kasia_sp 18.10.06, 14:06 czy można podawać witaminy (konkretnie Cebion Multi) z mlekeim w butli?? czy niekoniecznie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga55jaga Re: czy można?? 18.10.06, 14:09 cebion multi jest preparatem bardzo intensywnym smakowo - jeżeli np nieakceptuje tego smaku na pewno wyczuje go w butli i mleka nie zje. Preparat ten podaje się prosto do buźki dziecka, lub na łyżeczce. Wg mnie jeżeli dziecko nie choruje, lub nie jest np po antybiotyku w okresie rekonwalescencji - witamin nie potrzebuje, ma ich dużo i tak w mleku Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_sp Re: czy można?? 18.10.06, 14:19 ale córka ma zalecone przyjmowanie Cebionu nie podaję przecież z własnego widzimisię pytam czy w butelce jest ok, bo dzidzia moja nie zawsze chce połknąć jak dostaje prosto do buźki, wypluwa a znowu jak dodam do mleka i nie wysztko zje no to wit też nie wszytskie ;| i jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
szopiczek Re: czy można?? 18.10.06, 14:21 Myślę, że tak o ile wypija całą butlę. Przynajmniej ja tak swojej Olce podaję razem z wit. D3. Odpowiedz Link Zgłoś
sja75 Re: czy można?? 18.10.06, 14:42 głównie tu chodzi o witC której jest mało w mleku kobiecym.podaje sie prosto do dzioba poniewaz cześc witamin zostaje w butelce zamiast trafić do bobasa Odpowiedz Link Zgłoś