Dodaj do ulubionych

Problem z pępkiem pomimo lapisowania

19.08.06, 11:39
Czy spotkało Was coś takiego lub może słyszałyście, jak mozna temu zaradzić.
Mój mały ma już kilkakrotnie lapisowany pępek z powodu tego, że mu się nie
goiło, i znowu jest to samo. Sucha skórka odpada i pojawia się coś takiego
jakby zasuszone czerwone mięsko, nie wiem jak to nazwać. Ile można
lapisować??? Myślałam żeby już iść do chirurga prywatnie, aby orzekł, w czym
jest rzecz. Jestem z Warszawy, może ktoś może polecić dobrego chirurga
dziecięcego. Dzięki za pomoc, bo już nie wiem co robić.
Obserwuj wątek
    • ada1122 Re: Problem z pępkiem pomimo lapisowania 19.08.06, 19:26
      Witam, my mieliśmy straszny problem z pępuszkiem, naprzemian krew i ropka czy
      jakiś żółty wyciek był i nie chciał za nic się goić a to tylko dlatego ze
      położna w 11-stej dobie zarwała go. Byliśmy u pediatry, teraz juz podobno nie
      wolno lapisować pępka.. kazała najpierw przetrzeć spirytusem, potem posmarować
      neomycyną (maść) do środka, po wierzchu spryskać neomycyną w aerozolu i
      posmarowac mascią bactroban na to przykleić plasterek flizelinowy. Dodatkowo
      mieliśmy dziennie kąpać córeczkę w kalii( różowa kąpiel).I profilaktycznie dawać
      lakcid przez 2 tyg. Kontrola co 2-3dni. Trudno się goił, ale w końcu się zagoił
      i teraz nie ma śladu. Pępek jest bardzo ważny i nie wolno go zaniedbać.. bez
      lekarza nie da rady..
      • jpetryka Re: Problem z pępkiem pomimo lapisowania 19.08.06, 20:37
        ja tez z moim maluszkiem nalatalam sie po lekarzach by zagoic pepuszek,
        lapisowanie bylo i podwiazywanie. Wszystko skonczylo sie dobrze i moge ci
        polecic bdb lekarza do ktorego trafilismy na koniec i on nam pomogl, to dr
        Kozlowski (chirurg) ze szpitala na Litewskiej. Nasz pediatra wypisal skierowanie
        i od razu nas przyjeto (na izbe przyjec sie wkrecilam nawet) smile Polecam go
        serdecznie, bardzo mila obsluga i pomoc. Napisz jak juz z malenstwem bedzie ok
        smile) pozdrawiam
        • beautiful1 Re: Problem z pępkiem pomimo lapisowania 23.08.06, 13:01
          Dzięki za pomoc, a czy ten dr Kozłowski przyjmuje może prywatnie, a jeśli nie
          to jak trzeba to załatwić, aby dostać się na Litewską. Byłam z małym u
          chirurga, stwierdziła pani, że jest już w porządku, ja jednak wole to
          potwierdzić u innego lekarza, aby mieć całkowitą pewność. Wdzięczna będę za
          informacje dotyczące tego lekarza lub Litewskiej.Możesz też napisać na maila
          gazetowego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka