mammaiza 06.10.06, 09:11 Ma 7 miesięcy, niebieskie oczy i blond włosy, a żadne z nas (rodziców) nie ma takich cech, w dodatku cała rodzina czarnooka i ciemnowłosa... hmmmmm??? Czy u Was jest podobnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joasia_n Re: dziecko listonosza... 06.10.06, 09:23 U nas jest trochę podobnie. Piszę trochę, ponieważ kształt buzi ma chyba po mnie a nos po tacie, ale to też nie jest tak oczywiste na pierwszy rzut oka. Oczy ma niebieskie, a my mamy zielone. Jak się urodziła miała czarne włosy, a tata jest blondynem a ja ciemną bondynką, ale już ma jaśniejsze od moich, także jest coraz bliżej taty. Wiele razy się śmieję, że gdyby nie zmamię które ma to nie uwierzyłabym, że to ja ją urodziłam. Mąż też często mówi, że nie wie czy to jego dziecko, ale wiem że żartuje. Julka jest bardzo ładną dziewczynką, a ja i mój mąż pięknościami nie jesteśmy, choć też daleko nam do brzydali Tak czasami jest, może jakaą babcia, pradziadek, wujek, ciocia??? Odpowiedz Link Zgłoś
faq Re: dziecko listonosza... 06.10.06, 09:33 a w szpitalu nie zamienili? zapewne z obu stron gdzies sie w genach jakis wiking platal cicho czekal na okazje i teraz w calej okazalosci wyskoczyl Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: dziecko listonosza... 06.10.06, 09:52 U nas tak było tzn. Ja urodzilam sie blądynka z kreconymi lokami Tata i mama maja ciemna karnacje czarne proste włosy Dzaidkowie tez taką mieli A synek to skóra sciagnięta z mojego męża - od urodzenia. Zdjęia męża jak mial 1/2 lata identyczne jak mojego synka - tym bardziej widac jak synek ma zalożone spodnie co tata nosil w jego wieku Odpowiedz Link Zgłoś
mysia125 Re: dziecko listonosza... 06.10.06, 10:40 > Ma 7 miesięcy, niebieskie oczy i blond włosy, a żadne z nas (rodziców) nie ma > takich cech, w dodatku cała rodzina czarnooka i ciemnowłosa... hmmmmm??? same z was heterozygoty, a dzieciak homozygota recesywna chyba, ze mu sie jeszcze zmieni...moj mial zdecydowanie jasniejsze oczy przez pierwszy rok, a wlosy dopiero teraz mu ciemnieja. -------------- Kasia & Felix 23/01/2005 Felix for beginners Odpowiedz Link Zgłoś