sie w najbardziej "mokrych i kupczastych"
      sytuacjach. Raz kupilismy pampersy ale jakos nie przypadly nam do gustu. Nie
      przemakaly alo jakos faktycznie maja duzo tej ceraty po bokach i trzeba sie z
      nia chwile zabawic.
      • bonkreta Re: Jak prawidłowo zakładać pamersy? 27.03.06, 15:18
        A gdzie kupujesz Libero? Raz tylko widzialam, i to ledwie kilka paczek w jednym
        rozmiarze, w Carrefourze, zaraz zreszta zniknely.
    • budzik11 Re: Jak prawidłowo zakładać pamersy? 27.03.06, 15:37
      Mnie przeciekały tylko Pampersy a to też dlatego, że już mała z nich wyrastała.
      Moim zdaniem jest to kwestia techniki - trzeba założyć pieluszkę szczelnie, żeby
      nie miało którędy przeciec. Aktualnie używamy Happy 2, mają rewelacyjny miękki i
      elastyczny ściągacz z przodu u z tyłu, można mocno zapiąc bez obawy że dziecko
      będzie uciskało. A przelewać sie może nie na brzuchu, nie na plecach, nie po
      udzie, ale po boku, tam, gdzie nad biodrem łączy sie przód i tył. Trzeba po
      prostu starannie nałożyć tył na przód i nic nie ma prawa sie przelać.
    • pati775 Re: do mama_szymonka 29.03.06, 08:31
      po to tak sprytnie skonstruowali pampersa zeby trzymal siki nawet 11 godzin
      tak jak pisza mamy dziecko nie czuje z tego powodu dyskonfortu

od kiedy synek przestal robic w nocy kupy przestalam go przewijac

w nocy owszem wybudza sie ale nie przez mokra pieluszke !!! a ja szybko
      potrafie go ululac spowrotem i masochizmem bylo by z mojej strony gdybym
      jeszcze dodatkowo go przewijala rozbudzajac zupelnie

zakladam mu pieluche o 19 zmieniam teraz od niedawna o 7 rano (bo zaczal sie
      budzc o 7 smile )

pozatym gdybym przewijala malucha co 2 godziny - bankructwo na pieluchach
      murowane (nie dotyczy noworodkow)

ps. porownanie pieluchy do podpaski jest glupie

pozdrawiam serdecznie smile))
      • mama_szymonka Re: do pati775 16.04.06, 03:03
        pati775 napisała:

> po to tak sprytnie skonstruowali pampersa zeby trzymal siki nawet 11 godzin
        A co z bakteriami? Też ma sziałanie antybakteryjne i antyseptyczne ?
        > tak jak pisza mamy dziecko nie czuje z tego powodu dyskonfortu
        A co , dzicia Ci to powiedziała?
        >
        > od kiedy synek przestal robic w nocy kupy przestalam go przewijac
        >
        > w nocy owszem wybudza sie ale nie przez mokra pieluszke !!! a ja szybko
        > potrafie go ululac spowrotem i masochizmem bylo by z mojej strony gdybym
        > jeszcze dodatkowo go przewijala rozbudzajac zupelnie
        >
        > zakladam mu pieluche o 19 zmieniam teraz od niedawna o 7 rano (bo zaczal sie
        > budzc o 7 smile )
        >
        > pozatym gdybym przewijala malucha co 2 godziny - bankructwo na pieluchach
        > murowane (nie dotyczy noworodkow)
        Znam osobiście takich co potrafią suszyć pampersy np. na słońcu .Wychodzi im
        jeszcze taniej . Ten "Ciemnogród" to wykształceni lekarze.
        >
        > ps. porownanie pieluchy do podpaski jest glupie
        A dlaczego ? Też utrzymuje wilgoć z dala od skóry maminej pupy.
        >
        > pozdrawiam serdecznie smile))

Wesołych Świąt wszystkim mamom!
    • ikaes Re: Jak prawidłowo zakładać pamersy? 30.03.06, 15:42
      Pampersy przeciekają - wypróbowane odkąd jakieś 1,5 roku temu zrobili
      ActiveBaby - zmniejszony o 1/3 wkład, ale za to podobno chłonniejszy. I nie ma
      na to wpływu zakładanie. Ja wtedy zmieniłam na Happy Belli i byłam zadowolona -
      nie przeciekały a zakładałam tak samo.
    • slodziutka23101 Re: Jak prawidłowo zakładać pamersy? 16.04.06, 11:08
      Hje chyba kazdy ma z tym problem smile ja przed nalozeniem rozkladam pampersa i
      rozciagam go mocno potem zakladam i wyjmuje gumki w kroczku i nie przeciekajasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka