09.05.06, 11:39
Moje drogie czy nie obawiacie się wiatru na spacerku ??
Chodzi mi tu o dzieci poniżej 6 m-ca !!
czy unikać wychodzenia podczas wietrznej pogody czy to nie przeszkadza ?
Obserwuj wątek
    • gosiekbia Re: Wiatr 09.05.06, 12:24
      ja wycodziłam zawsze , nawet w pogodę wietrzną tylko zakrywałam uszka . Młody
      generalnie zdrowy!
      • blesa1 Re: Wiatr 10.05.06, 09:15
        Żyjemy w klimacie umiarkowanym i mamy tu miliard pogód rocznie. Więc uważam że
        dziecko powinno być przyzwyczajane do każdego rodzaju pogody, niemniej jednak
        rozsądnie. Ja osłaniam 3-miesięczne uszka przed silnym wiatrem, stawiam budę jak
        pada, robię cień z koca jak pali słońce, buzię na słońce wystawiam na kilka
        minut jednorazowo (a i tak się zarumieniła smile) i ubierałam ciepło jak było -5
        stopni za oknem. Ale wychodziłam codziennie już od 3 tygodnia życia mojego
        dziecka, był luty, a tego roku zima nam się udała smile Emi zdrowa, czasem się o
        nią boję, ale nie daję się zwariować średniowiecznym poradom Babć, bo one to
        najchętniej zamknęły by mi dziecko w nagrzanym pudełku i patrzyły, czy przybiera
        na wadze zgodnie z normami obowiązującymi w latach 80-tych wink
        • soffica Re: Wiatr 10.05.06, 09:51
          Chronić uszka i smarowac buzię kremem
    • visenna2 Re: Wiatr 10.05.06, 10:16
      Nie obawiamy się żadnej pogody, wiatru też nie.
    • eska19 Re: Wiatr 10.05.06, 10:45
      Spokojnie mozna, zwlaszcza jak leży w wozku wiec jest osłoniete. Ja juz z 2 tyg.
      dzieckiem wychodzilam w wiatr (co prawda lato bylo) ale czesto ją wtedy tez
      wyjmowalam z wozka i karmilam na powietrzu mimo wiatru. Czapeczka obowiazkowo i
      nic jej nie bylo. A wiatr fajnie działał usypiająco..
      • misia33 dzięki !! 10.05.06, 11:50

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka