mlodamama13 16.06.06, 13:27 Proszę o radę. Zależy mi na foteliku sprawdzonym, bezpiecznym, trwałym (żeby wytrzymał kilka lat) i za dobrą cenę. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anetakor Re: fotelik samochodowy od 9 kg 16.06.06, 14:44 może Ramatti Venus w ostatnich testach w prasie wyszedł zaaz po maxi-cosi. cena ok 300 zł Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia_chlopczyka Re: fotelik samochodowy od 9 kg 16.06.06, 16:35 mamy Ramatti Venus, kosztował 270zł, fakt mamy go zaledwie miesiąc ale jesteśmy z niego bardzo zadowoleni... Odpowiedz Link Zgłoś
hellusia Re: fotelik samochodowy od 9 kg 16.06.06, 16:46 Firma nazywa sie Coneco, a cena przystepna bp 174 zl Odpowiedz Link Zgłoś
peresia Re: fotelik samochodowy od 9 kg 16.06.06, 17:36 www.ramatti.pl/ Goraco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
betulinka Re: fotelik samochodowy od 9 kg 16.06.06, 17:50 Ja mam MaxiCosi model Priori(przedzial 9-18kg).Polecam,kosztuje nieco ponad 550zl.Ale uprzedzam ze jest leciutki problem z podniesieniem wysokosci pasow,chociaz maz jakos sobie poradzil.W modelu PrioriXP wyglada to znacznie latwiej,jednak za ulatwienie to trzeba doplacic srednio 120zl. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodamama13 Re: fotelik samochodowy od 9 kg 16.06.06, 19:17 a co z fotelikami, które są np: od 9 do 36 kg (tak mówi firma). Czy to nie za duża rozpiętość wagowa?? Z drugiej strony taki fotelik wystarczy na długo, długo...Dużo takich fotelików widziałam na allegro i cena np. 80 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
betulinka Re: fotelik samochodowy od 9 kg 16.06.06, 19:41 Zalezy w jakim wieku masz dzidzie.Synus moj zaczal 10 miesiac i nie wytrzyma w pozycji siedzacej dluzszej wyprawy,a przedzial 9-18 kg(do okolo 4 lat-tak pisze producent,dzieci oczywiscie rosna roznie) ma regulowane oparcie,zeby maluch spokojnie i wygodnie sobie pospal.Poza tym z tego co sie orietuje to w przedziale wagowym 9-34 kg jedynie BebeComfort produkuje foteliki z wlasnymi pasami,pozostale montuje sie na samochodowych pasach bezpieczenstwa,na ktore moj synus jest zbyt drobny aby bezpiecznie jechac.Najlepiej wybierz sie do sklepu z dzieciatkiem,rozejrzyj sie,poradz sprzedawcy,przymierz...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mykbyk Re: fotelik samochodowy od 9 kg 16.06.06, 19:56 BETULINKA ma racje.Jesli masz mlodsze dziecko,ponizej roku to polecam przedzial 9-18 kg.Chyba ze masz pewnosc-raczej to malo prawdopodobne-ze Twoje dziecko wytrzyma w jednakowej pozycji,na siedzaca tyle czasu,nawet spiac. Odpowiedz Link Zgłoś