Gość: guest IP: *.* 28.07.01, 11:13 Hej! Mój synek skończył 8 miesięcy i jeszcze nie ma ząbka. Jak to było z waszymi dziećmi??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: Kiedy ząbek IP: *.* 28.07.01, 15:30 ja sie juz chwalilam na forum ze moj 5 miesieczny syn ma pierwszy zabek ale podobno u kazdego dziecka to indywidualna sprawaspytaj swoich rodzicow i tesciow jak bylo z Toba i tata dziecka bo to czasami jest genetycznie uwarunkowanegeneralnie jest zasada czym pozniej wyrosa tym beda dluzej siedzialy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Kiedy ząbek IP: *.* 28.07.01, 18:57 moj maly pierwszy raz mnie "dziabnal", kiedy skonczyl 5 miesiecy. synkowi siostry pierwszy zabek pojawil sie jak mial prawie 7 miesiecy. a listonosz , ktory przynosi nam haldy prenumerowanych czasopism i w zwiazku z tym musi sobie odsapnac i pogadac chwileczke wlasnie opowiadal ostatnio, ze jego maly ma juz 10 miesiecy, je prawie normalne obiady z rodzicami (chyba mu to rozgniataja!), a zebow nie widac!To chyba tak jest, ze czasami nawet do roku nie ma zabkow.Aha, u sasiadki malej wyszly zeby juz w czwartym miesiacu, i to hurtem :-oTo podobno jest dziedziczne, popytajcie dziadkow, kiedy Wy (tzn Ty i maz) mieliscie pierwsze zeby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Kiedy ząbek IP: *.* 29.07.01, 08:45 Dopóki dziecko ni skończy roku nie masz się czym przejmować. Jedynie cieszyć, bo zęby wyrżnięte później są lepiej zmineraliziwane. MOja córka ma 7 miesiecy i idzie jej 9 ząb powodów do radości nie mam, bo boję się o ząbki, sama miałam wcześnie zeby i wiele probleów z nimi. A najgorsze jest mycie tylu zębów u takiego brzdąca, ktory widząc szczoteczę ma szczękościsk. NArazie nie panikuj tylko ciesz się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Kiedy ząbek IP: *.* 29.07.01, 15:45 Dzięki, uspokoiłaś mnie,prawdę mówiąc denerwujace jest ciągłe słuchanie "A ma jż ząbki?". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Kiedy ząbek IP: *.* 30.07.01, 11:18 Ewo, nie martw się. Mój starszy miał 5,5 miesišca gdy mu wyszedł pierwszy zšbek.Młodszemu - jak skończył 9 miesięcy, za to podwójny, taki zro?lak. Nie jest to oczywi?cie powód do rado?ci ale też nie spędza mi to snu z powiek. Podobnie pó?no zšbki wychodziły córeczce znajomej z parku. W przypadku mojego młodszego syna zęby wychodziły pó?no ale za to bez problemowo - w cišgu tygodnia wyszły mu 4 czwórki a on zupełnie nie dał nam tego odczuć. Po prostu w jednš sobotę zšbków jeszcze nie było a w następnš piękny komplet czwórek. I cały tydzień u?miech na twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś