Dodaj do ulubionych

kryształki w pieluszce

05.08.06, 22:18
Mam pytanie, moja córka ma czasem jak zmieniam pieluchę takie galaretowate
kryształki na niej. Jak się urodziła to miała to cały czas, pediatra
powiedział że to po porodzie się oczyszcza organizm jeszcze, ale teraz to ona
ma już pół roku. Co robić??
Obserwuj wątek
    • afrodytakrzys Re: kryształki w pieluszce 05.08.06, 22:26
      witam cię.Moja córcia miała to samo po zdjeciu pieluchy.i to właśnie z pampersa
      wychodziły te kryształki a nie z dziecka.
      pozdrawiam.
      • mamaivcia Re: kryształki w pieluszce 05.08.06, 22:32
        z tego co wiem, to takie kryształki mogą wskazywać na to, że dziecko skąpo pije
        i skąpo siusia, mocz wtedy jest zółty i te kryształki też się pojawiają, nie
        spotkałam się nigdy z opinią, żeby się organizm dziecka oczyszczał w taki
        sposób po porodzie ...
        ale jeśli Twoja mała ładnie przybiera na wadze i pieluszka jest zawsze mokra to
        pewnie faktycznie pampers
        u mnie zdarzyło się raz, że żel zaczął się wydostawać z pieluchy ale maluch
        wtedy straszne wygibasy trenował smile))))
        • agastrusia Re: kryształki w pieluszce 06.08.06, 10:57
          Ja bym powiedziała, że to efekt czegoś odwrotnego. U nas się czasami zdarza, że
          pielucha jest zwyczajnie przepełniona moczem, nie wytrzymuje i pęka. Kilka razy
          odkurzałam pokuj po takiej rozsypce. To nic innego jak żel z pampersa.
    • vera-su Re: kryształki w pieluszce 05.08.06, 22:46
      To z pieluszki, nie martw sie! Używałam kilka rodzajów pieluch ( rossman,
      pampers, huggies i happy) i we wszystkich to samo. I to bez względu ile siusia.
      Chociaż zauważyłam, ze jak ma trochę dłużej pieluszkę, albo więcej nasika to
      chyba tych kuleczek żelowych jest wiecej.
      • agang Re: kryształki w pieluszce 05.08.06, 22:49
        rozerwij zesikana mocno pieluche i zobacz co jest w środku smile
    • twarz2 Re: kryształki w pieluszce 05.08.06, 22:58
      To absorbent z pieluchy.
      Ten lekarz to chyba Cie nie zrozumiał big_grinbig_grinbig_grin, albo gada co mu slina na język
      przyniesie..
      Jak chcesz uniknąc - zmieniaj częściej pieluchę.
    • martuchna28 Re: kryształki w pieluszce 06.08.06, 10:35
      Zmieniaj częściej pieluchę, a przede wszystkim zmień lekarza!
      • nataliaostrowska Re: kryształki w pieluszce 06.08.06, 10:53
        te krysztalki to na pewno z pieluchy!!! to ten wklad, ktory zmienia plyn w zel
        albo w krysztalki, zeby nie przesiakiwal!!! pewnie rozpeuwa sie pielucha i
        wypadaja krysztalki
    • waflinka Re: kryształki w pieluszce 06.08.06, 11:05
      No więc używam huggeisów i przez cztery m-ce tego nie było, tylko w pierwszym m-
      cu i teraz. Sika bardzo dużo. Sprawdzę tę pieluchę, ale też często jej
      zmieniam. Nie zwróciłam jednak uwagi czy są tylko wtedy jak pielucha jest pełna
      czy też nie. Dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam.
    • agnes10131 Re: kryształki w pieluszce 06.08.06, 11:33
      wydaje mi sie ze mowisz o śluzie w pieluszce... czasami moze pojawiac sie kupce.
    • kanaviosta Re: kryształki w pieluszce 06.08.06, 11:49
      moja córka też czasem miała w pielusze takie kryształki. na pewno nie był to wypełniacz pieluchy. ostatnio od 10 dni przyjmuje antybiotyk na zakażenie dróg moczowych. kryształki z pieluchy zniknęły. biorąc pod uwagę nasze ostatnie doświadczenia, radziłabym Ci zrobic Małej badanie ogólne i posiew moczu. lepiej dmuchac na zimne. u maleńkich dziewczynek takie zakażenia sa bardzo częste. przebiegać moga praktycznie zupełnie bezobiawowo.
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka