Dodaj do ulubionych

pęcherzyk na dziąśle

19.05.06, 17:19
Witam. Moja córka teraz ząbkuje. Góra jest dość nabrzmiała więc myślę, że
lada moment wyjdą jedyneczki górne. Wczoraj zauważyłam, że na miejscu prawej
jedynki pojawił się taki jakby pęcherzyk, cycuszek odstający /nie wiem jak to
nazwać/. Trochę się denerwuję uncertain Czy któraś z Was zauważyła coś podobnego u
swojego dziecka?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • monis80 Re: pęcherzyk na dziąśle 19.05.06, 17:41
      proszę....bo siedzę jak na szpilkach uncertain
      • kasiaxyz4 Re: pęcherzyk na dziąśle 11.07.13, 14:51
        Witam smile mam podobny problem,poniewaz mojemu synusiowi pojawil sie na dziaselku taki jakby pryszczyk.umiejscowiony jest mniej wiecej w polowie dolnego dziaselka.jakis czas temu mial temperature ale na szczescie trwala tylko jeden dzien i noc.poza tym wciaz sie klepie po policzku,zaciska buzke,nie daje sobie zajrzec do srodka.wczoraj przy karmieniu otworzyl buzke a ja az zdebialam.mialam wrazenie ze ma czerwona ranke na dziaselku,potem byla akcja zagladanie do buzi i wiele mnie to kosztowalo bo naprawde nie daje sobie zajrzec do buzi a przeciez to bylo konieczne.w koncu sie udalo i okazalo sie ze to taki jakby czerwony cycuszek,dzisiaj gdy zajrzalam mu do buzi to ,,cos,, wciaz jest i wyglada jak pecherzyk lekko zaczerwieniony.mam nadzieje ze jest to objaw zabkowania,aczkolwiek zaczynam sie denerwowac bo z natury juz taka jestem ze jak cos dolega mojemu synkowi to sie najzwyczajniej w swiecie martwie.czy ktoras z was miala podobny problem?
        • rulsanka Re: pęcherzyk na dziąśle 11.07.13, 15:52
          są 3 możliwości: albo od ząbkowania, albo taka uroda dziąsła, albo niegroźna choroba, która panuje obecnie (bostońska)
          jeżeli to choroba to za kilka dni w tym miejscu będzie bolesna afta, która po kilku dniach się zagoi, można smarować fioletem gencjanowym na wodzie
          • kasiaxyz4 Re: pęcherzyk na dziąśle 11.07.13, 18:48
            no nie wiem zobaczymy.jak na razie licze na to ze to bedzie jednak zabek smile a jesli chodzi o afty to jest jakis inny sposob niz leczenie fioletem?
            • az-82 Re: pęcherzyk na dziąśle 12.07.13, 07:15
              Może też być taki mały pryszczyk, pojedynczy, nie związany z żadną chorobą. Moje dziecko miało, akurat byłam na wizycie kontrolnej i pediatra mi powiedziała, żeby się kompletnie nie przejmować. Z tym że mojego dziecka to nie bolało i nie było zaczerwienione.
        • blablanie Re: pęcherzyk na dziąśle 11.07.13, 18:04
          To od ząbkowania...moja też tak miała a potem wyszedł ząb...pediatra potwierdziła że tak niektóre dzieci mają... Powodzenia
    • ola.otiska Re: pęcherzyk na dziąśle 13.07.13, 05:58
      Dziewczyny nie denerwujcie sie!! wszytsko powinno byc w porządku. Mój synek miał to samo - i ropę na dziąśle i taki właśnie jak by pryszcz wink Ja jak zobacyzłam jego górne dziąsła - jak mu wychodziły jedynki - to sie przeraziłam! Na dziąśle miał wielką bulwę która aż zakrywała już wyrzynajacego sie zągbka a na dziąśle między jedynkami - patrzac jak by od przodu - taką własnie jak by białą kroste. Njapierw pomyslaalm, ze to jakaś reszta jedzenia i chciaąłm to wyciągnąc ale jak poczułam, że to jest przyrosniete to sie przeraziłam! Już miałam wizje, że trzeba bedzie wycinac, operacja... masakra! poszlismy do lekarza a on, ze to normalnie - dziecko pcha wszystko do buzi i przez brud zrobiło sie zakarzenie przez to ta ropa - bulwa a ta krosta - tak sie po prostu robi. Wziął drewniana szpatułkę i jednym ruchem usunął tego "pryszcza" smile synek nawet nie zauważył smile Kazał nam stosoac fiolet i aftin i gazikiem myc dziąsła i po kilku dniach wszytsko zniknęło.
      Także dziewczyny, głowy do góry, wszytsko pod kontrolą smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka