karolinazajac 25.04.06, 09:01 Od jakiego wieku wsadzałyście swoje dzieci do chust? Moja córeczka ma 5 tygodni i wydaje mi się że jest jeszcze za mała do noszenia w takiej chuście. A może ja ją po prostu źle wkładam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea41 Re: Chusta - od kiedy? 25.04.06, 10:50 To wszystko zależy od tego jaką masz chustę. Firama Bebelulu produkuje chusty w których można nosić dziecko od urodzenia. Zreszta wydaje wmi się, że większość chust właśnie taka jest. Wszystko zależy jednak od nauczenia się układania Maluszka odpowiednio w chuście. Odpowiedz Link Zgłoś
summerdays Re: Chusta - od kiedy? 25.04.06, 11:54 no wlasnie z tym ukladaniem to caly problem jest moze macie jakies dobre rady? Mam chuste bebelulu - lulu i jest jeden wielki ryk jak probuje ulozyc w niej synka (2m-ce) Odpowiedz Link Zgłoś
cynamonka6 Re: Chusta - od kiedy? 25.04.06, 13:10 mam chustę premaxx baby-bag, która według producenta ma służyć dziecku już od pierwszego dnia. Bardzo polecają ją do noszenia noworodków bo blisko mamy, blisko cyca, bujanko itp. Ale kiedy włożyłam tam synka ( 3tyg) wydawał mi się trochę zabardzo zgięty. Niby ma to być pozycja, którą dzidzia zna z łona matki, ale nie do końca mnie to przekonuje. Przecież kiedy dziecko się rodzi to raczej powinno być przyzwyczajane do prostowania kręgosłupa. I tak jakoś odkładamy pierwszy spacer w chuście. Odpowiedz Link Zgłoś
arsz Re: Chusta - od kiedy? 25.04.06, 15:55 Mój jutro będzie miał 6 tyg. Lulu używamy od początku właściwie, może miał z tydzień. Wszystko to kwestia ułożenia. Na stronach bebelulu można znaleźć opis jak układać, żeby dziecko nie było zapadnięte. W każdym razie w cale nie na podzuszce, ale blisko krawedzi. Wtedy też sporo widzi i jest szczęśliwe. Odpowiedz Link Zgłoś