bona5 31.10.06, 12:55 mam pytanie moja córunia skonczy 8 miesięcy i chciałabym jej kupic krzesełko tylko nie wiem z jakiej firmy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
falasarna Re: krzesełko z jakiej firmy? 31.10.06, 13:23 Chicco happy snack, ok. 300 zł. jest akurat. Odpowiedz Link Zgłoś
jonama Re: krzesełko z jakiej firmy? 31.10.06, 14:17 Ja kupiłam Meggy Victoria i jestem b.zadowolona - ciut tańsze od powyższych, a posiada te same funkcje - lekkie, stabilne, praktyczne. Są na allegro można porównać.Zalezy kto czego potrzebuje - dla mnie ważne były kółka i regulowana wysokość. Odpowiedz Link Zgłoś
iws Re: krzesełko z jakiej firmy? 31.10.06, 14:55 my mamy chicco polly i bardzo sobie chwalimy. regulowane oparcie (nie jak w baby ono razem z siedziskiem a odchylają się same plecki), regulowana wysokość krzesełka, fajne łatwe do zapięcia szelki, stolik z regulacją połozenia, łatwy do utrzymania w czystości. niestety kosztuje więcej niz baby ono (nowy około 520zł) moze na allegro jest taniej. no i ma kółeczka! jade z córcią np. z kuchni do pokoju i spokojnie wieszam pranie, albo siedzi w łazience a ja się myję Odpowiedz Link Zgłoś
jana111 Re: krzesełko z jakiej firmy? 31.10.06, 17:06 Baby Ono, Baby dreams, meggy-wszystkie są bardzo do siebie podobne. > regulowana wysokość krzesełka, fajne łatwe do zapięcia szelki, stolik z regulacją połozenia, łatwy do utrzymania w czystości. to wszystko jest Chicco Polly ma dodatkowo: regulowane oparcie i podnóżek oraz hamulce na 4 kółkach. Polly jest ładniejsze, ale to za mały argument, żeby płacić za nie 2 razy tyle, co za inne. Dla mojego dziecka odchylane oparcie nie ma znaczenia- wrzeszczy w pozycji innej niż siedząca i tyle. A do spania dziecka w krzesełku bym nie zostawiła. Co do szelek łatwych do zapięcia, to lepsze zapięcie niż Polly ma np. Babydreas Pepe. Odpowiedz Link Zgłoś
kotka211 Re: krzesełko z jakiej firmy? 31.10.06, 17:10 Polecam Meggy Victoria! Jedyny minus, że tapicerke trzeba czesto prac bo jest z materialu! Odpowiedz Link Zgłoś
beata_17 Re: krzesełko z jakiej firmy? 31.10.06, 19:01 Baby design Bambi używamy od szóstego miesiąca. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
aga.bog Re: krzesełko z jakiej firmy? 31.10.06, 21:01 Polecam baby ono, ma wszystko co potrzeba, łatwe do utrzymania w czystości, dość przystępna cena.Warto poszukać na Allegro - dużo taniej niż w sklepie, a też nowe i z gwarancją. Przy okazji przestroga - zawsze zapinajcie pasy, mój synek "wyskoczył" z krzesełka i nikomu nie życzę takich przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
eager Re: krzesełko z jakiej firmy? 01.11.06, 08:49 my też zakupilismy chicco polly 2, krzeselko jest świetne, ma wszystkie możliwe funkcje...w dodatku jest naprawd duży wybór kolorystyczny, fajne żwe kolory...może nie jest bardzo tanie ale ma wystarczyc podobno do 3 go roku życia(obaczymy ) Odpowiedz Link Zgłoś
michasia24 krzesełka drewniane? 01.11.06, 08:57 Co o nich myślicie? takie krzesełko i stolik Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: krzesełka drewniane? 01.11.06, 09:22 Jestem za. Mały ma takie i sprawdza się świetnie. Aktualnie zostało rozmontowane na stolik i krzesełko. Odpowiedz Link Zgłoś
alza73 Re: krzesełka drewniane? 01.11.06, 09:30 My takie zakupiliśmy, jest rewelacyjne. Zdecydowanie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
alza73 Re: krzesełka drewniane? 01.11.06, 09:32 tylko kupiliśmy nie drewniane, a plastikowe firmy ARTI. Krzesełko ma rozkładane oparcie i miękkie wyścielenie. Stolik dodatkowo rozkładany blat. Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta11113 Re: krzesełko z jakiej firmy? 01.11.06, 09:48 Polecam BEEBEE FUTURO 299,00 zł na allegro rewelacyjne Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oladidi A ja nie polecam Beebee Futuro 01.11.06, 15:54 nie polecam, kipeskie zabezpieczenia i trzeba co pare dni dokręcac śrubki monetami Odpowiedz Link Zgłoś
carpediem30 Re: A ja nie polecam Beebee Futuro 01.11.06, 16:09 To może ktoś jeszcze wypowie się w tym temacie bo ja wybieram właśnie między Arti Opera i Beebee Futuro, z tym że Arti dostępne są w tej chwili wyłącznie w ohydnym czerwonym kolorze i z tego względu przychylam się bardziej do Beebee. Oladidi dlaczego trzeba dokręcać śrubki monetami?? Odpowiedz Link Zgłoś
oladidi Re: A ja nie polecam Beebee Futuro 01.11.06, 18:22 bo tam sa takie dziwne te sruby plastikowe i je sie wlasnie dokreca 5złotówką, ogolnie nie polecam napewno bym juz nie kupila tego drugi raz jak siedziała moja córka i sie zaczela mocniej ruszac to pasy sie wysunely bo byly paski za cienkie, no ale to do Was decyzja należy. Ja niestety jak większość poleciałam na kolor i wygląd nie myśląc o bezpieczeństwu chociaz zapewniaja na aukcjach je bardzo... szkoda słów Odpowiedz Link Zgłoś
3anek polceam BABY ACTIVE 01.11.06, 20:17 Mamy takie krzesełko i wg mnie jest rewelacyjne! Ma regulację wysokości, opracia, dosuwania tacki (tackę można zdjąć jedną ręką), tapicerkę, która przepuszcza powietrze i dzieciaczki się nie pocą siedząc w nim. Montaż super prosty. Krzesełko do ok 3 roku życia, cena ok 290 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
wroba Re: krzesełko z jakiej firmy? 01.11.06, 20:27 Z doświadczenia wiem, że w krześle plastikowym ważny jest taki bolec/ogranicznik, żeby dzidzia nie wypadła przytwierdzony do siedzenia nie do tacy. W przeciwnym wypadku szczególnie gdy maluch jest wiercący, zanim go przypniesz może się zsunąć. My mamy aż trzy krzesełka - plastikowe Fisher Price, plastikowe Ikea i drewniane skandynawskie rosnące z dzieckiem. W zasadzie każde jest fajne, najtańsze ikea warte polecenia. Z perspektywy czasu chyba kupiłabym tylko ikea (mam do niego bawełnianą poduszeczkę), Fisher Price nie sprawdziło się w lato bo mały się w nim pocił i przyklejał do tapicerki. Jeśli chodzi o krzesła ze stolikiem to tylko dla dobrze siedzących dzieci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
neptunka Re: krzesełko z jakiej firmy? 02.11.06, 08:37 ja mam baby ono - kupione nowe z gwarancją na allegro 100 zł (!!!!!) taniej niż w sklepie Odpowiedz Link Zgłoś