Dodaj do ulubionych

Chropowata buźka - co robić?

IP: *.* 16.01.02, 21:57
Dziewczyny, mój 6 tygodniowy synuś ma chropowatą buźke i takie malutkie krosteczki na niej... nie swędzi go to, nie drapie się, ale krosteczki nie znikają. Co to może być? I czym to leczyć? (Nabiał i jajka juz odstawiłam, na wszelki wypadek... jak objawiają się alergie????) asiaT
Obserwuj wątek
    • Gość: Słoneczko Re: Chropowata buźka - co robić? IP: *.* 16.01.02, 23:43
      AsiuKarinka też miała chropowatą buźkę, smarowałam jej regularnie kremikiem i jest już głodziutka ;-)Spróbuj.Madzia
    • Gość: stasia Re: Chropowata buźka - co robić? IP: *.* 17.01.02, 07:53
      Mozna dać troche wapna , u mojej małej pomogło.pozdrwiam
    • Gość: mariolar Re: Chropowata buźka - co robić? IP: *.* 17.01.02, 12:24
      Asiu,spróbuj smarować buźkę maścią bepanthen różowy, natłuszcza buźkę, łagodzi.Moja malutka miała krostki, zaczęło się tak koło 8, 9 tygodnia życia. Zeszło się to z nadmiernym ślinieniem. Jeden lekarz orzekł skazę, przeszłam na dietę, zmiana diety nic nie pomogła. Wiec poszłam do innego lekarza. Starszej mądrej pani doktor. Ona nie potwierdziła tej diagnozy, pozwoliła jeść mleczne rzeczy, choć oczywiście z umiarem.Orzekła, że jest to wrażliwość skóry na ślinę, którą malutka rozsmarowywała po całej buzi. Poleciła smarowanie tym bepantenem. A najlepiej spróbować co najlepiej "służy":na liście było jeszcze krem e45, maść z witaminą a, oraz takie mazidło robione na receptę. Te krostki trochę trwały, przeszło jak małej wyszły pierwsze zęby, koło 6 miesiąca.pozdrawiammariola
      • Gość: AnnaW Re: Chropowata buźka - co robić? IP: *.* 17.01.02, 14:19
        Polecam jw. maść z witaminą A do kupienia w aptece.
    • Gość: 21081970 Re: Chropowata buźka - co robić? IP: *.* 26.01.02, 01:32
      Najlepiej to iść do pediatry, bo przyczyny krosteczek mogą być rozmaite. Ja przeszłam na dietę bezglutenową i bezbiałkową (dosyć drastyczne i uciążliwe) a następnie stopniowo wprowadzałam nowe składniki do diety. Karm dziecko piersią. Buzię smarowałam kremem z witaminą A w/g receptury mojej pani doktor,dostałam również receptę na maść sterydową ale na wysypka minęła wcześniej na szczęście.Pozdrawiam, Gośka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka