Dodaj do ulubionych

******Ząbkowanie - cd.*******

IP: *.* 22.01.02, 14:02
Witam :) Moja 3,5 miesieczna corka niedawno zaczela zabkowac. Jednak dolnych jedynek nie ma ani sladu, natomiast widoczne sa juz dolne trojki (tak mi sie wydaje ze to trojki). Plamki widoczne sa jakos tak z przodu na dziasle. Czy to normalne ?Pozdrawiam :):bounce:
Obserwuj wątek
    • Gość: maka Re: ******Ząbkowanie - cd.******* IP: *.* 22.01.02, 14:13
      Aniu,Trójki wychodzą podobno ok. drugiego roku, ale może w przypadku Twojej córci jest inaczej. Mój Filip ślinił się i pakował wszystko do buzi od drugiego miesiąca (teraz m arok i dalej się ślini i wszystko ląduje w buzi. Zęby - dwie dolne jedynki wyszły w wieku 5,5 miesiąca, a teraz jest szczęśliwym posiadaczem 7 sztuk + spuchnięte dziąsła w miejscu zębów trzonowych. Z doświadczenia wiem, że to jeszcze trochę potrwa, tak że nie denerwuj się tymi trójkami, bo one najprawdopodobniej staną w miejscu a pierwsze wyrosną jedynki(albo i nie).Pozdrawiam
    • Gość: Viola_emama Re: ******Ząbkowanie - cd.******* IP: *.* 22.01.02, 20:50
      Aniu,moj synek takze zaczal zobkowac jak mial 3.5miesieca i pierwsze dwa zabki(dolne jedynki)dostal w okolo 5.5 miesiacu.Poprostu musza miec czas na urosniecie.Tak jak i w przypadku Twojej coreczki moj maluszek tez mial biale kropeczki na trojkach i takze myslalam ze wyjda pierwsze ,ale to sa tak zwane "odciski"(tak mi powiedzal moj pediatra),zas trojeczki (zgadzam sie z Marzena)wychodza dopiero po ukonczeniu roku zycia(przewaznie ,ale niepowiedzane ze niemoga wyjsc szybciej u Twojej corci!!!).Pozdrawiam i zycze spokojnych nocy(bezbolesnych dla Kladusi ,a dla Ciebie przespanych)-Viola mama Kevinka
    • Gość: Aga_1972 Re: ******Ząbkowanie - cd.******* IP: *.* 23.01.02, 14:38
      HejMoja Madzia (3,5 m-ca) też się strasznie ślini ale fakt-na pierwsze zęby będzie można czekać nawet do 6 m-ca zycia. A Kubusiowi (obecnie 6 letniemu) wyszły naraz cztery zęby: dwie dolne jedynki i dwie dolne trójki a wcale się nie ślinił i nawet nie wiedziałam, że ząbkuje. Tak więc nie ma reguły.Aga
    • Gość: amfic Re: ******Ząbkowanie - cd.******* IP: *.* 23.01.02, 15:38
      Dopiero teraz przeczytalam w gazecie ze zabki o ktorych mowilam ze sa juz widoczne to nie trojki a dolne czworki, te kolo dolnych jedynek.Pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka