Dodaj do ulubionych

Problem z kupką.

31.10.06, 08:55
moja 2 mies. córcia nie zrobiła wczoraj kupiki. Bardzo się martwię że ma
zatwardzenie. Co robić?
Obserwuj wątek
    • intuicja77 Re: Problem z kupką. 31.10.06, 08:58
      to zalezy czym karmisz.jeżeli piersia to nic sie nie dzieje , jeżeli butelka to
      może trochę "pomóż" jej się załatwić- zrób delikatny masaż brzuszka ,
      poprzyginaj nóżki do brzucha , zrób rowerek , daj do pici jakąś herbatkę /
      koperkowa , ułatwiająca trawienie/ w ostateczności jak będziesz widziała ,że
      sie męczy podaj czopek glicerynowy / jedynkę- dla dzieci/
      powodzenia
      • aniabk80 Re: Problem z kupką. 31.10.06, 09:01
        Bardzo dziękuję.
    • brandy2 Re: Problem z kupką. 31.10.06, 18:07
      Moja malutka 1,5-miesięczna nie robiła kupki przez 3 dni (jest tylko na
      cycu)...pojechałam, zbadał i stwierdził, że jesli się nie męczy, nie płacze -
      to wszystko jest OK...i polecił (gdybym nie wytrzymała) podać czopek..
      Po 6 dniach nie wytrzymałam-mimo, że małej nic nie było..poza super
      śmierdzącymi bączkami-i podałam ten czopek...i pooooooooooszło...
      Po tej akcji sytuacja się powtórzyła, jednak tym razem obiecałam sobie że
      wytrzymam. Kupki nie było 8 dni. Wczoraj się doczekałam...a dziś już 2 smile
      Cierpliwie czekaj..ponoć to musi się unormować samo... - a czopkami możemy
      tylko zepsuć harmonogram organizmowi smile
      • bejsi Re: Problem z kupką. 31.10.06, 19:49
        Lekarz mi powiedzial, ze jesli dziecko karmione piesia moze nie robic kupy do
        11 dni i jest to calkowiecie normalne. Po prostu caly pokarm jest przyswajany.
        Przy cycowych dzieciach zaparci sa bardzo rzadka dolegliwoscia.
        • g_cz Re: Problem z kupką. 31.10.06, 21:33
          Mój 4,5 miesięczny synek od ponad dwóch miesięcy robi kupki raz w tygodniu lub
          rzadziej (jest na piersi). początkowo po takiej długiej przerwie robił
          gigantyczną kupę i potem znowu przerwa. Teraz nadal przerwy sa taki długie a
          kupki malutkie. Pediatra kazał dopajać. Daje herbatke na trawienie lub soki z
          jabłek z butelki lub sok z marchewki i jablka z sokowirówki. Niestety to nic
          nie daje. Dziś dałam juz jabłko tarkowane no i zobaczymy. Trochę się tym
          martwię, bo te kupki nie sa juz takie bardzo rzadkie, bardziej gęste. Chyba też
          kupię czopki.
          Gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka