Dodaj do ulubionych

Kolor oczek

IP: *.* 21.12.01, 14:52
Mamusie, kiedy ustala się kolor oczek u niemowlaków? I kiedy zaczynają lecieć łezki przy płakaniu? Bo u Filipka ( 5 i pół tyg) łezki czasem lecą ale tylko z jednego oczka. Czy to normalne ?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Kolor oczek IP: *.* 21.12.01, 16:26
      Podobno dopiero półroczne niemowlęta mają swój kolor oczu. Tak czytałam a u nas było to tak - Julka urodziła się z ciemnoniebiesko-szarymi oczkami, jak większośc dzieci by potem powolutku jaśnieć i niepostrzeżenie przejść w jasnoniebiesko-szare. Co do łez to moja Julka bardzo wcześnie nimi płakała, po paru dniach życia, kiedy jej starszy o 4 tygodnie kuzyn nie wyprodukował jeszcze ani jednej zauważalnej łezki. Dzieci były zdrowe więc chyba obie wersje są w normie. Ale żaden ze mnie fachowiec w tej dziedzinie.
      • Gość: yda Re: Kolor oczek IP: *.* 21.12.01, 16:35
        czesc,moja Ania ma 7,5 mies. i jeszcze jej kolor oczu sie ksztaltuje, slyszalam, ze czasem trwa to do dwoch lat, ale nie wiem czy to prawda, jak czesto lzawi, warto udac sie do specjalisty,pozdrawiam
    • Gość: guest Re: Kolor oczek IP: *.* 21.12.01, 17:25
      Mojej Madzi zaczely leciec łezki po ukonczeniu gdzies 3 tygodnia zycia (teraz ma 2,5 m-ca). A kolor oczu chyba w ciagu pierwszego polrocza zycia dziecka.PozdrawiamAga :hello:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka