Dodaj do ulubionych

machanie główką

21.10.06, 20:24
Moja mała-7 miesięcy od jakiegoś czasu macha główką -tak jakby mówiła
nie.Martwi mnie to trochę.Czy któraś z Was obserwuje coś
podobnego???????????????????????????Może mała ma problem ze wzrokiem...ale
wydaje mi się,że widzi dobrze(dostrzega nitkę i usiłuje złapać).
Obserwuj wątek
    • gajagaja1 Re: machanie główką 21.10.06, 20:32
      Moja ma 9 miesiecy i tez od kilku dni tak robi.Siedzi sobie np i nagle pokreci
      glowka.Dzis przeczytalam w ksiazce, ze kiwanie glowka od 8-9 miesiaca jest
      normalne,podobnie jak walenie glowka w sciane.Nie wiem tylko,czy to o takie
      kiwanie akurat chdozi.Bylo tez napisane,ze nie ejst to jakims problemem
      neurologicznym, chyba ze dzicko nie rozwija sie prawidlowo badz ma inne
      niepokojace objawy.Ja jeszcze swoja troche poobserwuje i jak wyda mi sie to
      jakies podejrzane to wtedy pojde po skierowanie do neurologa.Pamietam,z e moja
      starsza corka w jej wieku z kolei sie cala wzdrygala, bylam u nerologa, wszystko
      ok, przeszlo samo.Ale ciekawa jestem tez opinii innychd ziewczyn, czy ichd zici
      etz tak maja.
    • thesaloniki Re: machanie główką 21.10.06, 21:51
      moja za to kręci główką w pionie (jakby mówiąc "tak") Kiwa ta główką naprawdę
      mocno i robi to często. nie pomyślałam żeby iść do lekarza.
      • agakowalewska4 Re: machanie główką 21.10.06, 22:04
        U mojej 8miesięcznej córci tez to zauważyłam kręci główką w pionie na "tak"
        martwie się mówicie ze to normalne???
        • kinia117 Re: machanie główką 22.10.06, 00:00
          dziewczyny moja mala 9 miesiecy tez macha glowa okrutnie, dawniej kiwała na tak
          a od kilku dni na nie a dzis to macha glowa we wszystkie strony, a do tego
          wlasnie wali glowa w sciane az sie rozryczy, albo stanie przed tv i tez wali w
          ekran glowasmile Ale skoro tak wiele z naszych maluszkow to robi wlasnie w
          podobnym wieku to chyba rzeczywiscie jest to normalne. POza tym mala sie super
          rozwija i przyznam ze gdyby nie to ze czytam ze wy sie niepokoicie to nawet by
          mi do glowy nei przyszlo sie niepokoic
    • mcnutka Re: machanie główką 22.10.06, 19:40
      Moj szesciomiesieczny synek tez mial taka faze przez kilka tygodni - machal bardzo szybko glowka "na nie" w obie strony. Zauwazylam, ze on sie w ten sposob... uspokajal, na przyklad kiedy sam usypial. Niedawno mu przeszlo i juz tak nie robi.
    • bonnie75 Re: machanie główką 22.10.06, 19:43
      Moj czas jakis temu tez tak krecil glowka na "nie". I zauwazylam, ze robil tak
      zawsze, jak siedzial przy czyms szumiacym,np. przy komputerze. To podobno
      calkiem normalne. Mojemu maluchowi juz przeszlo - teraz ma inne, duzo ciekawsze
      rzeczy do roboty smile
      • tama27 Re: machanie główką 22.10.06, 20:45
        Moja corka ma 6msc i od pewnego czasu tez macha glowka ale jak lezy.Bardzo
        szybko w prawo w lewo ale przy tym najczesciej sie usmiecha,no i z tylu nia ma
        wlosow.Nie wiem czy powinnam sie martwic chyba dzieci nie raz sie tak zachowuja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka