nadia_24 04.05.06, 11:42 witajcie, mojej 3miesiecznej córce pocą sie strasznie rączki i stópki co moze byc tego przyczyną? czy to coś zlego? co powinnam robić? pomóżcie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdulka26 Re: potliwe rączki i stópki... 04.05.06, 13:26 A czy podajesz jej witaminę D3? Pocenie się może oznaczac niedobór tej witaminy. Odpowiedz Link Zgłoś
nadia_24 Re: potliwe rączki i stópki... 04.05.06, 13:32 Tak, podaje raz dziennie 2 kropelki... tak mi zalecil pediatra... nie wiem co to moze byc (( Odpowiedz Link Zgłoś
25iwon Re: potliwe rączki i stópki... 04.05.06, 14:06 Mój synek też tak miał,lekarz powiedział że to nie musi świadczć o niedoborze witaminy D3,ale o jej nadmiarze,kazał odstawić na tydzień witamine, po kilku dniach mój mały przestał się pocić,więc lekarz dawkę zmniejszył do 1 kropli co drugi dzień.Pomogło,a nadmiar tej witaminy może być gorszy podobno w skutkach jak jej niedobór. Odpowiedz Link Zgłoś
majka313 Re: potliwe rączki i stópki... 05.05.06, 21:52 Chyba mamy ten sam problem. Moj mały też strasznie się poci. Nawet w nocy ja jestem prztkryta po uszy bo jest mi zimno, a on jest praktycznie odkryty i jest cały spocony mimmo,że śpi w samych bodach.Czy faktycznie mam odstawić witamine D3. Odpowiedz Link Zgłoś
nadia_24 Re: potliwe rączki i stópki... 06.05.06, 10:03 Tez sie zastanawialam nad odstawieniem tej witaminy... ale najpierw zrobie analize moczu Corce i wtedy zobacze... martwie sie bo raczki i stopki non stop ma spocone Odpowiedz Link Zgłoś
majka313 Re: potliwe rączki i stópki... 06.05.06, 14:13 Ja naraziee jeszcze poczekam do wizyty u pediatry. Nie chcę sama odstawiac tej witaminy, może doktórka wymyśli coś mądrego.Poki co może jedynie zmmniejszę dawkę z dwóch kropli do jednej. Co Wy na to?Dobrze myślę? Odpowiedz Link Zgłoś
konwersja Re: potliwe rączki i stópki... 07.05.06, 09:18 Polecam wątek o szkodliwości witaminy D3... Moja córeczka też się bardzo pociła, zwłaszcza główka, rączki i nóżki... Okazało się, że w szpitalu dostawała dużo witaminy D3... Teraz wcale jej nie podajemy. Odpowiedz Link Zgłoś