majan2 13.05.06, 23:36 W czym spia wasze dzieci w tkaie cieple noce i czy przy otwratych oknach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szeko Re: Noca.. 13.05.06, 23:54 pielucha cienki spioch z dlugim rekawem spiworek bez rekawow otwarte okno Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Noca.. 14.05.06, 00:31 W kwestii formalnej.... WRRRR! Śpioch, śpiochy z rękawami to pajace. Śpiochy z definicji nie mają rękawow, przypominają ogrodniczki ze stopami. Bez karczku, podobne do rajstop, są półspiochy. Jestem uczulona na prawidłowe nazewnictwo, bo zimą szukałam na allegro (i nie tylko) bardzo luksusowego towaru jakim są ciepłe (welurowe np) śpiochy w ciemnym kolorze, rozmiar 80, 86. Takie coś prawie nie istnieje, a za to naklikałam sie i naogladałam aukcji welurowych pajaców opisanych jako śpiochy. Ad rem. Moja córka, miesięcy 13 i ciut, śpi w body i śpiochach (bawełnianych, cienkich), odkryta zazwyczaj. Okno zamknięte, bo ja lubię ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
szeko Re: Noca.. 14.05.06, 12:58 ok, ok pajac mika_p napisała: > W kwestii formalnej.... > WRRRR! Śpioch, śpiochy z rękawami to pajace. Śpiochy z definicji nie mają > rękawow, przypominają ogrodniczki ze stopami. Bez karczku, podobne do rajstop, > są półspiochy. > Jestem uczulona na prawidłowe nazewnictwo, bo zimą szukałam na allegro (i nie > tylko) bardzo luksusowego towaru jakim są ciepłe (welurowe np) śpiochy w > ciemnym kolorze, rozmiar 80, 86. Takie coś prawie nie istnieje, a za to > naklikałam sie i naogladałam aukcji welurowych pajaców opisanych jako śpiochy. > > Ad rem. > Moja córka, miesięcy 13 i ciut, śpi w body i śpiochach (bawełnianych, > cienkich), odkryta zazwyczaj. Okno zamknięte, bo ja lubię ciepło. > Odpowiedz Link Zgłoś
dootchka Re: Noca.. 14.05.06, 12:13 moja śpi w body z długim rękawem, nakładam jej też skarpetki, ale zawsze ściąga. okno jest otwarte. Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia.szuwar Re: Noca.. 14.05.06, 12:35 Mój syn (11 miesięcy) śpi w welurowym pajacu i cienkim bawełnianym śpiworku. Ma polarowy kocyk, ale on służy do wtulania Okno otwarte. Odpowiedz Link Zgłoś
dagger1 Re: Noca.. 14.05.06, 12:54 Moje dziecko (4 miesiące) śpi w body z długim rekawem i w cienkim bawełniamym śpiworku. Okno mam otwarte. Odpowiedz Link Zgłoś
malynils Re: Noca.. 14.05.06, 22:19 Zawsze śpimy przy otwartym oknie. A gdy jest tak duszno, to zakładam na noc mojemu synkowi jedynie body z długim rękawem i skarpetki bezuciskowe na nózki. Przykrywam go wełnianym kocykiem. I zawsze jest cieplutki. Odpowiedz Link Zgłoś
oda100 Re: Noca.. 14.05.06, 22:30 body bez rekawkow. nakrywam przescieradlem, najczesciej odkrywa sie. Okno zamkniete, ale mam czesto wlaczony wiatrak. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna Re: Noca.. 15.05.06, 18:36 ojej a ja moja 6 tyg coreczke klade w 2 kaftanikach lzejszym i tym od kompletu za spioszkami oraz przykrywam kołderka, to znaczy ze za cieplo ??? dodam ze jest troszke zmarzlakiem. ale mimo wszystko moze to za cieplo? Odpowiedz Link Zgłoś
blesa1 Re: Noca.. 15.05.06, 19:49 Może za ciepło, może nie. Tylko Ty możesz to zaobserwować. Nie można kierować się tym, jak inni ubierają swoje dzieci na noc czy na spacer. Ja mniej więcej nauczyłam się już swojego dziecka, a na początku ubierałam bardzo cieplutko i przykrywałam kocykiem. Teraz moja trzymiesięczna córka śpi w body z długim rękawem, cieniutkich spodenkach bawełnianych i skarpetkach (które i tak nie wiadomo w jaki sposób są lądują zawsze na łóżku rodziców - Emi ma rano lodowate stopy i ręce, jest rozkopana i nigdy z tego powodu nie chorowała, chociaż mnie ciary przechodzą jak wyjmuję rano taki sopel lodu z łóżeczka. I oczywiście ciągle drżę... No cóż, pewnie wdała się w Tatę a nie w Mamę... Bo Mama zmarźluch nie z tej ziemi Odpowiedz Link Zgłoś