Dodaj do ulubionych

przepukliny

25.07.06, 16:44
czy któres z WAszyCH dzieci ma przepukline pepkowa,mosznowa lub tzw kresy
bialej moj syn ma wszystkie trzy.co robic na razie mam skierowanie do
chirurga.wiem ze pepkowa +naklejam specjalny plasterek'i kresy mijaja czesto
samoistnie,ale mimo wszystko...pomozcie
Obserwuj wątek
    • martiii13 Re: przepukliny 25.07.06, 16:47
      pepkowa i kresy bialej ma moje starsze, 3,5letnie dziecko.Chodzimy co roku
      pokazac sie chirurgowi.Ostatnio zalecil zapisac sie na basen i przyjsc,jak mala
      skonczy 5 lat.Moze wtedy zabieg dopiero.Jak byla mala o zadnych plastarch nie
      bylo mowy,ponoc to srednio skuteczne ai troche babrania z tym jest,odparzenia
      sie robia itp,aczkolwiek,czytalam,ze niektorym dzieciom pomogly.My nie stosowalismy.
    • hubis6 Re: przepukliny 30.07.06, 19:44
      Mój mały miał przepuklinę mosznową. Miał ok. 1,5 miesiąca. Chirurg skierował go
      na zabieg. Przepuklina była bardzo duża. Bardzo się bałam tego zabiegu. Mały
      miał 3 miesiace jak miał operacje. Dziś nie załuje tej decyzji. Bo operacje
      przeszedł bardzo dobrze i dziś po przepuklinie ani śladu. Miał też wodniaka,
      którego też mu usunieto. JEŚLI MASZ JESZCZE JAKIES PYTANIA TO SLUZE POMOCA.
      POZDRAWIAM
      • karlis76 Re: przepukliny 31.07.06, 11:25
        nam poradził pediatra aby na pępuszek przyłożyć obszyty płótnem guzik i
        zakleić go plasterkiem -najlepiej takim do przyklejenia venflonu( plaster z
        dziureczkami)
        U nas zdało to egzamin pępuszek o wiele lepszy ...

Karolina i mała Maja poniżej
        • bernadka_arch Re: przepukliny 31.07.06, 11:33
          mój mały ma 7,5 miesiąca i ma przepukline pachwinową od czasu kiedy miał 1,5
          mieś. bedzie miał zabieg 18 września .w cześniej nie chcieli robić ,a wchodzi
          mu to aż do moszny i wtedy płacze. mam ciężko z tym bo może być tak,że
          uwięźnie.
          czekamy z necierpliwościa na zabieg. pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka