Dodaj do ulubionych

pytanie o siusiaka

31.03.06, 13:32
Mojemu synkowi w badaniach raz wychdzi bakteria, a raz nie. W ostatnim
bakteria
nie wyszła, ale białe krwinki były dość wysokie.
Wczoraj lekarz sciagnala mu do dolu skorke i teraz ma takie male pekniecia
ktore troche krwawia - nie wiecie czy tak moze byc? (lekarz dzis nie dyzuruje
wiec nie moge sie go spytac) czy moze zrobil cos zle???

Obserwuj wątek
    • wisienka89 Re: pytanie o siusiaka 31.03.06, 13:40
      hej! Lekarz na epwno zrobił dobrze.. Nie wiem ile m-cy ma twoj synuś. Te małe
      peknięcia sa normalnością przy odciągnięciu skórki. Pewnie wczesniej tego nie
      robilaś przy kapieli i dlatego stad taki efekt. Moj synek tez tak miał. trzeba
      było zrobic to raz a porzadnie. Przemywaj małemu siusiaka rumiankiem a
      zobaczysz jak ranka szybko sie wyleczy. pozdrawiam!
    • barbara79 Re: pytanie o siusiaka 31.03.06, 13:58
      mój też tak miał na początku odciagania, nic go to nie boli więc się nie martw,
      siusiaka posmaruj rivanolem a potem bepantenem, jeśli masz w domu i wszystko się
      wyleczy, na początku tak moze popękać ale to nic złego. Mojemu maluszkowi już
      nie pęka przy odciaganiu wystarczy to regularnie robić, np raz w tygodniu
      podczas kapieli.
      • maretina Re: pytanie o siusiaka 31.03.06, 14:00
        a po co odciagac? moj lekarz na to nie pozwala.moze sobie cos odciagnijcie tak
        az cos wam popeka? zobaczycie jak to fajnie.
        • igulinda Re: pytanie o siusiaka 31.03.06, 14:02
          popieram maretinesmile po co robic dziecku krzywde?
        • gacusia1 Mamusie nieodciagajace-laczcie sie! :-))) 31.03.06, 15:38
          My nie odciagamy!!!
    • zabka751 Re: pytanie o siusiaka 31.03.06, 14:16
      Dziewczyny bardzo dziekuje za informacje. Uspokoilyscie mnie smile) Proponuje tez
      nie kontynuowac dyskusji czy sciagac skorke czy nie - ile lekarzy i sytuacji
      tyle opinii wiec moze wyjsc z tego tylko jedna wielka klotnia. Pozdrawiam i
      zycze usmiechnietego weekendu!
      A moj synek jutro skonczy 9 miesiecy!
      • igulinda Re: pytanie o siusiaka 31.03.06, 14:24
        wszystkiego wiec najlepszego dla synka i dla CIebie!
    • bea-ta Re: pytanie o siusiaka 31.03.06, 14:51
      Jesli juz napletek został odciagniety, to ściagaj go codziennie po wieczornej
      kapieli, bo inaczej zarośnie z powrotem i znów bedzie trzeba go ściągać. każde
      ściaganie inwazyjnie ( a nie skalpelem w poradni chirurg.) grozi bliznami i
      zwężeniem ujścia napletka i stulejką i jest niewłaśćiwym postępowaniem- pediatra
      nie powinien tak robic, chirurg tym bardziej- ma do tego skalpel. Teraz polewaj
      siusiak rivanolem i zamiast bepanthenu zastosowałabym maśc do oczu neomycynę- b.
      doobrze goi siusiaki!Jak pobierasz mocz do badania wazne jest abyś pobierała go
      prosto do pojemnika jalowego, bez woreczka- manipulowanie nim powduje
      zanieczyszczenie moczu bakteriami z krocza. Trzeba dobrze umyc malucha i lekko
      odciagnąc napletek i polać riwanolem- dopiero pobieramy mocz do badania- wtedy
      jest pewnośc, że bakterie jak są to tylko z ukl. moczowego, a nie spod napletka
      czy z ukl. pokarmowego. Beata
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka