magda130306 04.09.06, 18:49 od kiedy mozna sadzac dziecko w foteliku od 9-18 kg czy dziecko musi juz samodzielnie siedziec bo moje dziecko juz tak urosło ze mu nóżki wystaja a jeszcze sam nie siedzi ma 5,5 miesiąca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cyganka0 Re: fotelik samochodowy 04.09.06, 22:23 witam, Mam podobny problem, ale wszedzie czytalam, ze dziecko musi juz siedziec: ( Chociaz slyszalam rowniez ze jak nozki wystaja to nalezy odworcic fotelik przodem do kierunku jazdy. Niestety ja mam graco i nie mozna tego zrobic, jest montowany tylko tylem do kierunku jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha0201 Re: fotelik samochodowy 04.09.06, 22:46 Niestety musisz zmienić fotelik, bo moim zdaniem nie spełnia już swych funkcji. Może na taki 9-18 kg z możliwością montażu przodem i tyłem i regulacją oparcia do pozycji półleżcej. Ja mam coś takiego i moja córcia ieździ od urodzenia (mam specjalną wkładkę) i przewiduję go używać do ok 2 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
iws Re: fotelik samochodowy 05.09.06, 09:53 fotelik 0-9kg montujemy tylko TYLKO tyłem do kierunku jazdy. przenosimy dziecko do kolejnego jesli samodzielnie siedzi i ma 9 kg. spełnienie tych warunków gwarantuje bezpieczenstwo dziecku. jesli nózki wystają ze starego fotelika to nic nie szkodzi. takie informacje zebrałam niedawno, bo mojej córci tez juz wystaja nozki a ma 10 miesiecy ale jeszcze nie siedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
malina2005 Re: fotelik samochodowy 05.09.06, 10:33 Hej!A ja mam podobny problem i związane z tym pytanie.Moj synek ma 7,5 miesiąca i siedzi sam juz od kilku tygodni.Z tym,że to jest wlasnie ta różnica,że siedzi, a nie siada samodzielnie.Umie juz dlugo utrzymać sam taka pozycję, choc staram się, aby za często tego nie robił, bo to podobno niezdrowo.Tak mówią jedni, a inni,że skoro sam umie tak i garnie się do tego, to znaczy,że ma już siłę.W kazdym razie, tez muszę juz myśleć o zmianie fotelika, bo chłopaczek jest dlugi, choc 9 kg jeszcze nie ma.I pytanie wlasnie o to, czy jak sam siedzi, ale nie siada samodzielnie to można zmienic foyelik na ten 9-18, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś