03.07.06, 06:24

Witam, nasz Szymon ma pół roczku. Do tej pory w nocy spał świetnie. budził
się co 3-4godz. Od niedawna dzieje się coś złego. Zasypia po kąpieli ok.
20.00. Śpi spokojnie do 24.00, ale później budzi sę co godzinę. Za każdym
razem jak się obudzi to chce jeść. Potem szybko zasypia i po nawet niecałej
godzinie znów się budz i kwęka. Znów trzeba go nakarmić. Dodam, że właśnie
wychodzą mu górne ząbki. Może to przez to, ale jak dostawał ząbków na dole to
nie było kłopotów ze snem. Zastanawiamy się czy nie podawać mu na noc
jakiegoś bardziej kalorycznego jedzenia(np. kaszki). Ale czy możliwe, żeby
dziecko co godzinę było głodne?? i to w nocy?? Może coś poradzicie. Możę ktoś
miał podobny kłopot. Czekamy na porady.
Obserwuj wątek
    • p_renula76 Re: spanie!! 03.07.06, 09:10
      Wydaje mi sie ze faktycznie powinniście spróbować dac Małemu zjesc cos
      konkretnego na noc, np. mleczko zageszczone kaszka o ile jest karmiony butlą?!
      Mój synek, równiez 6mies. przesypia całe noce bez karmirnia juz od 2 miesiecy,
      zasypia po kąpanku o 21-szej i ostatnia butle własnie z kaszka pije na spiąco
      ok 23, pózniej spi mniej wiecej do 7 rano.
      • waflinka Re: spanie!! 03.07.06, 10:20
        Prawdopodobnie on nie jest głodny. Karmisz butelką? Spróbuj dać mu kaszkę na
        noc, ja też daję, ale ja mam to samo. Ona przy wodzie też się uspokaja. Ssanie
        butelki koi ból. Chyba bo też ciągle drze się do butelki przed zaśnięciem. Też
        ząbkuje. Mam już dość, niech już wyjdą te ząbki. Ja podaję na noc czopek
        Viburcol. Pomaga na prawie całą noc. Pozdrawiam
    • robek.ch1 Re: spanie!! 03.07.06, 13:43

my naszego malca karmimy i butlą i żona karmi piersią. Dajemy mu też zupki,
      deserki i soczki. Raczej więc nie będzie kłopotu żeby nakarmić go kaszką. Żona
      praktykowała już podanie wody, lub mocno rozcieńczonego soczku, ale nie dało to
      efektu. Na początek spróbujemy z kaszką.
      Chyba, że macie jeszcze jakieś pomysły.
      • iwonatyl Re: spanie!! 03.07.06, 21:37
        Mój maluch ma 13 miesięcy i od czwartego miesiąca życia nie przespał żadnej
        nocy.W zasadzie z miesiąca na miesiąc było coraz gorzej...
        Tydzień temu w akcie desperacji kupiłam broszurkę "Uśnij wreszcie",Jestem
        ogromną sceptyczką jeżeli chodzi o tego typu poradniki,ale "tonący brzytwy się
        chwyta"
        Przeczytaliśmy wraz z mężem,pokiwaliśmy głowami z powątpiewaniem i pełni
        pesymizmu spróbowaliśmy.I....stał sie cud!!!Kacper już czwartą noc śpi od 21 do
        8 rano.Dzisiaj zasypiał w łóżeczku 4 minuty .
        Wiem że wygląda to jak reklama ksiązki,ale to prawda.Spróbujcie,inwestycja
        niewielka (5.90 na allegro) a przeczytać warto.
        Ja jestem zachwycona i wreszcie wyspana.Młody chyba też.
        • adanis do: iwonatyl ! 03.07.06, 22:09
          a mozesz napisac kilka sposobow z tej ksiazeczki.Nie mam do niej dostepu.
          Co zrobilas zeby maly przespal noc. Dodam,ze moj ma 9mies. i kazda noc od
          porodu wstaje po 5 i wiecej razy.... z gory dziekuje.
        • robek.ch1 Re: spanie!! 04.07.06, 06:30

mamy tę książkę, ale dawno do niej nie zaglądaliśmy. Powiem jednak, że jak nasz
          Szymon miał 2-3 mies. to skorzystaliśmy z kilku rad z tej książki. Pomogło.
          Musimy ją przestudiować. Dzięki.
    • aleks32 Re: spanie!! 03.07.06, 22:32
      Mój synek ma 7 m-cy i od urodzenia domaga się jedzenia co dwie godziny, zarówno
      w dzień jak i w nocy. Były też noce kiedy budził się co godzinę, ale nie trwało
      to długo. Zazwyczaj kilka dni w miesiącu. U nas przyczyną nie były ząbki, bo
      synek nie ma jeszcze żadnego. Co do częstego karmienia - pediatra twiedził, że
      raz dziecku chce się pić, raz jeść, a raz przytulić. Co do podawania kaszki - u
      nas nie działa. Synek po jej zjedzeniu budzi się za dwie godziny.
      • robek.ch1 Re: spanie!! 04.07.06, 06:32

kaszkę podamy dopiero dzisiaj. Chyba można ją przygotować z mlekiem żony?
        NAsz malec ma już czwarte ząbki i chyba go to musi boleć lub swędzieć. Może jak
        już się całkowicie wydostaną na świat, to troszkę się to wszystko uspokoi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka