Dodaj do ulubionych

1/3 urodzin

IP: *.* 24.02.02, 19:37
Aż trudno w to uwierzyć, ale Luizka skończyła dzisiaj już 4 miesiące, czyli obchodzi 1/3 urodzin! Coś niesamowitego, jak czas leci! Prawie dokładnie rok temu objawiła się nam jako niebieska kreseczka na teście ciążowym, a teraz jest już z nami. Rośnie, waży coraz więcej (dziś już 7300g), robi się okrąglutka na buzi i nie tylko, uśmiecha się, wymachuje rączkami i nóżkami. Nie leży już jak flaczek, tylko podnosi się na rękach, obraca się z pleców na bok, a nawet o 180 stopni wokół własnej osi długiej. Przestała już drenować maminą mleczarnię przez półtorej godziny za jednym posiedzeniem, tylko skutecznie wyjada mleczko w 5 minut i chce się bawić dalej. Od kilku dni gaworzy, trudno powiedzieć, czy śpiewnie - nie mam doświadczenia, ale na pewno dla nas bardzo przyjemne, że czynnie bierze udział w rozmowach i życiu rodziny :). Bierze sobie do ręki gryzaczki, wkłada je do buzi, przekłada z rączki do rączki. Chwyta wszystko, co się znajdzie w zasięgu jej małych łapek - co bywa trochę bolesne, kiedy wczepia się w moje włosy!!! Ale czego się nie robi dla swojego Dziabączka :love:. Jest rozkoszna, kiedy nie śpi, a jeszcze bardziej wzruszająca, kiedy śpi. Jest naszym małym cudem :bic: i bardzo ją kochamy :love:.Kasia R mama Luizy wraz z tatusiem Luizy za plecami
Obserwuj wątek
    • Gość: anfi Re: 1/3 urodzin IP: *.* 25.02.02, 11:14
      Serdeczne gratulacje :hap: z okazji tak poważnego jubileuszu. Osiągnięcia Luizki są naprawdę wielkie. Natalka kończy jutro 4 miesiące, ale tylko w wadze (7500 g) pobija Twoje maleństwo. No może jeszcze w śpiewie, bo nie piszesz, czy Luizka posiadła taką umiejętność. Jeśli nie to polecam wspólne śpiewy, nieważne przy tym jest to, kto bardziej fałszuje. Natalka jeszcze nie ćwiczy żadnych przewrotów, ale i bez tego widzę jak szybko się zmienia. Pozdrowienia i całuski dla "jubilatki" od "prawie jubilatki" Natalki i Ani :hello:
    • Gość: Małgorzata Re: 1/3 urodzin IP: *.* 25.02.02, 15:54
      Kasiu!!!Miło słyszeć, że Twoja "żabka" tak się ślicznie rozwija :).Ani się nie obejrzysz, a będzie miała pół roczku i roczek......to dopiero jubileusz.Myślę, że będziesz nas informować o "nowych zdobyczach" Luizy - my cioteczki musimy być na bieżąco smile smile :) pozdrawiam cieplutkoMałgosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka