Dodaj do ulubionych

kolka-pomocy!

IP: *.* 12.01.02, 15:26
hej! moja dzidzia ma kolke, a ja nie wiem co mam robicczy jest na to jakas rada czy po prostu mam czekac az samo przejdzie i tylko uspokajac synkaplacze przerazliwie, nawet piers nie bardzo go uspokajasadco robic? znacie jakies skuteczne metody?Pomozcie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ulcik Re: kolka-pomocy! IP: *.* 12.01.02, 16:24
      Mojemu 6 tygodniowemu synkowi pomaga ciepła kąpiel + wtedy kładę mu na brzuszek mokry cieplutki ręcznik !!
    • Gość: Gosiafka Re: kolka-pomocy! IP: *.* 12.01.02, 16:29
      Po pierwsze spokój (tylko to może uratować :) )* masaż brzuszka przez ciepłą pieluszkę(zgodnie z ruchem wskazówek zegara) lub delikatnie przyciskając zgięte w kolankach nóżki do brzuszka* woda koperkowa do nabycia w aptece ("Gripe water")* kropelki na kolkę również w aptece* czopki homeopatyczne -viburcolPowodzenia Gosia :hello:
      • Gość: guest Re: kolka-pomocy! IP: *.* 12.01.02, 17:15
        Moja corka raz miala kolke lekarka przepisała krople SABSIMPLEX trudno jest je dostac w aptekach ale jesli masz kogos w Niemczech tam dostaniesz bez problemu. Podaje cztery krople przy kazdym karmieniu i po kolce slad minal (lekarka powiedziala ze gdyby nie te krople to corka by nam po scianach chodzila bo tyle powietrza lyka). Pomaga rowniez cieple powietrze z suszarki.Pozdrawiam
    • Gość: guest Re: kolka-pomocy! IP: *.* 12.01.02, 17:30
      to wszystko prawda, dołączam jeszcze swoją metodę. Po każdym karmieniu stosuj INFACOL po ok. 8 kropli- ulga po ok. 10-15 min. Powodzenia. A, jeszcze - zrewiduj własną dietę - to też może być przyczyną kolki u maluszka. Po 3 miesiącach kolka zwykle ustępuje. Powodzenia.
      • Gość: guest Re: kolka-pomocy! IP: *.* 12.01.02, 19:07
        mojemu synkowi przeszlo po tym jak przestalam pic mleko. Podaje tez Gripe Water (woda koperkowa) , do kupienia w aptece
    • Gość: IVONA Re: kolka-pomocy! IP: *.* 12.01.02, 22:07
      Potwierdzam Gripe Water jest bardzo bardzo skuteczny.Poza tym podobno (sama nie próbowałam) pomaga jak dziecku przed KAŻDYM posiłkiem dasz łyżkę ciepłej przegotowanej wodySpróbuj na pewno nie zaszkodziTrzymajcie Się Ivona
      • Gość: AgaKZ Re: kolka-pomocy! IP: *.* 14.01.02, 07:57
        Jest dużo lekarstw - mojej córeczce nic nie pomagało. Nawet moja wykluczająca prawie wszystko dieta. Moja metoda to suszarka do włosów - nie zapobiega, ale koi skutki: suszysz brzuszek przez śpioszki z odległości ok. 30 cm. Rozgrzewa, a do tego szum bardzo uspokaja i dzidzia zasypia. Poza tym pomaga wyciszenie dziecka - mniej silnych bodźców typu hałas, goście itp.powodzeniaAga
        • Gość: guest Re: kolka-pomocy! IP: *.* 14.01.02, 17:41
          Potwierdzam Gripe Water i suszarkę , my dostaliśmy od lekarki jeszcze Debridat i poimy małego na zmiane planteksem i herbatką rumiankową Hippa - i wszystko razem przynosi skutki chociaż nie do końca, ale płacze tylko w nocy ok.23 i tak że daje się uspokoić a to już sukces. Trzymaj się , aha położna polecała kropelki bobotic, ale jeszcze nie próbowałam, a koleżanka twierdzi,że jej córeczce pomagał tylko najstarszy lek - proszek troisty.
    • Gość: Gooh Re: kolka-pomocy! --> REWELACJA IP: *.* 21.01.02, 12:41
      Olu, ja mojemu Brunowi podawałam wiele (czytaj wszystkie dostepne i znane środki ) preparatów, ale ... dopiero zakupiony w Niemczech CARMINATIVUM HETTERICH Npomógł . I tylko on :-)Stosowało to już kilka mam i żadna sie nie zawiodłaPolecam gorącoGooh
      • Gość: wioleta Re: kolka-pomocy! --> REWELACJA IP: *.* 21.01.02, 19:44
        ja dawałam Krzysiowi proszek troisty ... działa ale potem podałam mu ESPUTICON i piłam sama cherbatkę koperkowo - anyżkową - kolka przeszła w zapomnienie
    • Gość: Mira Re: kolka-pomocy! IP: *.* 22.01.02, 21:52
      Też polecam ESPUTICON. Naprawdę działa łagodząco na bóle kolkowe.Życzę powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka