Dodaj do ulubionych

Jak podawać enterol

02.10.06, 17:47
Synek kończy jutro 10 tygodni.Od tygodnia robi żadkie kupki 3-4 razy
dziennie.Karmiony jest piersią i butelką.Lekarz przepisał enterol i
powiedział żeby rozpuszczać saszetkę w wodzie bo lepiej się wchłonie aniżeli
rozpuszczone w mieszance.Tylko w jakiej ilości wody rozpuścić saszetkę.W
instrukcji napisane jest że w niewielkiej tzn. ile? I jak długo podawać
lek,czy dopóki ustąpi biegunka czy wykorzystać wszystkie saszetki-lekarz
przepisał jedno opakowanie w którym jest 10 saszetek.Nam podawa 1 saszetkę
raz dziennie.Z góry dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ewelam Re: Jak podawać enterol 02.10.06, 17:49
      ale babol oczywiście rzadkie
    • gronka Re: Jak podawać enterol 02.10.06, 21:39
      Ja swojemu synkowi również podawałam enterol, rozpuszczałam go w kieliszku,
      ściągnęłam z piersi pokarm tak z 2/3 kieliszka, zamieszałam łyżeczką i podałam
      z kieliszka małemu. Jeśli chcesz to może być i woda. Wyjątkowo mu zasmakował
      ten enterolsmile Pachnie dla mnie drożdżami. Podawaj mu przez kilka dni i
      obserwuj kupki. Po 2, 3 dniach powinna nastąpić poprawa. A jak nie będzie
      poprawy to podawaj mu dalej, no a jak dłużej będzie się utrzymywać to
      skontaktuj się ponownie z pediatrą. Staraj się częściej przystawiać małego do
      piersi, żeby się nie odwodnił mając biegunkę, choć enterol m.in. zapobiega
      odwodnieniu. I obserwuj ciemiączko, czy nie jest zapadnięte (wklęsłe), bo wtedy
      świadczy to o odwodnieniu organizmu. A z tym nie czekaj, tylko pędź szybko do
      lekarza.
      Pozdrawiam
      • gronka Re: Jak podawać enterol 02.10.06, 21:51
        Wiesz co, ale tak sobie myślę, czy Twój mały ma rozwolnienie, czy po prostu
        robi rzadkie kupki? Bo u nas było podobnie, na początku przez kilka tygodni
        jego kupki były książkowe, czyli jak jajecznica, a później zaczął robić bardzo
        rzadkie i tak jest do dzisiaj. Też byłam z tym u pediatry, przepisała małemu
        Lacidofil, Smectę, a później Enterol i mówiąc szczerze, nie zauważyłam za
        bardzo mocnej poprawy. Po prostu takie kupki robi i koniec. A przy karmieniu
        piersią półpłynny stolec jest normalnością. Więc może nie ma się czym martwić,
        jeśli nie towarzyszą dodatkowo jakieś inne objawy. Jego przewód pokarmowy cały
        czas się kształtuje i kupka też nie będzie wciąż taka sama, a przy okazji
        skontroluj swoją dietę, może jesz coś, po czym może robić takie rzadkie kupki.
        Spróbuj pić sok marchwiowy, u nas to trochę pomogło.
        Pozdrawiam raz jeszcze.
        • ewelam Re: Jak podawać enterol 03.10.06, 08:49
          Dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka