Gość: guest IP: *.* 21.12.01, 14:52 Mamusie, kiedy ustala się kolor oczek u niemowlaków? I kiedy zaczynają lecieć łezki przy płakaniu? Bo u Filipka ( 5 i pół tyg) łezki czasem lecą ale tylko z jednego oczka. Czy to normalne ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: Kolor oczek IP: *.* 21.12.01, 16:26 Podobno dopiero półroczne niemowlęta mają swój kolor oczu. Tak czytałam a u nas było to tak - Julka urodziła się z ciemnoniebiesko-szarymi oczkami, jak większośc dzieci by potem powolutku jaśnieć i niepostrzeżenie przejść w jasnoniebiesko-szare. Co do łez to moja Julka bardzo wcześnie nimi płakała, po paru dniach życia, kiedy jej starszy o 4 tygodnie kuzyn nie wyprodukował jeszcze ani jednej zauważalnej łezki. Dzieci były zdrowe więc chyba obie wersje są w normie. Ale żaden ze mnie fachowiec w tej dziedzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yda Re: Kolor oczek IP: *.* 21.12.01, 16:35 czesc,moja Ania ma 7,5 mies. i jeszcze jej kolor oczu sie ksztaltuje, slyszalam, ze czasem trwa to do dwoch lat, ale nie wiem czy to prawda, jak czesto lzawi, warto udac sie do specjalisty,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Kolor oczek IP: *.* 21.12.01, 17:25 Mojej Madzi zaczely leciec łezki po ukonczeniu gdzies 3 tygodnia zycia (teraz ma 2,5 m-ca). A kolor oczu chyba w ciagu pierwszego polrocza zycia dziecka.PozdrawiamAga Odpowiedz Link Zgłoś