Dodaj do ulubionych

Skarpetki?

IP: *.* 11.12.01, 14:45
Podczas pierwszej wizyty położna powiedziała, żeby na śpioszki zakładać Stachowi skarpetki, żeby mu się nie połamały paluszki????? Pierwsze słysze... czy zakładacie swoim dzieciaczkom skarpetki?Pozdrawiam,Monika A/P
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Skarpetki? IP: *.* 11.12.01, 14:57
      Moniko, te połozne to chyba z kosmosu się biorą :))) Co druga to lepsza.. Mnie nastraszyła, że mała robi baaardzo brzydkie kupki.. (zielone i wodniste trochę) a ja przez parę dni katowałam się jakimiś dietami i zastanawiałam się co jeszcze robie nie tak aż do momentu gdy przyszła lekarz i powiedziała, ze to żaden powód do zmartwień - dopóki mała robi takie kupki rzadko nie ma co mówić o biegunce a ja mam sie zdrowo odzywiać, bo inaczej padnę :))) (po porodzie hemoglobina spadła do 9)A co do łamania paluszków to jak niby dziecko miałaoby je sobie połamać?? W pościeli? W kąpieli? Przy piersi? Co za bzdura..
    • Gość: guest Re: Skarpetki? - czemu nie? IP: *.* 11.12.01, 15:27
      Maleńkie dziecko podkula nóżki i efekt jest taki, że wypadają mu z nogawek, ja zakładałam skarpetki, tym bardziej, że teraz jest zima, a od nóżek zawsze się dzieci przeziębiają. Pozdrowienia
      • Gość: guest Re: Skarpetki? - czemu nie? IP: *.* 11.12.01, 18:27
        Dziecko podkulajac nogi (tak, ze z nogawek spiszkow robia sie puste, zwisajace szmatki, a nozki sa sobie gdzies prawie przy brzuszku) moze sobie zrobic krzywde w paluszki.Przeciez moze zachaczyc paluszkiem o material spiocha i odgiac go mocno. A ze jest male - to nie wie, jakie moga byc skutki czestego u dzieci wymachiwania nozkami. Starsze dziecko nie ma znow szans chodzic czy raczkowac, gdy noga co chwila wypada z nogawki spiocha.Wiec lepiej nalozyc na nozke albo skarpetke, albo tez zrobic na drutach wiazane buciki.Moj Michal, gdy byl malutki, mial takie wloczkowe buciki na stopkach, teraz zas nosi antyposlizgowe skarpetki.PozdrawiamYM
        • Gość: guest Re: Skarpetki? - czemu nie? IP: *.* 11.12.01, 18:45
          o boszsz... zahaczyc oczywiscie :)pozdrawiam
    • Gość: guest Re: Skarpetki? IP: *.* 11.12.01, 15:50
      Moniko, ja zakładam córeczce 10 dniowej skarpetki, ale nie dlatego że mialyby sie jej paluszki połamać (co za absurd!), tylko ,żeby jej było ciepło w stopy.Madzia
    • Gość: guest Re: Skarpetki? IP: *.* 11.12.01, 16:48
      Z tymi paluszkami to jakiś dziki dowcip, ale ja na początku zawsze używałam skarpetek z tego prostego względu, że malutkiej wszystkie śpioszki były za wielkie i przytrzymywałam je skarpetami, żeby nie zwisały.
    • Gość: guest Re: Skarpetki? IP: *.* 11.12.01, 17:40
      Ja zakladam skarpetki ale dlatego, ze u mnie w domu jest chlodno (w sumie jest 20 stopni-to praktycznie tyle ile powinno byc) ale Madzia ma zawsze chlodne nozki wiec jej zakladam. Ale pierwsze slysze o tych paluszkach ??Aga :-)))
      • Gość: guest Re: Skarpetki? IP: *.* 11.12.01, 18:41
        Mojej coreczce zakladam skarpetki od samego początku, poniewaz miala zawsze zimne nóżki. Teraz też jej zakladam różne kolorowe, bo bardzo lubi sie nimi bawic i przy okazji troche sie gimnastykuje. Z tymi polamanymi paluszkami to jakies glupoty-niemowlak wbrew pozorom wcale nie jest taki kruchy.PozdrawiamMarzena
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka