23.08.06, 11:47
Mam małe pytanko. Od ok 2 tygodni podaję synowi (skończył 5 miesięcy) deser
jabłkowy ze słoiczka. W tej chwili mały zjada cały słoiczek dziennie i chce
jeszcze. Po każdym jedzeniu i tak jest dostawiany do piersi. Czy mogę mu
podawać więcej słoiczków? Czy może zjeść na 2 dziennie?
Obserwuj wątek
    • an_qa Re: słoiczki 23.08.06, 11:56
      czy traktujesz taki sloiczek jako posilek??
      U nas Natalia zjada butle po 2 godz dostaje deserek i po nastepnych 2 godz
      nastepna butle. Je normalnie co 4 godziny i tak samo gdy dam jej sloiczek. On
      nie ma za zadanie napelnic brzuszek tylko wzbogacic diete o inne witaminy.

mysle ze jesli podasz dziecku wiecej jablka to moze miec problemy z kupka,
      Natalia kiedys pila duzo soku jablkowego i przy kazdym pruczku pojawial sie kleksik.
      • ulfa Re: słoiczki 23.08.06, 12:39
        nie traktuję słoiczka jako posiłek. za każdym razem dostawiam małego do piersi
        po deserku, ale nie wiem ile razy dziennie i w jakiej ilości podawać nowe rzeczy
        • jbasko Re: słoiczki 23.08.06, 12:41
          mi lekarz powiedział, zeby deserek traktowac jako posiłek i jeśli zje cały to
          nie dawać piersi, no chyba, ze rzeczywiscie jest głodny,w wieku Twojego dziecka
          wystarczy jeden, w 7 m-cu 1-2 można podawać, to też zależy które słoiczki, te po
          130 ml? to stanowczo wystarczy i nie powinnaś dawać więcej.
          • ulfa Re: słoiczki 23.08.06, 12:51
            słoiczki po 130 ml. tzn, że jeśli chcę małemu podać zupkę i deser, to każdego
            po pół słoiczka??? A co z sokami??? Bez ograniczeń
            • jbasko Re: słoiczki 23.08.06, 13:14
              nie, może zjeść cały słoik i deserka i zupki, ale maja one zastapić posiłek,
              moze też już powoli probować kaszki i tez maja zastapić mleczko.
              co do soków to daje sie albo soki albo deserek, przynajmniej wg mojej wiedzy.
              • ulfa Re: słoiczki 23.08.06, 15:03
                czyli jak zje np, 2 słoiczki i wypije jakąś ilość soczku to jest ok? a pierś
                podawać gdy będzie się bardzo domagał jedzenia?
    • mfka Re: słoiczki 23.08.06, 15:15
      Wyczytałam,że niemowlę może wypijać ok. 50 ml soku dziennie, porcję tą można
      stopniowo zwiększać do 150 ml.
      • ulfa Re: słoiczki 23.08.06, 15:21
        dzięki za radę smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka