joanon 15.08.06, 17:15 Nie wiem co się dzieje, moje maleństwo 7 m-cy ma temp. 37 stopni, nie chce jeść, czy to jest problem, że ząbkuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jezzmam Re: stan podgorączkowy 15.08.06, 17:40 Ząbkuje albo zaczyna się u dzidzi trzydniówka Jeśli temperatura będzie wzrastać to skontaktuj się z lekarzem. Fabcio przy trzydniówce mial 40*C i drgawki Jeśli podniesie się temperatura to zacznij zbijać ją czopkami lub syropkiem p/gorączkowym i zadzwoń do Waszego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
joanon Re: stan podgorączkowy 15.08.06, 17:56 jest możliwe, aby to była trzydniówka? dziecko ma dopiero 7 m-cy Odpowiedz Link Zgłoś
jezzmam Re: stan podgorączkowy 15.08.06, 18:32 Chyba tak skoro Fabcio mial trzydniówkę w wieku 7,5 niesiąca. Oby to byly tylko ząbki Odpowiedz Link Zgłoś
faraula Re: stan podgorączkowy 15.08.06, 19:26 Mój synek(10msc) przedwczoraj i wczoraj miał ponad 39 stopni gorączki a poza tym żadnych innych objawów typu katar czy kaszel. Zadzwoniliśmy do lekarza a ten powiedział, że pewnie trzydniówka. Zbijaliśmy temp czopkami i dziś(trzeci dzień) już temp nie miał, ale też nie dostał żadnej wysypki jak to ponoć przy trzydniówce powinno być. Więc nie wiem co to właściwie było, ale się cieszę, że już mu przeszło. Nie bardzo chce mi się wierzyć, żę aż tak wysoka temp i tak długo się utrzymująca mogła być przez ząbki( ma już co prawda 8 i ostatnio znów zaczął się ślinić na potęgę) no ale różnie to bywa. A swoją drogą to może ktoś napisać jak ta wysypka trzydniówkowa wygląda? Czy jak potówki? Bo może kilka takich krostek bym znalazła Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
brunette23 Re: stan podgorączkowy 15.08.06, 22:14 gdzie mierzona ta temperatura? bo jesli w pupie to trzeba odjąć jeszcze pół stopnia ale to pewnie wiesz... poza tym u dziecka 37 stopni to często jeszcze normalna temperatura a nie stan podgoraczkowy, a już na pewno niczym się tego nie zbija... pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś