Dodaj do ulubionych

Młode Mamy

20.07.06, 12:40
Hej! jestem młoda mamą ma 21 lat i 8 miesiecznego synka. Wszyscy sa w szoku
kiedy mówie że ślub wziełam 2 lata temu wszyscy myślą że mój syn jest wpadką
( choć to też nie jest grzech dzieciaczki z wpade3k sa bardzo kochane)a ja go
zaplanowalam i oczekiwałam. Czy nie można być już mloda mamą z wyboru!
Prozmawiajmy prosz!PozdrawiamPa!
Obserwuj wątek
    • mamanikosia Re: Młode Mamy 20.07.06, 12:45
      Cześć. Ja mam 25 lat i 7 miesięcznego synka. Wyszłam za mąż 4 lata temu i też
      od razu wszyscy myśleli że bierzemy ślub dlatego że jestem w ciązy. Naszego
      dzidziusia też planowaliśmy i bardzo wyczekiwaliśmy. Pozdrawiam. Wiola.
    • asia2044 Re: Młode Mamy 20.07.06, 12:47
      Ja bardzo cieszyłam się zmojej ciąży. Od 13 rokuu życia mialam problemy. Nawet
      moj lekarz był zaskoczony wynikiem testu a ja przez 4 miesiące bałam się
      pokochać brzuszek żeby go nie stracić.
      • benignusia Re: Młode Mamy 20.07.06, 12:59
        no ja też miałam podobnie!!slub brałam jak miałam 18 i pół.wszystko planowane i
        świadome.a jak ktoś ze mną gada i dowiaduje sie ze zaszłam w ciąże w wieku 19
        lat to myśli ze wpadlismywinkmoja córcia za pare dni skączy 3 miesiące,jestem
        szcześliwą matką i żoną,i mam to czego pragnęłam...kiedyś chorowałam i lekarze
        mówili że w ciąże już nie zajdę...to była dla mnie największa tragedia!!jak
        zaszłam w ciąże z każdą głupotą do lekarza latałam bo tak sie bałam że coś
        bedzie nie tak i strace nasze ukochane maleństwo...mała jest wspaniała.mój mąż
        także.nie jestem typem karierowiczki jak większo śc moich znajomych.czy to zle
        ze tak wczesnie postanowiłam założyć rodzine??dla mnie nie...
        • gerandia Re: Młode Mamy 20.07.06, 13:10
          ja mam 24 w sumie w grudniu skoncze 25 i mam 9 miesięcznego synka 3 lata temu
          wyszlam za maz a z mezem jestem od 8 lat kochamy sie kochamy naszego malucha i
          jest cudownie
          • mama_natalki12.05 Re: Młode Mamy 20.07.06, 13:19
            ja mam 20 lat i 7,5 miesieczna córeczke, z ktorej jestem bardzo szczesliwa. nie
            zaluje wcale ze tak wczesnie zalozylam rodzinke- bardzo dobrze czuje sie w roli
            matki i jestem naprawde bardzo szczesliwa. ale cale otoczenie od okola mnie
            patrzy na to bardzo dziwnie. jak przyjechalam do szpitala juz ze skurczami nie
            traktowano mnie powaznie- wrecz slyszalam tylko uszczypliwe uwagi na temat tego
            ze powinna sie zajac nauka a nie pakowac sie w pieluchy, ale ja jestem
            sczesliwa i uwazam ze mozna polaczyc szczesliwe macierzynstwo( mlode) ze
            zdobywaniem wyksztalcenia. bardzo kocham moja córeczke i uwazam ze mlode
            macierzynsto niejest niczym zlym i nienaturalnym
            • izabela.16 Re: Młode Mamy 20.07.06, 13:56
              no ja tez mam 20 i7mies brzdacasmile to moja padka..ale jaka kochana..miala byc rok
              pozniej ale wyszlo inaczej.nie mamy jeszcez slubu ale to wniczym nie
              pprzeszkadza,grunt to milosc.jedyne co zaluje to to ze najpierw nie zalatwilismy
              sobie jakiegos gniazdka tylko mieszkamy u tesciow.usiebie zawsze lepiej itylko
              marze o wlasnym domku..ale narazie niemam pomyslu jak to zrobic...
              • tina1234 Re: Młode Mamy 20.07.06, 14:12
                Ja też mam 20 lat, a moja Julka właśnie dzisiaj kończy 7 miesięcy. U mnie też
                wpadka i też bardzo kochana. My mamy ślub, a mieszkamy u moich rodziców, ale
                cały czas myślimy o jakimś mieszkanku. smile
    • sja75 Re: Młode Mamy 20.07.06, 16:03
      a ja jestem młoda starą 31-letnia mamą i wszyscy dla odmiany gadali ze ja chyba
      dzieci miec nie bede a ogólnie to stara panna ze mnie-hyhyhyhy-pitolic
      towarzystwo!
    • ninkasz proponuje zadacc to pytanie na e - mamie 20.07.06, 17:17

• zaneta11113 Re: Młode Mamy 20.07.06, 17:38
      Cześć a ja żyje bez slubu mamy 4 miesięcznego synka i był planowany ślub
      planujemy później a mam 22 lata.
      Pozdrawiam
    • olutek_m Re: Młode Mamy 20.07.06, 18:06
      Witam!!!
      JA mam 21 lat (rocznikowo 22). Mężatka jestem od 2 lat i 7 miesiecy. Mam 2,5
      miesieczną córeczkę. Zaplanowaną i wyczekaną.
      Pozdrawwiam Wszystkie Młode Mamusie i ich Pociechysmile
      Ola
      • alinaw1 Re: Młode Mamy 20.07.06, 18:51
        Bo wiesz, współczesny świat opiera się na statystykach i medialnych
        wiadomościach. moja siostra wyszła za mąż 4 mce po maturze choć wcale nie była-
        jak sądziły jej koleżanki- w ciąży. Teraz ma dwie dorastające dziewczyny.
        Wyglądają wszystkie jak siostry- tylko pozazdrościć. Ja wyszłam za mąż w wieku
        34 lat (i to już podchodzi pod statystykę) ale nie dlatego (jak chcą pisma dla
        pań), że zarabiałam i ścigałam się o karierę. Też mam dwójkę dzieci i zdarzyło
        się, że jakaś dobrotliwa dusza zagadnęła mnie w parku: Ale ma pani śliczną
        wnusię!
    • martina.15 nasze forum 20.07.06, 19:03
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25398
      tu mozemy pogadac o wszystkim, zapraszam smile

ps mam 19 lat, Hania prawie 0,5 roku
    • asia2044 Re: Młode Mamy 21.07.06, 10:17
      My też mieszkamy z rodzicami choć prawie osobno mamy cala góre dla siebie.Choć
      mój moż jest jedynakiem ja mam jeszcae brata to nigdy nie zamieszamy z tesciami
      moja teściowa to potwór a jak wasze relacje z tesciami.Napiszcieskad jestescie.
      My mieszkamy pod Krakowem w małej iejscowości tu ż obok lasu.
      • asia2044 Re: Młode Mamy 21.07.06, 10:27
        Ja dopiero co planuje rozpocząć studia, i tez uważam ż statystyki sąokropne. A
        przacierz kiedyś w czasach mojej babci 16 latka była idealna matka i zona.
        tak na przyklad wiele osób mówi że nie doroslo sie do malżeństwa i
        rodzicielstwa .Mój moż ma 23 lata i jest świetnym ojcem pracujew o6:30 do 22:30
        i ma wolną co druga niedziele i sobotnie przedpoludnie nigdy jeszcze nie
        odmówił zabawy i opieki nad dzieckiem i jak wspaniale zachowywał się w
        szpitalu. bardzo kocha kuba bardziej niż mnie ale nie jestem zła.A znam gościa
        który ma 35 lat jak urodził mu sie syn i zniknął z jego życia nie odwiedza go a
        chlopiec w każde świeta wypatruje taty wiek to nie kwestia dojrzalości.
      • izabela.16 ja tez.. 27.07.06, 11:51
        pod krk.20km pisz na priv
    • semida Re: Młode Mamy 21.07.06, 10:29
      Mam 21lat i 8-miesieczna wpadke ktora kochM NAAAAAAAAAAAAAAAAAJ na swiecie.Slub
      mial byc w marcu 2006 a byl w czerwcu 2005.Lekko przyspieszony,ale i tak mial
      bycsmile
    • lucado Re: Młode Mamy 21.07.06, 10:49
      ależ oczywiście że można. ja wyszłam za mąż mając 27 lat a urodziłam mając
      prawie 29 i też czuję się młodą mamąsmile a
      mam w rodzinie dwie pary które pobrały się w wieku 19 i 21. też z miłości. ale
      mi by trochę było szkoda tych wszystkich wyjazdów nieplanowanych, tej
      wolnoścismile nie twierdzę że mały mnie ogranicza ale nasze życie zmieniło się
      obróciło się o 180 stopni, wyjeżdżamy wspólnie, zabieramy go ze sobą, ale
      wieczorami już nie pójdzie się do miasta na piwko, bo mały w pokoju, a zabierać
      go w nocy do pubu, czy pod parasol to mi go szkoda. no cóż moze my poprostu za
      pozno zaczelismy "balowac"smile))) i dlatego slub sie przesunal.
      • madziajab Re: Młode Mamy 27.07.06, 12:03
        Fajny temat narzuciłyscie, powiem Wam że ja mam 24 lata, Kubol ma roczek,
        jestesmy malzenstwem od 1,5 roku, a chodzilismy ze soba 7 lat, wiec znamy sie
        juz bardzo dlugosmilesmile skonczylam teraz studia i obronilam sie na 5, z Malym
        mieszkalismy w akademiku przez caly rok, bylo super, imprezki na koryatrzu-
        raczej posiadowki przy piwku, wczesniej tez duzo imprezoalismy, jezdzilismy duzo
        na stopa- na wakacje- uwielbialismy to, teraz torche zal ze to juz minelo, ale
        nastalo dorosle zycie, trzeba pracowac,ciesze sie ze jest Kubus, bo mysle ze
        teraz bym sie nie zdecydowala na dziecko, praca pochlania tyle energii i czasu,
        atak mamy slicznego szkrabika, juz jest duzy ma roczek i wszytsko co nalepsze
        przed nami- mialam tez sytuacje dolujace bo wydaje mi sie ze troche malo
        dojrzala jestemsmilesmile ale teraz zaczynam to wszystko doceniac, przez miesiac
        mieszkamy jeszcze z rodzicami, a potem przeprowadzmy sie do Wroclawia i mam
        nadzieje staniemy sie niezalezni juz do konca i stworzymy nasza wymarzona tylko
        nasza! rodzinke! pozdrawiam Was wszystkie!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka