pawlasia1 22.07.06, 13:28 Czy w lacidofilu jest serwatka? Na ulotce nic o tym nie wspominają ale na stronie internetowej producenta podają, że jest. Czy któraś z mam zgłębiała problem? . Będę wdzięczna za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marki0 Re: serwatka w lacidofilu 22.07.06, 15:35 A to mnie zaskoczyłaś. Na ulotce nie podaja! Jesl jednak jest to naprawdę mnie to wkurza. Mało że producenci żywnosci kłamia i nie podają pełnego składu to jeszcze firymy farmaceutyczne robiły by podobnie?! Oburzajace. Niekompetencję producentów moje dziecko już kilkakrotnie przypłaciło reakcja wstrząsowa! Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: serwatka w lacidofilu 22.07.06, 15:42 a może chodzi tobie o lakcid, bo w którymś z tych osłaniaczy jest serwatka Odpowiedz Link Zgłoś
smallwitch Re: serwatka w lacidofilu 22.07.06, 15:58 hej w lakcidzie jest - o zgrozo - mleko w proszku... Natomiast lacidofil miał być tym bezpiecznym dla alergików probiotykiem, bez dodatków krowich... podaję go od kilku dni synkowi i się nawet dziwiłam skąd pogorszenie stanu skóry - teraz już wiem - to pewnie ta serwatka, o której na ulotce faktycznie nie piszą. A na stronie producenta, faktycznie "jak byk" w składzie jest serwatka!!! W poniedziałek dzwonię tam z "awanturą" i prośbą o wyjaśnienie! Jeżeli nakłamali w ulotce to szlag jaśnisty mnie trafi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beatle1 Re: serwatka w lacidofilu 23.07.06, 18:59 mnie pediatra ostrzegala... takze lacidofil jest do kitu niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
smallwitch Re: serwatka w lacidofilu 24.07.06, 10:55 Hej Zadzwoniłam dziś do producenta Lacidofilu. No i dowiedziałam się, że poprawiono skład tego probiotyku usuwając z niego wszelkie pochodne mleka krowiego. Także teoretycznie jest pozbawiony serwatki. Natomiast strona ze składem tego leku jest nieuaktualniona, za to ulotka zawiera jak najbardziej aktualne dane... Ale mimo wszystko jakoś zraziłam się do Lacidofilu, teraz chyba wypróbuję ProBacti4... Odpowiedz Link Zgłoś