monaruda Re: Chusty do noszenia-poradźcie 17.07.06, 14:10 Za szybko kliknęłam...Co śądzicie o chustach do nosznia dziecka, zamierzam kupić ją ale chciałabym usłyszeć o waszych opiniach. Jestem osobą raczej aktywną a już męczy mnie targanie się z wózkiem, którym nie można wejść do żadnego urzędu czy też do wybranego sklepu. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
gosika78 Re: Chusty do noszenia-poradźcie 17.07.06, 14:35 U mnie sprawdziła się w 100% Córka zaakceptowała ją od razu ( ma teraz 8 tyg, wsadziłam do chusty tydzień temu pierwszy raz).Rzeczywiście bardzo ułatwia życie, na dodatek dziecko jest w niej spokojne i zadowolone. Niestety są też minusy - moje bolące plecy (młoda 6 kg już waży) no i trzeba nauczyć się dobrze układać dziecko, a to wymaga wprawy. Mam bebelulu model lulu. I słyszałam, że nie każdemu dziecku się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
zukov Re: Chusty do noszenia-poradźcie 17.07.06, 14:50 A u mnie problem. Kupiłam chuste Bebelulu i mała jej niecierpi, ledwo ją zaczynam wkładać do niej jest ryk nie z tej ziemi.Szkoda, bo napewno ułatwiłoby mi to życie, ale nic z tego. Zwłaszcza ze kupiłam ja zachęcona wypowiedziami dziewczyn, ale jak widac ta chusta nie dla nas, choc pewnie jeszcze popróbuje może sie w końcu kiedyś przekona. Odpowiedz Link Zgłoś
gosika78 ZUKOV 17.07.06, 15:24 Moja młoda też czasem po włożeniu marudzi chwilę, czasem nawet intensywnie, ale po 10 minutach odpłynięcie gwarantowane z najgorszego ryku Popróbuj cierpliwie. Warto. Odpowiedz Link Zgłoś
zukov Re: ZUKOV 17.07.06, 16:13 Gosika dzieki, bede próbowac napewno. Problem polega na tym, że moja mała jest happy jak wszystko widzi, a chuscie wpada dość głeboko i nici z obserwacji świata...możliwe też że pomimo instrukcji źle ja umieszczam. Kupiłam juz takie byle jakie nosidełko ( bo jak by znów nie przypasowało to znów kasa w błoto )i nosidełko jest ok, ale tylko przodem do świata, inaczej nerw nie z tej ziemi.Tylko to dziecko wyglada jak ukrzyżowany spadochroniarz i nie jestem przekonana czy to dobra pozycja dla niej. A do pozycji w chuście ja jestem przekonana, że są ok....szkoda ze tylko ja a nie moje dziecko( Odpowiedz Link Zgłoś
gosika78 Re: ZUKOV 17.07.06, 16:22 Ja układam po skosie, z główką na poduszeczce młodej nie pasuje. A tak już co nieco widzi. Też przechodzi etap intensywnego rozglądania się A co do nosidełka, to chyba dopiero, jak główkę sama będzie trzymać... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zukov Re: ZUKOV 19.07.06, 22:13 Spróbuje, a co do nosidełka i główki to moja trzyma ja dość pewnie i sztywno od 2,5 miesiąca życia ( obecnie 3 ), zreszta to nosidełko ma takie wysokie podparcie na plecy i główke. Odpowiedz Link Zgłoś
ithilhin Re: ZUKOV 20.07.06, 08:41 w pozycji przodem do "swiata" a plecy dziecka przy Twojej klatce piersiowej niestey nie mozna dziecka nosic w nosidelkach czy chustach, obojetnie w jakim wieku jest diecko. ma to zly wplyw glownie na kregoslup i stawy biodrowe. poczekaj jak mala juz bedzie starsza i bedziesz mogla nosic ja na biodrze. a teraz mozesz probowac przodem do siebie (ale wtedy nie widzi zbyt wiele, chyba, ze na bok) albo bokiem do siebie - wtedy wiecej widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kakot Re: Chusty do noszenia-poradźcie 17.07.06, 19:43 moge mowic tylko za siebie - ja bym bez chusty zycia nie miala, bo mala dopiero teraz (4,5 mies.) i troche - do 40 min. - zaczela akceptowac wozek. Dla mnie super sprawa, mam hamalu. I rzeczywiscie, schody, przejscia, bariery i barierki przestaja istniec ) Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia86 Re: Chusty do noszenia-poradźcie 17.07.06, 15:32 tez mam bebelulu lulu i super. nosze własciwie od urodzenia, chociaz juz mi zaczyna byc ciezko, ale mlody ja uwielbia. na poczatku myslalam ze bedzie niewypal bo jakis tyaki pogiety byl, ale na ich stronie znalazlam wskazowki jak ukladac i od tego czasu jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
masza76 Re: Chusty do noszenia-poradźcie 19.07.06, 23:57 na stronie bebelulu jest teraz krótki film do ściągnięcia z instrukcją układania. nasza mała też na początku strasznie protestowała, ale okazało się, że źle ją układamy (za głęboko). byliśmy na pikniku bebelulu i przesympatyczni ludzie poradzili nam, żeby układać małą na krawędz. zdało egzamin i teraz jest super. Odpowiedz Link Zgłoś