misia33 09.05.06, 11:39 Moje drogie czy nie obawiacie się wiatru na spacerku ?? Chodzi mi tu o dzieci poniżej 6 m-ca !! czy unikać wychodzenia podczas wietrznej pogody czy to nie przeszkadza ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiekbia Re: Wiatr 09.05.06, 12:24 ja wycodziłam zawsze , nawet w pogodę wietrzną tylko zakrywałam uszka . Młody generalnie zdrowy! Odpowiedz Link Zgłoś
blesa1 Re: Wiatr 10.05.06, 09:15 Żyjemy w klimacie umiarkowanym i mamy tu miliard pogód rocznie. Więc uważam że dziecko powinno być przyzwyczajane do każdego rodzaju pogody, niemniej jednak rozsądnie. Ja osłaniam 3-miesięczne uszka przed silnym wiatrem, stawiam budę jak pada, robię cień z koca jak pali słońce, buzię na słońce wystawiam na kilka minut jednorazowo (a i tak się zarumieniła ) i ubierałam ciepło jak było -5 stopni za oknem. Ale wychodziłam codziennie już od 3 tygodnia życia mojego dziecka, był luty, a tego roku zima nam się udała Emi zdrowa, czasem się o nią boję, ale nie daję się zwariować średniowiecznym poradom Babć, bo one to najchętniej zamknęły by mi dziecko w nagrzanym pudełku i patrzyły, czy przybiera na wadze zgodnie z normami obowiązującymi w latach 80-tych Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: Wiatr 10.05.06, 10:16 Nie obawiamy się żadnej pogody, wiatru też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
eska19 Re: Wiatr 10.05.06, 10:45 Spokojnie mozna, zwlaszcza jak leży w wozku wiec jest osłoniete. Ja juz z 2 tyg. dzieckiem wychodzilam w wiatr (co prawda lato bylo) ale czesto ją wtedy tez wyjmowalam z wozka i karmilam na powietrzu mimo wiatru. Czapeczka obowiazkowo i nic jej nie bylo. A wiatr fajnie działał usypiająco.. Odpowiedz Link Zgłoś