akacjamama 04.09.06, 12:53 czy słyszałyscie cos na temat szczepionki na rotowirus? podobno od wrzesnia ma byc juz dostepna w Polszy. sczepicie? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renik17 Re: rotawirus- sczepicie? 04.09.06, 13:03 witam. chcialabym zaszczepic dzidzie ale podobno musza byc dwie dawki szczepionki... a jedna kosztuje 310zł... wiec prawdopodobnie nie zaszczepie... a szkoda bo te rotawirusy to okropne cholerstwo... tym bardziej ze synek poszedł do zlobka... pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
jufalka Re: rotawirus- sczepicie? 04.09.06, 13:49 A co to ten rotawirus, co powoduje? Odpowiedz Link Zgłoś
alcarin Re: rotawirus- sczepicie? 04.09.06, 15:52 Chcielismy zaszczepic, ale nasze dziecko jest juz zbyt duze - skonczyla 4 miesiace, a pierwsza dawka musi byc podana miedzy 6 a 16 tygodniem zycia. Druga dawka 4 tyg. pozniej. Niestety, dla nas ta szczepionka weszla na rynek za pozno. Ktos pytal o rotawirusy: powoduja tzw. grype zoladkowa. Mnie taka grypa dorwala raz (poczestowala mnie nia kolezanka z pracy), po kilku dniach mial ja moj maz. Powiem tak: gorzej to sie chyba czulam tylko po 13 godzinach bezowocnych skurczy na porodowce O ile dorosly jakos w miare ja znosi, o tyle dziecko latwo jest odwodnic. Odpowiedz Link Zgłoś
oska4 Re: rotawirus- sczepicie? 08.09.06, 21:39 Mi własnie pediatra zaproponował szczeponke na rotawrus. Mój syn ma być zaszczepiony gdy skączy mesiąc czyli po 21.09 a koszt jednorazowej szczepionki to ok.300zł Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: rotawirus- sczepicie? 08.09.06, 22:13 kilka miesięcy temu mówiono że to szczepienie być może będzie włączone do obowiązkowego kalendarza szczepień. Ale chyba na to sie nie zanosi. Przed podjęciem decyzji proszę przeczytajcie ulotkę - jest tyle "ale" że chyba bym nie szczepiła www.msd.pl/content/corporate/products/produkty/RotaTeq.html Odpowiedz Link Zgłoś