Dodaj do ulubionych

Sab simplex - po jakim czasie sa efekty??

04.10.06, 08:58
stosuje te kropelki juz od tygodnia. podaje mojemu 4 tyg synkowi 10 kropelek
przed jedzeniem na lyzeczce. niestety maly dalej prezy sie, pacze i steka,
najbardziej podczas jedzenia. doam, ze dbam tez o diete, jem tylko gotowane i
zero nabialu. zal mi strasznie mojego malucha...
Obserwuj wątek
    • elieka Re: Sab simplex - po jakim czasie sa efekty?? 04.10.06, 09:17
      po tygodniu na pewno!
      wiesz, opócz kolek dolega mu prawdopodobnie niedojrzały układ trawienny (stąd
      to prężenie podczas jedzenia - jelitka zaczynają pracować jak dziecko zaczyna
      jeść i odczuwa ono dyskomfort bo te jelitka go bolą). Nam na to pomógł
      debridat - 2*2,5 ml podajemy już prawie 2 mce i naprawdę jest poprawa,
      sab pomógł nam na kolki a debridat na bóle brzuszka i prężenie się. debridat
      należy pdoawać również systematycznie. na receptę jest, więc porozmawiaj z
      pediatrą.
    • bea-ta Re: Sab simplex - po jakim czasie sa efekty?? 04.10.06, 09:18
      Podaje sie 15 kropli przed kazdym karmieniem to raz.
      Dwa dlaczego nie jesz nabiału?Dziecko mialo skazę?Pijesz wapno i jej dodatkowy
      miesko, zeby uzupełnic braki z powdu nie jedzenia nabiału?
      Po 3 gazy moga byc o nieprawidlowego przytsawiania do piersi- dzieckoxle
      obejmuje brodawke i łyka powietrze, od jedzenie zbyt łpaczywego, a co
      najwazniwjsze od nadmiaru laktozy- cukru mlecznego który jest w pierwszych
      porcjach mleka kobiecego w najwiekszej ilości. Dziecko z racji fizjologicznej
      niedojrzalości ma mała katywnośc enzymów w tym jelitowej laktazy trawiącej
      cukier mleczny i na to jest sposób- trzeba odciągnąc pierwsze porcje mleka i
      dopiero przystawic do piersi- karmimy 1 piersia do końca. Kolejne karmienie-
      nastepna piers -odciaganie ponownie pierwszej porcji mleka i dopiero przystawianie.
      Po 4 dziecko pręzy sie przy jedzeniu, steka, pruka, bo na drodze odruchowej
      wzmaga sie perystaltyka jelit- otwiera wpus zoładka - jelita szybciej zaczynają
      pracowac i maluch może odczuwac szczegolnie boleśnie perystaltyke jesli jest
      zagazowany- trzeba dzieiatko układac często na brzuszku, przed jedzeniem także,
      masowac brzuszek, podawac sabsimlex czy inny praparat, odbijac dobrze po
      jedzeniu i powinno byc lepiej.
      Zazwyczaj takie dolegliwości mijaja w miare dojrzewania dziecka i nie mają nic
      wspólnego z alergia a niedojrzalościa ukl. pokarmowegosmileBeata
      • djalli dzieki... 04.10.06, 09:29
        zastosuje sie do porad, mam nadzieje, ze pomoze. pozdrawiam serdecznie
      • tonia2005 Re: Sab simplex - po jakim czasie sa efekty?? 04.10.06, 09:46
        Witam

Moja mała ma skaze białkową, niewielką co prawda ale nabiał musiałam odstawić, czy niedobory wapna mozna uzpełniać każdym prepearatem wapniowym cz jakimś konkretnym?
        • bea-ta Re: wapno 04.10.06, 10:04
          każdym, które ma najmniej dodatków np. smakowych, zaś takie gazowane nalezy
          odgazowac wczesniej. Zap. dla kobiety karmiącej 1200mg/ dobę. Mimo koniecznosci
          diety bezmlecznej nalezy mieć pełnowartościowa diete, bo dziecko je to co Wy.
          Jesli dziecko ma róne dolegliwości ukl. pok. i zastosujemy diete na 4 tyg.
          beznabialowa a mimo to objawy nie miną to nalezy wrócić do normalnej diety- nie
          ma sensu sie glodzic, czy stosowac rezim jesli nie ma wpływu to na
          dziecko!Czasem mamy przesadzają. ZAs maluch może miec dolegliwości z 1000
          róznych przyczyn- nieprawidlowa flora jelit ( CZASEM DOBRZE PODAC PRZEZ 2 TYG.
          PROBIOTYK NP. LACIDOFIL), mała aktywnoś enzymów, zaburzenia pracy jelit( tu
          pomaga debridat - działa p/ skurczowo, a tym samym p/ bólowo i reguluje prace
          jelit), maja złe unerwienie ukł. pokarmowego- ukł. nrwowy te zpotzrebuje
          dojzrecsmile, poza tym dziekco pełna dojzralośc ukl. pok. osiąga w 3rz to duuuuzo
          czasu. Stąd wiele dolegliwości. B.
    • mamusia79 Re: Sab simplex - po jakim czasie sa efekty?? 04.10.06, 10:00
      u nas nie pomógł, kup Lefax. Pomogło prawie od razu, nie trzeba było czekać.
      Jedna dawka do każdego karmienia. I powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka