polikarpia 12.01.10, 14:03 Jakiego krochmalu używa WDPD? Nie zawsze chce mi się przygotować samodzielnie (biję się w piersi. "Ługa" nieźle usztywnia, ale ma zbyt intensywny zapach. Możecie jakiś polecic? Dziękuję. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: krochmal 12.01.10, 14:08 Ja praktycznie przestałam używać. Muszę wyrzucić tę starą Ługę, bo gdzieś tam stoi. Odpowiedz Link
budzik11 Re: krochmal 12.01.10, 17:20 Nie używam krochmalu, jest wspaniałą pożywką dla roztoczy. Już widzę miliony maleńkich pajączków chrupiących pyszną skrobię ziemniaczaną w moje kołdrze np. Brrr.... Jedyne, co krochmaliłam ostatnio, to szydełkowy świąteczny aniołek - ugotowałam własny krochmal. Odpowiedz Link
anu_anu Re: krochmal 12.01.10, 18:03 Używam krochmalu wyłącznie do starych serwet. I jest to taki tradycyjny krochmal, gotowany z mąki ziemniaczanej. Odpowiedz Link
jagoda85 Re: krochmal 12.01.10, 18:10 Krochmal robię własnoręcznie. Używam tylko do ściereczek, i do serwetek własnoręcznie robionych. Odpowiedz Link
polikarpia Re: krochmal 13.01.10, 13:39 Dzikuję za wszystkie odpowiedzi. Używam krochmalu do szydełkowych firanek, aniołków właśnie i obrusów. Odpowiedz Link