Dodaj do ulubionych

jak to jest z przedsiebiorczoscia mam

04.09.06, 18:14
Czy znacie przedsiebiorcze dziewczyny a moze same mozecie sie pochwalic?
Mam na mysli przedsiebiorczosc w czasie ciazy lub z malym bobaskiem:
zakladanie firm, dorabianie sobie, realizowanie jakiegos hobby, prace
charytatywna.

pzdr serdecznie

Obserwuj wątek
    • melefretete Re: jak to jest z przedsiebiorczoscia mam 04.09.06, 18:30
      moja córcia miala 8 miesiecy a ja bylam w 3 2 miesiacu ciązy kiedy zalozylam
      firme. i do dzis dziele prace z wychowaniem 2 córeczek: to chyba jest
      przedsiebiorczoscsmile równie sobie adze..ale gorsze chwile zdarzajja sie tez
      tym paniom ktore przez 3 lata siedza same w odmu z dziecmi...
      • dziewuszysko a jaka firme? 04.09.06, 18:39
        zwiazana z dziecmi?

• mmaadzia Re: jak to jest z przedsiebiorczoscia mam 04.09.06, 18:43
      A ja pracuję (w tej chwili jestem na urlopie macierzyńskim), studiuję,wychowuje dwóch synków 3 latka i miesięczne niemowlę, prowadze dom i również uważam to za przedsiębiorczość. Moim hobby jest życie!
    • dziewuszysko :) 04.09.06, 19:04
      zebyscie mnie dobrze zrozumialy, nie uwazam ze mama na urlopie lub mama
      realizujaca sie w domu jest nie przesiebiorcza smile

Zauwazylam ze wiele kobiet po porodzie lub w ciazy zmienia swoje zycie. Zaklada
      firmy dorabia sobie. Czesto w dziedzinie "bobasowej" i chcialabym poznac
      przyklady zwiedzic str www.

Mysle ze wiele mam mogloby sie pochwalic. smile
      • gerandia Re: :) 04.09.06, 20:13
        Ja 6 mieisaca ciazy pracowalam w piatym odronilam prace magisterska po urlopie
        maccierzynskim wrocilam do pracy a teraz 11 miesiecy po porodzie jestem w
        trakcie zmiany pracy na latwiejsza lzejsza i przyjemniejsza czy uwazacie ze
        jestem przedsiebiorcza
    • lenka_style Re: jak to jest z przedsiebiorczoscia mam 04.09.06, 20:15
      moja córeczka ma teraz 6 miesięcy, właśnie wróciłam do pracy
      oprócz tego rozkręcam własną firmę (w końcusmile) - ale nie związaną z dzidzią
      • kakot Re: jak to jest z przedsiebiorczoscia mam 05.09.06, 10:08
        jestem tłumaczem, pracowałam do porodu i od 6 tyg. po, nie jestem "przedsiebiorcza", biore tyle zlecen, ile w danej chwili moge udzwignac, ale kocham to co robie i bez rozgrzebanego tlumaczenia po prostu jestem chora.
    • rusz1 przedsiębiorczość 06.09.06, 09:28
      Ja jestem mamą 4,5 miesięcznego Antosia i prowadzę magazyn przedsiębiorczości w
      kulturze Purpose, zapraszam was na moje strony www.purpose.com.pl i
      www.purposeforeurope.eu
    • mamand Re: jak to jest z przedsiebiorczoscia mam 06.09.06, 09:58
      zajmuję się rękodziełem artystycznym, założyłam firmę jak starszy syn miał pół
      roku.
      moja strona: www.agke.lub.pl
      • rusz1 Re: jak to jest z przedsiebiorczoscia mam 06.09.06, 10:05
        mamand napisała:

"zajmuję się rękodziełem artystycznym, założyłam firmę"

I jak, jesteś zadowolona z takiej firmy? Przekłada się na zadowolenie
        finansowe? Jak radzisz sobie z małymi dziećmi?
        • mamand Re: jak to jest z przedsiebiorczoscia mam 06.09.06, 11:58
          hmmmm
          jestem zadowolona, bo robię to, co naprawdę lubię
          finansowo jest nieźle - starcza mi na opłaty, materiały do pracy i na "waciki"
          jeszcze trochę zostaje wink)
          oczywiście są lepsze i gorsze okresy - z "chińskimi małymi rączkami" nikt nie
          jest w stanie cenowo konkurować, ale nie poddaję się, mam kilka galerii, w
          których sprzedaję swoje wyroby, cały czas szukam te nowych

pracuję w domu, przeważnie nocami, ale marzy mi się pracownia - galeria
          • rusz1 Re: jak to jest z przedsiebiorczoscia mam 06.09.06, 12:51
            Gratuluję to na prawdę wspaniale, jak masz ochotę to wejdź na moją stronę może
            coś ci się przyda www.purpose.com.pl
    • joanna29 Re: jak to jest z przedsiebiorczoscia mam 06.09.06, 10:16
      Jestem mama 4 miesięcznego Mateusza. 1 wrzesnia 2005 r. rozpoczęłam
      działalność, w tym dniu też wyszedł mi test pozytywny. Spędziłam w domu 2 tyg
      po porodzie i wróciłam do pracy, na pocztek na 4 h teraz juz na dłużej.
      Planujemy dorobic rodzeństwo małemu w najblizszym czasie.
      Moge to wszytsko pogodzić z domem, bo mam super tesciową, która się zajmuje
      małym jak jestem w pracy.
      • rusz1 firmy w domu 06.09.06, 10:23
        A która z Was pracuje w domu?
        • aghatta1 Re: firmy w domu 06.09.06, 13:07
          Ja przed ciążą robiłam małe witaże w domu. Teraz nie mam już za bardzo gdzie
          tego robić, ale planuję z mężem wkrótce się przeprowadzić i mam zamiar
          rozszerzyć produkcje o mozaiki (którymi kiedyś tez się zajmowałam) i ruszyć
          pełną parą. Boję się tylko o zbyt, ale to chyba ryzyko każdego interesu. Można
          to wszystko robić w mieszkaniu, wystarczy dodatkowy pokój-pracownia.
          • rusz1 Re: firmy w domu 06.09.06, 13:11
            Czytam o przedsiębiorczych mamach i widzę że większość z Was zajmuje się
            pracami artystycznymi, jeżeli macie jakieś problemy bądź pytania związane
            właśnie z działalnością w dziedzinie kultury i sztuki to oczywiście zapraszam
            na stronę swojego magazynu Purpose. W tej chwili piszemy o komiksie ale w
            archiwum mamy kilka tematów, które na pewno Was zainteresują.
            Mam nadzieję, że nasze artykuły pomogą mamom chcącym się rozwijać...
    • leszczynka_sz Re: jak to jest z przedsiebiorczoscia mam 06.09.06, 13:42
      A ja pracowałam do dnia porodu, choć ostatni miesiąc już z domusmile) a teraz choć
      jestem na macierzyńskim (2 miesiąc) też cały czas wykonuję różne prace na
      zlecenia - zajmuję się komunikacją marketingowąsmile) trochę jest czasem trudno
      popracować koncepcyjnie, bo Mała nie bardzo chce spać w dzień, ale mąż jak
      wraca z pracy to przejmuje obowiązki ija wtedy mogę coś porobić.
      • novalee1 Re: jak to jest z przedsiebiorczoscia mam 06.09.06, 14:00
        Mi udaje sie nadal pracowac na pelen etat i wychowywac dziecko (pracuje noce i
        wieczory).Choc zmeczona,ale nadal niezalezna,jestem z siebie bardzo dumnasmile
        • guderianka Re: jak to jest z przedsiebiorczoscia mam 06.09.06, 14:26
          ja ostatnie zlecenie oddałam w 38tyg-teraz zarabiam na giełdzie
          mam dwoje dziecismile
    • rusz1 pogodzić pracę z wychowaniem 06.09.06, 21:06
      Obserwuję co piszecie i to wspaniale widzieć, że są kobiety które są mamami ale
      chcą też poświęcić się pracy. A praca w domu może być naprawdę fajna. Ważne
      jednak żeby mieć pomoc od męża albo rodziny. Gratuluję wszystkim pracującym
      mamom.
      • mamani1 Re: pogodzić pracę z wychowaniem 06.09.06, 21:40
        gratuluje wszystkim mamom, a szczegolnie mi zimponowala gieldowa mama!!!
        • eps Re: pogodzić pracę z wychowaniem 06.09.06, 21:49
          Ja od 6 miesiąca ciazy pracowałam w domu. Najlepsze to jak bylam w szpitalu
          (dzień przed porodem) zamiast przegladac prasę dziecinkową lub po prostu sie
          relaksowac smile ja załatwialam ciężkie sprawy księgowe (łaczenie sie spółek).
          Nawet zaraz po porodzie nie miałam niestety chwili wytchnienia, bo ksiegowego
          nikt niestety nie moze zasąpic a rozliczenia trzeba zrobić.
          I teraz synek ma 4 miesiace ja nadal prowadzę wlasną dzialalnośc i pracuje w domu.
          Czasami jest bardzo ciężko - terminy gonią, telefony dzwonią a synek płacze bo
          chce być przytulony - i co robię ?? Przytulam synka a telefony wyłączam.
          Na etacie nie mogłabym sobie na to pozwolić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka