Dodaj do ulubionych

kupka niemowlaka

29.04.06, 19:35
Moja Dusia właśnie skończyła miesiąc jest karmiona piersią ale niepokoja mnie
jej kupki, a właściwie ich kolor. Są one raz żółte i wyglądają jak musztarda
ale dość często są zielonkawe bądż zawierają białe grudki, a ja nie wiem co
może być tego przyczyną. Czy być może jest to nlormalne? Poradźcie mi bo ja
nie wiem co robić czy to jest prawidłowe. Od czego zależy kolor kupki
niemowlęcia? Czy może to być objawem jakiejś alergii. Nie jem nic oprocz
potraw gotowanych oraz typowych kanapek z wędliną bez warzyw.
Obserwuj wątek
    • mamakrzysia4 Re: kupka niemowlaka 29.04.06, 19:43
      u mojego 2 miesięcznego Krzysia też tak jest ale ja go karmie i cycem i butlą-
      musze go jeszcze przepajać wodą- wg pediatry jest to spowodowane niedorozwojem
      gastrycznym-brzuszek jest mały i sobie z jedzonkiem nie radzi-ja mam Krzysia
      przepajać wodą a do butli dodawać takie specyfik z probiotykami-trilac-już po 2
      dniach widze, że jest lepiej. Poradz się pediatry, bo przecież każda dzidzia
      jest inna. Pozdrowionka smile))
      • top123 Re: kupka niemowlaka 29.04.06, 19:59
        Moja Iza tez tak miala.Identycznie. Niedojrzalosc ukladu pokarmowego. Teraz ma
        4,5 miesiaca i wszystko sie unormowalo.
        Pozdrowienia.
    • jbasko Re: kupka niemowlaka 29.04.06, 19:58
      na podstawie tych informacji, które mam to nic złego, a czy ta zieleń jest
      oliwkowa czy taka jak szpinak, a to, ze grudki białe to nic się nie dzieje,
      przerabiałam taki sam temat jakiś czas i zasięgałam w róznych źródłach opinn. I
      jeszcze jedno, na pewno ta zmiana koloru jest zwiazana z tym co zjadłaś.
    • mika_p Re: kupka niemowlaka 30.04.06, 00:42
      Wszystko jest dobrze. Niepokojącym objawem jest śluz albo krew w kupie.
      W ogóle nie jesz warzyw, czy tylko na kanapkach nie?
      • kate9910 Re: kupka niemowlaka 30.04.06, 16:15
        po tym jak mo Dusia dostała uczulenia na coś co zjadłam a prawdopodobnie był to
        pomidor i wysypało jej całą buzie to z warzyw jadam tylko marchew i buraki bo
        obawiam sie jeść cokolwiek innego. Wysypka już prawie zniknęła ale trwało to
        dość długo ijeszcze trochę jest ale niewiele. No bo jeszcze oprócz warzyw
        znajdujących sie w zupie to co można by było jesć jak tu z której strony nie
        patrzeć to sama chemia. Może macie jakieś pomysły chętnie bym urozmaiciła swój
        jadłospis. Wszędzie tylko słyszę tego nie tamtego nie to w końcu co można?
    • mammazuzi Re: kupka niemowlaka 30.04.06, 17:33
      mam troszke odmienne obserwacje u nas zielona kupka pojawia sie jesli mala
      opije sie za duzo perwszego mleko (to wodniste z duza iloscia laktozy) np po
      nocy gdy piersi sa wypelnione
      po 4 miesiacach eksperymentowania z dieta stwierdzam ze ta ma raczej maly wplyw
      i chyba niepotrzebnie sie tak ograniczalam

ale coz wszyscy tylko dieta dieta....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka