Dodaj do ulubionych

cycki to taka wygoda

15.08.06, 12:54
Ze jak sobie pomysle ze juz niedlugo mam wprowadzac nowe pokarmy-moja Ania ma
3,5 m-ca - to ogarnia mnie przerazenie!!! wolalabym zeby ten cyc byl jak
najdluzej ! A wogole to moja mala siedzi mi nakolanach jak to pisze i uczy
sie wysylac wiadomosci! Hi,hi,.Pozdr
Obserwuj wątek
    • jezzmam Re: cycki to taka wygoda 15.08.06, 13:08
      3,5 miesiąca i siedzi na kolankach?? czy Ty się dziewczyno dobrze czujesz?? może
      do chodzika ją wsadz od razu co??
      Kobieto kręgoslup jej zniszczysz takimi pozycjami!!
      A co do karmienia piersią to czy nikt Cię nie uświadomil,że dziecko które jest
      na piersi nie potrzebuje ŻADNYCH nowośći do 6 MIESIĄCA ŻYCIA.
      Po co jej będziesz wprowadzać nowośći?? Za molo chemii jest w okolo??
      A czy prędzej zaczniesz kombinować z nowościami tym szybciej mala nie będzie
      chciala piersi.
      • p_renula76 Re: cycki to taka wygoda 15.08.06, 16:03
        No przesadziłaś kobietko troszkę, z pewnościa nie siedzi o siłach własnych
        tylko z oparciem o mamę-mój synek jak miał 3 miesiące rwał sie sam do siadania
        ale wyobraź sobie że go powstrzymałam i zaczął siedziec jak mial 5 miesięcy. A
        ze mna przed komputerem praktycznie od urodzenia "siedzial" i nawet mu czasem
        juz bajke pozwolę troszke pooglądać-ale w okularach z ochronnym filtremsmilesmilea
        na obiad dzisiaj wszyscy jedliśmy kluchy z sosem i mięsem, ha ha!!a mój synek
        ma prawie 8 miesięcy

• sebaga Re: cycki to taka wygoda 15.08.06, 13:33
      Hej Reniuta.
      Jak tylko przeczytałam Twojego posta byłam pewna, że zaraz na Ciebie naskoczą,
      że sadzasz dziecko... Co za ludzie.. Przypuszczam, że mała oparta jest o
      Ciebie , wiec jej kręgosłupowi nic nie grozi. Myślę też, że z tym wprowadzaniem
      nowych pokarmow to chodziło Ci właśnie o 6miesiąc. Tak więc Jezmam - WYLUZUJ!!!!

Wiesz Reniuta, mój mały ma 4 miesiące, jest tylko na piersi a ja już marze,
      żeby go odstawić. Chcę to zacząc robić w 7-8 miesiącu. Wiem, że to b. wygodne
      karmić piersią( mały był chwile na butelce-kupa roboty), ale mnie to jakoś od
      poczatku nie pasowało.. Więc odliczam dni....

pozdrawiam
      aga
      • jezzmam Re: cycki to taka wygoda 15.08.06, 13:51
        Ja jestem wyluzowana.Tu nie chodzi o naskoczenie na kogoś tylko o zdrowie dziecka.
        Niemowle powinno leżeć do 6 miesiąca jak nie dlóżej.To może wlożyć 3,5
        miesięczne dziecko do fotelika dla roczniaków?? tam jest taka sama pozycja jak
        na kolanach.
        No pomyślcie troche.
        • shady27 Re: cycki to taka wygoda 15.08.06, 20:57
          jezzmam napisała:

> Ja jestem wyluzowana.Tu nie chodzi o naskoczenie na kogoś tylko o zdrowie dziec
          > ka.
          > Niemowle powinno leżeć do 6 miesiąca jak nie dlóżej.To może wlożyć 3,5
          > miesięczne dziecko do fotelika dla roczniaków?? tam jest taka sama pozycja jak
          > na kolanach.
          > No pomyślcie troche.

lezec??? to naczy ile??? rok, dwa? do pelnoletnosci??? daj na luz kobieto i nie czepiaj sie dziewczyny, to jej dziecko i jej sprawa
    • luiza775 Re: cycki to taka wygoda 15.08.06, 14:25
      mój synek ma 8 miesięcy i cały czas karmię go piersią. Oczywiści dostaje też
      inne pokarmy, ale cyck to największa wygoda jaką wymyślono.
      co do siedzenia - pozwalaj dziecku na co ma ochotę - mój mały już stoi. Nie
      będę go zmuszać do leżenia kiedy tego nie chce. A zaczął siadać też koło 4 m-ca
      ( oparty o mnie ) bo tego właśnie potrzebował.
      pozdrawiam
      • eps Re: cycki to taka wygoda 15.08.06, 14:46
        Mój mały ma 4 miesiące i jak pomyśle ze za 2 moj monopol na jedzonko sie skończy
        to też mi smutno.
        Bez przesady z tym płaskim. Przecież na desce dziecko spać nie będzie.
        A swoją drogą w brzuchu chyba było pozwijane co?
    • p_renula76 do reniuty 15.08.06, 16:06
      Czesc, zawsze znajdzie sie ktos kto opacznie zrozumie to co chcemy
      powiedzieć...pozdr, odezwij sie na gg
      • jezzmam Re: do reniuty 15.08.06, 17:11
        eh dziewczynysad
        • reniuta67 Re: do jezzmam 15.08.06, 18:03
          CZesc jezzmam!! ty masz chyba swoje pierwsze dziecko bo napadlas na mnie jak
          bym zrobila cos zlego a na dodatek nie przeczytalas dokladnie tego co
          napisalam. Moja mala jest moim trzecim skarbem i kazde podobnie wychowywalam i
          karmilam dlugo cyckiem.Jak wiekszosc dziewczyn zauwazylo -mala siedzi na moich
          kolanach oparta pleckami o moj brzuch na ktorym spore zapasy sadelka amortyzuja
          ewentualne niedogodnosci. Pozdr.
          • jezzmam Re: do jezzmam 15.08.06, 18:43
            Oj nie napadlam,może troche za ostro napisalam,ale nie mialam zamiaru napadać na
            Ciebie.Zawsze bronie dziewczyn o ile moim zdaniem nie slusznie ktoś na nich się
            wyżywa.Ty natomiast napisalaś swojego pościka tak jakbys nie dośc,że miala
            pierwsze dziecko to jeszcze tak jakbyś miala 16 lat.No poczytaj go jeszcze raz
            na spokojnie i pomyśl.
            Naprwdę masz troje dzieci?? No to dlaczego robisz to co robisz??
            Zapytaj rehabilitanta jakiegoś czy nie robisz dziecku krzywdy i zobaczysz co Ci
            powie.Moja siostra też taka byla do przodu a teraz Krystian na rechabilitacje
            kręgoslupa chodzi bo tak bardzo przedobrzyla tymi swoimi mądrościami i dlatego
            będę "krzyczeć" mamy które tak jak moja siostra postępują.
            Któraś z dziewczyn napisala ,że jej dziecko tego potrzebuje--a czy to 3 czy 4
            miesięczne dziecko jej powiedzialo: mamo ja mam tak dobry kręgoslup,że możesz
            mnie tak czy inaczej trzymać?? na pewno nie.A nawet gdyby powiedzialo to mama
            powinna być mądrzejsza od dziecka i powinna wiedzieć co jest dobre a co zle.
            A dziecku do 6 miesiąca życia naprawde nic nie jest potrzebne tylko pierś--no
            chyba,że jest na butli to wcześniej bo w 4 miesiącu.
            Jeśli Cię urazilam to przepraszam,ale Twój post odebralam jako post glupiutkiej
            nastolatki,która pewnie wpadla i teraz się dzieli swymi mądrościami.
            • an_ni Re: do jezzmam 15.08.06, 18:54
              jezzmam chrzanisz wyjatkowo!
              dziecku na piersi rowniez jest potrzebne rozszerzanie diety przed 6 m-cem jesli
              np slabiej przybiera na wadze, albo odwrotnie jest ciagle glodne - po co wtedy
              wprowadzac dodatkowo butle, lepiej dac pierwsze papki- nawet po ukonczeniu 4 m-
              cy
              po drugie wcale dziecko tak od razu nie rezygnuje z piersi, owszem bywa tak,
              ale to nie jest regula
            • reniuta67 Re: do jezzmam 15.08.06, 18:56
              A ja mam 39 lat i dojrzale macierzynstwo w postaci mojej Ani i zapewniam cie
              wiem jak obchodzic sie z niemowlakami .Mojego pierwszego syna karmilam 14 m-cy
              a corcie tylko 9 . A moj tekst mial znaczyc tylko tyle ze nie chce mi sie
              wprowadzac cos nowego, tylko bym ja miala na cycku najdluzej jak sie tylko da!
              Pozdr.
              • iwonagos Re: wrzucić na luz!!!jazzman!!! 15.08.06, 19:00
                No faktycznie, niedługo nic nie będzie można napisać, bo zaraz na człowieka
                napadają. No cóż takiego napisała reniuta żeby od razu tak na nią napadać. I
                powinnaś odpuścić skoro napisała, że ma troje dzieci. Myślę, że nie należy już
                nic komentować.
    • reniuta67 Re: cycki to taka wygoda 15.08.06, 18:57
      A poza tym ja nie mam zamiaru jej narazie nic dawac nowego ! Ja sobie na zapas
      narzekam!!!Pozdr.
      • olensia Re: cycki to taka wygoda 15.08.06, 19:01
        Hmmm co do sadzania dzieci z oparciem o brzuch mamy to ja dorzuce swoje moja Ola
        tez tak siedzi bo jak jej tak nie posadze to ryczy, nie wiem moze ja kluja plecy
        bo za kazdym razem jak klade ja na plecy to ryczy niesamowicie... tak wiec co
        mam zrobic w takiej sytuacji????? Pozwolic sie wyplakac?
        • reniuta67 Re:do olensia 15.08.06, 19:07
          czesc! fajna ta twoja mala , a na jednym ze zdjec Twoja mala siedzi na kolanach
          meza(?) tak samo jak ja moja Anie sadzam! czy to jest straszna pozycja!?
          Jazzmem przesadza! Pozdr.
          • naturella Do Jezzmam 15.08.06, 19:55
            Twoim zdaniem dziecko w brzuchu leżało na płasko?! Bo moim zdaniem było
            zwinęte, a kręgosłup miało wygięty w literkę C. Dokładnie tak, jak w pozycji u
            mamy, kiedy półleży oparte o jej brzuch.
          • olensia Re:do olensia 15.08.06, 20:15
            No wlasnie przeciez to nie obiaza kregoslupa dziecka bo caly ciezar ciala opiera
            sie na moim lub meza brzuchu...
        • kozaczek25 zajebista wygoda!!!!! :)))) 15.08.06, 20:13
          Karmie juz 7mc i naprawde dopiero niedawno zaczelam doceniac wlasne cycuszki big_grin
          A z wprowadzaniem nie jest tak zle, tylko trzeba sie przyzwyczaic do tego.
          Fochy sa! no bo przeciez to nie pyszny, cieplutki cycus, ale wszystko jest do
          przejscia. pozdrawiam wink))))))
          • kozaczek25 a tak apropo sadzania 15.08.06, 20:20
            to jestem rehabilitantka i jesli 3mies niemowle posiedzi troche na kolanach u
            mamusi to na pewno kregoslup mu sie od tego nie skrzywi. Musialoby byc trzymane
            w takiej pozycji po pare godzin dziennie zeby dalo sie zauwazyc tego negatywne
            skutki. Nie popadajmy wiec w panike mamuski smile
            • magda_272 a moja już polizała kaszki :) 15.08.06, 21:47
              I też lubi u nas na kolankach baraszkować.Ma 4 miesiące i dosłownie POLIZAŁA
              kaszki.Myślałam ,że się posikam ze śmiechu jakie miny przy tym robiła.Ona widząc
              moją reakcję, zaczęła cudnie pluć i śmiać się w głos.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka