Dodaj do ulubionych

Ratunku!!!

IP: *.* 14.09.01, 17:23
Dziewczyny ratujcie. dzis wieczorem dostalam goraczki 38,karmie piersia ale w w zwiazku z ta goraczka musze mojego malego skarbka odstawic( ma nie cale 3 tyg.)Podalismy jej z mezem mleko modyfikowane Milupa, ale mala marudzi i niechce spac.Kiedy ja trzymam zachowuje sie tak jakby szukala cyca, moze jeszcze jest glodna(dostala 100 ml),a moze chce jej sie pic. Czy musze ja dopajac i czym?Prosze o szybka odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: 78945 Re: Ratunku!!! IP: *.* 14.09.01, 17:37
      Dlaczego odstawiłaś?!!!!?!!! Przecież twoja gorączkę dzidzi nie zaszkodzi(ja dwa razy miałam zapalenie piersi z gorączką 39,5 a dalej karmiłam piersią i dalej karmię-już 6 m-cy). Weż paracetamol(Codipar) jest najmniej szkodliwy i wyrzuć Milupę do kosza. Twoja dzidzia potrzebuje twoich przeciwciał które wytwarza twój organizm w stanach chorobowych, wsztucznym mleku ich nie ma. Pozdrowienia, wracaj do zdrowia i KARM PIERSIĄ!!!!!!!! Monika
    • Gość: guest Re: Ratunku!!! IP: *.* 14.09.01, 17:38
      A kto ci kazał odstawić dziecko od piersi? Mnie uczono, że w nagorszym przypadku (tepmeratura powyżej 38,5) należy ściągną mleko i przegotować.Jeśli mimo to chcesz podawać mieszankę to najodpowiedniejszy dla takiego maluszka jest Nutramigen (niestety na receptę). Jeśli jesteś z Trójmiasta mogę ci odstąpić puszkę z osobistych zapasów.Muślę, że 100ml mleka na pierwsze sztuczne jedzenie jest wystarczajacą ilością. Jeśli nadal bedzie wyglądała na głodną podaj jej po około 2,5 godz 100-130 ml mleka.Przy sztucznym karmieniu należy dopajać glukozą (1 płaska łyżeczka na 100 ml przegotowanej wody) lub herbatką rumiankową (bardzo "cieniutką").Powodzenia i zdrówka!
    • Gość: guest Re: Ratunku!!! IP: *.* 14.09.01, 18:47
      A po co przegotowywać? To przeciez zabija przeciwciala. Pewnie, ze szuka piersi, a co jakąś paskudną gumę ma ssac zamiast ciepłej (to nic, że trochę za ciepłej :)) i pachnącej mamusi?! Cytat z poradni laktacyjnej e-dziecka: "W czasie choroby matki w mleku mogą pojawiać się zarazki, ale zawsze w otoczeniu przeciwciał. A ponieważ dziecko i tak styka się z mamą i może się od niej zarazić, odstawienie od piersi nie ma sensu - zabieramy mu w ten sposób jedyną ochronę, tzn. mleko z przeciwciałami (naturalnym lekarstwem)."Wywal w diabły to mleko i daj dziecku piersi.Powodzenia!
    • Gość: guest Re: Ratunku!!! IP: *.* 14.09.01, 19:14
      Dziewczyny mają świętą rację! Jeśli się biosz zarazić dziecko, to możesz ew. zakładać maseczkę fizelinową na twarz ( możesz też zrobic ją sobie z gazy), i karm dalej. Pozdrawiam, życzę Wam dużo zdrówka, BeataW
    • Gość: guest Re: Ratunku!!! IP: *.* 14.09.01, 20:05
      Karm piersia, codipar co 4 godziny i ewentualnie maseczka na twarz!Sprawdzilam na sobie z dobrym skutkiem!Powodzenia i pozdrawiam :sol:- Patyk
    • Gość: guest Re: Ratunku!!! IP: *.* 14.09.01, 20:51
      nie odstawiaj!maleństwo potrzebue twojego pokarmu by nie zachorować. gaja
    • Gość: guest Re: Ratunku!!! IP: *.* 14.09.01, 22:39
      Dziewczyny maja racje: to nie jest powod do odstawienia od piersi! Karm dalej, zobaczysz, wszystko bedzie w porzadku. U nas w domu wlasnie szaleje wredna infekcja, goraczka, katary, biegunki,wymioty, a moja mala Ola na cycusiu, wsrod tych szalejacych zarazkow (bez maseczek na naszych twarzach) jest jedyna zdrowa osoba. naprawde!
    • Gość: guest Re: Ratunku!!! IP: *.* 14.09.01, 23:25
      Absolutnie nie odstawiaj dzidziusia od piersi!!!!!!!!!! Właśnie teraz Twój pokarm jest dla niej drogocenny podwójnie - zawiera dodatkowe przeciwciała. Ja swoje dziecko karmiłam podczas moich infekcji, a efekt tego jest taki, że z mężem chorowalismy kilka razy a 11-miesięczna Zuzia jest ciągle zdrowa i nadal bezustannie karmiona piersią. Maleństwo potrzebuje Twojego pokarmu i nie bój się, że zachoruje. Powodzenia
    • Gość: guest Re: Ratunku!!! IP: *.* 15.09.01, 15:06
      Pozostaje mi sie dolaczyc- nie odstawiaj. Jedynymi przeslankami do odstawienia jest ropne zapalenie piersi oraz eki, przy ktorych nie mozna karmic. Do lozka, leki przeciwgoraczkowe z paracetamolem, co tam lubisz, duzo pij, a maluch niech cycuje, tam teraz sa przeciwciala na twoja chorobe !!!
      • Gość: guest Re: Ratunku!!! - Dzienkuje.Nalalka znowu cycuje IP: *.* 15.09.01, 19:05
        Dziewczyny dzienki za podtrzymanie na duchu.Balam sie ze mam zapalenie piersi ale sytuacja zostala opanowana, goraczka ustapila, duzo pilam pomogl tez ananas ktory podobno dziala przeciw zapalnie.Moja Natalcia znowu ma swojego cycusia i jest szczesliwa, mama zreszta tez.A swoja droga to chyba nie potraila bym jej odmowic tej przyjemnosci i sobie tez.Brakowalo mi tego ssaka przymoim cycusiu.Jeszcze raz stokrotne dzieki i lece karmic glodomorka bo wlasnie sie odzywa.pa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka