Dodaj do ulubionych

Jak dobrać gondolę?

21.04.06, 09:41
Witajcie, chciałabym się od Was dowiedzieć, jako już tych doświadczonych
jakiej wielkości powinna być gondola. Mój dzidziuś przyjdzie na świat we
wrześniu i z tego co słyszałam to powinna być ona większa, ale ile? Poza tym
na jak długo powinna starczeć (tutaj słyszałam, że podobno na ok. 7 miesięcy,
a jezeli tak to ile wasze pociechy miały wzrostu kiedy zaprzestałyście jej
uzywać)?
Obserwuj wątek
    • maretina Re: Jak dobrać gondolę? 21.04.06, 09:45
      nie pamietam dokladnych rozmiarow mojej gondoli. jest spora. urodzilam we
      wrzesniu. ok 6 miesiaca przelozylam synka do spacerowki, bo nie chcial
      lezec,wolal byc w pozycji polezacej. chcial obserwowac swiat.
      kajtus jest duzym...tj dlugim chlopcemsmile ( 97 centyl), majac pol roku mial
      dlugosc 74 cm. do gondoli sie miescil ( w spiworze zimowym), ale nie sadze,
      zeby bylo mu tam wygodnie w tym wieku... dlatego ta spacerowka.
    • kama1978k Re: Jak dobrać gondolę? 21.04.06, 09:49
      Moj synek urodzil sie w pazdzierniku. Kupilismy Implasta Drivera. Gondola jest
      dosc duza - musi byc rzeczywiscie wieksza - przed Toba bedzie zima,
      kombinezon i spiworek. Ja nie sprawdzalam wymiarow - patrzylam jedynie
      wizualnie. jesli chodzi o to jak dlugo wozic dzidzie w gondoli bedzie to
      zalezalo od jej wzrostu. Mojemu synkow zaczelo byc juz ciasno ok 5 miesiaca
      przenioslam go wiec do spcerowki rozkladanej na plasko. POzatym kiedy dziecko
      zaczyna juz siadac nie chce lezec w gondoli tylko siedziec o ogladac swiat.
      My od kilku tygodni jezdzimy juz w lekkiej spacerowce Gracco.
      • maretina Re: Jak dobrać gondolę? 21.04.06, 09:53
        my tez mamy implast driver!smile
        • kama1978k Re: Jak dobrać gondolę? 21.04.06, 09:55
          Ja niestety musze poewiedziec ze MIELISMY. Tydzien przed swietami zostal nam
          ukradziony sprzed drzwi na klatce schodowej. Szkoda bo wozek byl naprawde
          swietny. sad((
          • maretina Re: Jak dobrać gondolę? 21.04.06, 09:56
            kama1978k napisała:

> Ja niestety musze poewiedziec ze MIELISMY. Tydzien przed swietami zostal nam
            > ukradziony sprzed drzwi na klatce schodowej. Szkoda bo wozek byl naprawde
            > swietny. sad((
            o matko!sad brakuje mi slow...nie wiem jak mozna dziecku cos ukrasc... pomijam
            kwestie, ze w ogole zlodziejstwo to cos co nie miesci mi sie w glowie...
            • koteczka12 Re: Jak dobrać gondolę? 21.04.06, 09:59
              Ja też rodziłam we wrześniu. Mała opuściła ją w początku kwietnia (wcześniej
              było paskudnie zimno), mierzyła wtedy 74 cm - ale dochodzi jeszcze kapturek,
              kombinezonik ...
            • kama1978k Re: Jak dobrać gondolę? 21.04.06, 10:02
              Teraz mi już trochę przeszło ale na początku też byłam cholernie wściekła.
              Zgłosiłam kradziesz na policję a oni mi powiedzieli że mam poszukać wózek -
              sama - po komisach i lombardach. A jak znajde to mam do nich zadzwonić. No
              ale to tak na marginesie - wątek przecież dotyczył wymiarów gondoli a nie
              bezczelności i złodziejstwa; smile
    • mart44 Re: Jak dobrać gondolę? 21.04.06, 10:00
      Gondolę kupuj jak największą! Mój synek urodził się malutki - 51cm, a mimo to
      już po paru miesiącach wypełnił gondolę 80x37,5. Urodził się we wrześniu tak jak
      Twój - więc przed Wami również zimowe miesiące, kiedy dzidziuś będzie napakowany
      - śpiworek, kocyk itp. Poza tym praktycznie jest mieć jakieś miejsce w gondoli
      np na Twoją torebkę (torba od wózka szybko mi się znudziła).
      Ja mam gondolę z podnoszonym oparciem
      wozkidzieciece.pl/index.php?d1=9&d2=620&d3=629&d4=1430&id=1437&p=0&x=0&p1=0&p2=0&session=FggKxxZc&k=0&dd=2&pp=1
      to bardzo się sprawdza - dziecko może sobie pooglądać świat, a jak uśnie -
      kładzie się go w wygodnej gondoli, a nie - na rozłożonej spacerówce, to jednak
      inny komfort jazdywink. Mamy zamiar jeździć tak jeszcze conajmniej przez miesiąc
      (czyli do ok 9miesiąca), synek będzie miał pewnie około 72-74cm.
      • scorpio771 Re: Dziękuję bardzo. 21.04.06, 12:12
        Nawet nie wiecie jak mi pomogłyście.
        Jeszcze raz bardzo dziękuję smile)
    • nswiderska Re: Jak dobrać gondolę? 21.04.06, 13:21
      dolacze do opinii, ze gondola powinna byc jak najwieksza (czyli dluga i
      szeroka). Moj synek urodzil sie w czerwcu i do konca marca (czyli konca chlodow)
      jezdzil w glebokim wozku. Pod koniec juz ledwo sie miescil (kombinezon, koc)ale
      dalismy rade. Biedne sa dzieciaczki, ktore trzeba przesadzac do spacerowki w
      srodku zimy. My mamy emmaljunge smart - bardzo polecam ten wozek - jest jednym
      z najwiekszych na rynku (dlugosc ponad 80 cm - a moj synek nalezy do tych
      dluzszych - ubranka nosimy na 80-86 cm). Trudno liczyc na to ze Twoj
      dzieciaczek bedzie mikrusemsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka