Dodaj do ulubionych

!!!Prośba o doradzenie w sprawie spacerówki!!!

09.09.06, 10:24
Witam, nie piszę za często na Forum, ale mam problem z wyborem wózka dla 10
miesięczniaka. Obecny (pożyczony) musimy oddać i nie wiem co wybrać.

Zastanawiam się nad Maclarenem Techno XT, co sądzicie o tym(na Forum ma
niezłe opinie i może byłby to przyszłościowy zakup). Z tym, że będzie to nasz
jedyny wózek, również w zimie, spacery odbywają się głównie w parku. Może
poradzicie coś innego, dobrego (mam trochę funduszy na jego zakup) -
przychodzi mi na myśl jeszcze Jane Carrera Pro.
Jak możecie doradźcie co kupić, bo lada dzień zostaniemy bez wózka.
Obserwuj wątek
    • jir Re: !!!Prośba o doradzenie w sprawie spacerówki!! 09.09.06, 10:27
      Polecam Pegperego A3 jest świetna, rozkładana na płasko ,duża budka, super
      pokrowiec przeciw deszczowy, no i najważniejsze lekka!!!!
    • amwaw Re: !!!Prośba o doradzenie w sprawie spacerówki!! 09.09.06, 11:02
      Zależy czego oczekujesz od wózka. Czy ma to być właściwy wózek spacerowy czy
      tylko na wyjazdy, do sklepu itp.
      Jeżeli właściwy-to rzeczywiście polecam Peg perego. Maclaren nie jest tak
      komfortowy dla dziecka( a mam właśnie techno xt).
      • didlina5 Re: !!!Prośba o doradzenie w sprawie spacerówki!! 09.09.06, 11:07
        > Zależy czego oczekujesz od wózka. Czy ma to być właściwy wózek spacerowy czy
        > tylko na wyjazdy, do sklepu itp.

Wiadomo, że wychodzi się z wózkiem i na spacery i do sklepu, a więc 2 w 1,
        jeżeli jest taki.

>Maclaren nie jest tak
        > komfortowy dla dziecka
        Wszyscy sprzedawcy zachwalają go jako wózek idealny?! Dlatego myślę o jego
        zakupie, jako wózek uniwersalny, a zarazem komfortowy.
        • amwaw Re: !!!Prośba o doradzenie w sprawie spacerówki!! 09.09.06, 11:12
          Maclaren się kompletnie nie nadaje na dlugie spacery i na nasze chodniki. Ma
          małe kółka, ciężko pokonywać nierówności płyt chodnikowych, krawężniki, piach,
          zaspy śnieżne itp Nie rozkłada się do 180 stopni, nie ma tak twardego oparcia
          jak zwykłe spacerówki. Coś za coś. Jest super na zakupy w sklepie, na wyjazdy(
          po to go mam), ale na codzienne spacery-niezbyt rewelacyjny.
          > Wszyscy sprzedawcy zachwalają go jako wózek idealny?! Dlatego myślę o jego
          > zakupie, jako wózek uniwersalny, a zarazem komfortowy.

Ale to chcesz usłyszeć jaki jest Maclaren czy chcesz usłyszeć jaki to świetny
          wybór? Ja piszę jako użytkowniczka a nie jako gość który chce Ci sprzedać wózek
          i na tym zarobić. A że sprzedawcy go zachwalają- z parasolek jest rzeczywiście
          najlepszy..i najdroższy.
        • kitka05 Re: !!!Prośba o doradzenie w sprawie spacerówki!! 10.09.06, 21:04
          Sprzedawcy zazwyczaj zachwalają to co jest najgorsze albo na czym najwięcej zarabiają. Weź małego do sklepu, przymierz go do różnych wózków i oceń w którym mu najlepiej. Ja ostatnio miałam ten sam problem i w końcu wybrałam wózek zupełnie inny niż myślałam na poczatku.
    • oladidi Re: !!!Prośba o doradzenie w sprawie spacerówki!! 09.09.06, 11:22
      Peg perego Atlanticosmile Sprawuje się świetnie tylko ograniczona kolorystyka
      niestety
    • didlina5 PP Pliko P3 czy Jane Carrera Pro 09.09.06, 21:18
      Dzięki za Wasze rady, zawsze mi się przydają.
      Po przeczytaniu wielu postów Maclaren na razie poczeka, myślę, że do wiosny.
      Ze względu na wielkość po złożeniu (jednak bagażnik ma swoją pojemność, a że
      często poruszam się samochodem lepiej jak to będzie parasolka) mój wybór będzie
      między:
      - PP Pliko P3 (osłonka na nózki) a
      - Jane Carrera Pro (śpiworek do wózka).

Tylko, która spacerówka jest lepsza, już nie rozpatruję na duże śniego, bo to
      nie ten typ wózka. Bardzo proszę, pomózcie który wybrać.
      • didlina5 Re: PP Pliko P3 czy Jane Carrera Pro 09.09.06, 21:46
        Dalej nie wiem!
        • sdec Re: PP Pliko P3 czy Jane Carrera Pro 10.09.06, 06:12
          Jane Carrera Pro nie jest taki tuzinkowy, myślę, że wybierz go.
    • aszaj Re: !!!Prośba o doradzenie w sprawie spacerówki!! 10.09.06, 18:05
      a ja mam chicco Ct1 i jestem bardzo zadowolona, ogladnij go w sklepie. mialam
      kupic peg peregro ale wybralam chcicco poniewac jest bardziej zabudowany
      materialem. ja go uzywam w parku, ktory ma alejki wyboiste i sie spisuje
      niezle. sklada sie latwo i w parasolke.
      pozdrawiam
    • anaesthes Re: !!!Prośba o doradzenie w sprawie spacerówki!! 10.09.06, 22:23
      Wg mnie nie ma lepszego wózka niż Peg Perego Atlantico. Jedna i jedyna wada:
      dość duży po złożeniu.
    • amoch1 Re: !!!Prośba o doradzenie w sprawie spacerówki!! 11.09.06, 00:09
      ja mam peg perego pliko od trzech miesięcy i jestem baaaaardzo zadowolona. poza
      tym, że po prostu mi się podoba ma dla mnie kilka ważne rzeczy: rozkłada się na
      płasko do spania, składa się jak parasolka, więc łatwo i lekko dla mobilnej
      mamusi, zajmuje mało miejsca, ma "pałąk" z przodu, i dobrze, lekko się go
      prowadzi,
      • luna333 Re: !!!Prośba o doradzenie w sprawie spacerówki!! 11.09.06, 06:44
        www.coneco.pl/ moim zdaniem super - ja mam starszy model - coneco twister ale jestem zadowolona - gddybym miała kasę to bym sobie coneco solar sprawiła.
    • asia06 Re: !!!Prośba o doradzenie w sprawie spacerówki!! 11.09.06, 07:55
      Ja mam taki:
      www.gracobaby.com/catalog/product.aspx?modelNumber=6123EME&subCatId=27
      Bardzo go sobie chwalę i na spacerach i w sklepie
    • didlina5 Re: !!!Prośba o doradzenie w sprawie spacerówki!! 11.09.06, 13:12
      Dzięki za Wasze rady, są bezcenne!!!
    • kitka20061 Re: !!!Prośba o doradzenie w sprawie spacerówki!! 11.09.06, 13:15
      Rzeczywiście Coneco solar - rewelacja. Ładny, lekki, funkcjonalny i przede wszystkim w przystępnej cenie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka