vicki1x 19.08.06, 09:32 Hejka wszystkim. Mam pytanie. Czy jeżeli jestem na urlopie wychowawczym i zaszłam w ciążę to mogę przejść na chorobowe w pracy?? Czy ktoś może się orientuje w tych przepisach?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidkaaa Re: urlop wychowawczy 19.08.06, 11:33 Nie jestem pewna,ale chyba musisz zrezygnować z wychowawczego, wrócić do pracy i ew.wtedy na L4. Czytałam jednak w przepisach w GW,że jeżeli po urodzeniu 1 dziecka będąc na urlopie wychowawczym zajdzie się w ciążę,to świadczenia z tytułu ciąży nie obowiązują -pracodawca nie płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaadzia Re: urlop wychowawczy 19.08.06, 11:43 Ja zrezygnowałam z wychowawczego, miałam trochę problemów w ciąży a poza tym wcześniej poroniłam i mój ginekolog wypisywał zwolnienia. Musiałam zrezygnować wtedy z wychowawczego i napisać podanie do pracodawcy o przywrócenie do pracy. Także praktycznie całą ciąże byłam na L4, a 100 % wypłaty to zawsze więcej niż jałmużna którą kobieta otrzymuje na wychowawczym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś