rzukers 20.04.06, 09:09 pytanie do doswiadczonych mamus: czy mozna odmrozony pokarm schowac na pare godzin do lodówki a potem podac jeszcze raz??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aso.g Re: odmrozony pokarm 20.04.06, 09:13 Ja po odmrożeniu miałam w lodówce ok 6 godz. Odpowiedz Link Zgłoś
igulinda Re: odmrozony pokarm 20.04.06, 09:15 myzle ze mozna, ale pewnie nie za dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: odmrozony pokarm 20.04.06, 11:06 można, ale taki pokarm nie może mieć wcześniej kontaktu ze śliną dziecka - to znaczy że nie można dać dziecku do picia, a potem odstawić do lodówki. Odpowiedz Link Zgłoś
gacusia1 pytanie na marginesie 20.04.06, 14:00 Czy podgrzewalyscie odciagniete mleko? Czy tylko z lodowki wyjmowalyscie na kilka godzin w temp.pokojowej? Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: pytanie na marginesie 20.04.06, 22:01 różnie. zwykle podgrzewałam w kąpieli wodnej. i pamietajcie, ze rozmrożone mleko zwyczajnie.. śmierdzi)) ale nie jest zepsute na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
justin301 Re: pytanie na marginesie 20.04.06, 22:43 Ja rozmrażam mleko w ten sposób, ze przekladam z zamrażalnika do lodówki - od momentu takiego przełozenia mozę stać w lodówce 24 godziny. Mozna też rozmrażać w kąpieli wodnej. Co do karmienia to oczywiście jak juz dziecko jak ja to mówie dotknie smoka to na spożycie takiego mleka jest 1 do 1 1/2 godziny a poźniej - no cóż nalezy wylać do zlewu. Odpowiedz Link Zgłoś