30.09.06, 18:01
no to jeszcze jedno pytanie
mojej tygodniowej córeczce rzadko sie odbija po jedzeniu. Własciwie prawie
wcale. Polozna powiedziala mi, ze jak sie nie odbije, to nic takiego- oznacza
to, ze sie nie nalykala powietrz i tyle.
I wlasnie mnie nastraszyla solodnie szwagierka, ze jej polozna zalecila cos
wprost przeciwnego- noszenie dziecka w pionie i poklepywanie po pleckach az
do skutku (ona czasem godzine nosila...)
Dosc mnie przerazaja te skrajnie rozne opinie na temat pielegnacji niemowlat.
Co Wy robicie?
Obserwuj wątek
    • ciociajadzia1 Re: odbijanie 30.09.06, 18:38
      Mpja mała ma 3 tygodnie i tez sie martwilam tym nieodbijaniem, ale polozna i
      lekarka powiedzialy ze nie kazdemu dziecku musi sie odbic.Wiec ja nosze mala po
      jedzeniu na ramieniu i poklepuje ale jak sie nie odbije to kłade ja na prawym
      boczku zeby nie przeciazac zaoładka i jakby wrazie czego ulała to sie nie
      zachłysnie.
      • ma_ti Re: odbijanie 30.09.06, 19:45
        Mój syneczek też nie odbijał do około 4 tygodnia i też mnie straszyli i nic
        złego się nie stało, kładłam i obserwowałam a od niedawna odbija i już i teraz
        go trzymam az mu sie odbije.
    • gosika78 Re: odbijanie 30.09.06, 21:43
      Jak się nie odbija to znaczy, że nie nałykał się maluch powietrza. Ja Trzymałam (teraz już się nie da - wije się i kopie smile) 5 minut, jak się nie "beknęło" to na chwilkę do poziomu i jeszcze raz na ramię. Jak wtedy nadal brak było beknięcia zakładałam, że bąbelków w brzuszku nie ma. Dziecko układałam spać na boczku.
      Pozdrawiam
    • mamamartynki1 Re: odbijanie 30.09.06, 21:59
      Moja córeczka ma juz ponad 2 latka. Ale jak była malusia jak twój dzidziuś
      strasznie się przejmowałam tym odbijaniem (jak zresztą wszytskim bo to pierwsze
      dziecko )Potrawiła trzymac pół godziny w pionie i nic nie chciało sie odbic.
      Poprostu była tym dzieckiem któremu sie nie dbijało no czasami.Nie masz co się
      martwić jak bedzie już siedziało to beknie jak stare
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka