Dodaj do ulubionych

Chusta - od kiedy?

25.04.06, 09:01
Od jakiego wieku wsadzałyście swoje dzieci do chust? Moja córeczka ma 5
tygodni i wydaje mi się że jest jeszcze za mała do noszenia w takiej chuście.
A może ja ją po prostu źle wkładam?
Obserwuj wątek
    • bea41 Re: Chusta - od kiedy? 25.04.06, 10:50
      To wszystko zależy od tego jaką masz chustę. Firama Bebelulu produkuje chusty w
      których można nosić dziecko od urodzenia. Zreszta wydaje wmi się, że większość
      chust właśnie taka jest. Wszystko zależy jednak od nauczenia się układania
      Maluszka odpowiednio w chuście.
      • summerdays Re: Chusta - od kiedy? 25.04.06, 11:54
        no wlasnie z tym ukladaniem to caly problem jest sad
        moze macie jakies dobre rady?
        Mam chuste bebelulu - lulu i jest jeden wielki ryk jak probuje ulozyc w niej
        synka (2m-ce)
    • cynamonka6 Re: Chusta - od kiedy? 25.04.06, 13:10
      mam chustę premaxx baby-bag, która według producenta ma służyć dziecku już od
      pierwszego dnia. Bardzo polecają ją do noszenia noworodków bo blisko mamy,
      blisko cyca, bujanko itp. Ale kiedy włożyłam tam synka ( 3tyg) wydawał mi się
      trochę zabardzo zgięty. Niby ma to być pozycja, którą dzidzia zna z łona matki,
      ale nie do końca mnie to przekonuje. Przecież kiedy dziecko się rodzi to raczej
      powinno być przyzwyczajane do prostowania kręgosłupa. I tak jakoś odkładamy
      pierwszy spacer w chuście.
    • igulinda Re: Chusta - od kiedy? 25.04.06, 13:26
      uzywalam od 4 tygodnia
    • arsz Re: Chusta - od kiedy? 25.04.06, 15:55
      Mój jutro będzie miał 6 tyg. Lulu używamy od początku właściwie, może miał z tydzień.
      Wszystko to kwestia ułożenia. Na stronach bebelulu można znaleźć opis jak układać, żeby dziecko nie było zapadnięte. W każdym razie w cale nie na podzuszce, ale blisko krawedzi. Wtedy też sporo widzi i jest szczęśliwe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka