Dodaj do ulubionych

mój syn jest ANIOŁEM!!

IP: *.* 28.04.02, 12:42
Musze się Wam pochwalić, bo mam w domu anioła. Tylko muszę mu dorobić skrzydełka. Kajtek ma trzy i pół miesiąca. Płacze tylko przy szczepieniu, poza tym nie wiem, co to płacz dziecka. Kiedy jest głodny po prostu jęczy, marudzi, zawodzi. W nocy śpi czasami nawet dziewięć godzin, po czym naje się i jeszcze zasypia na trzy. Kolek nigdy nie miał, oprócz gronkowca w pierwszym tygodniu życia - zdrowy jak rydz. Je chętnie zarówno z piersi, jak i z butelki (moje mleko), herbatkę z koperku uwielbia. Wieczorem po kąpieli i karmieniu wkładam go do łóżeczka, daję buzi i wychodzę, a on po prostu zasypia. Kąpiel to jego hobby, muzyka też; uśmiecha się szeroko na dżwięk keyboardu. Wychodzę na spacer - on zasypia najpóźniej po 15 minutach, wsiadamy do samochodu - to samo. Zaczynam się zastanawiać, czy tak będzie już zawsze, czy jeszcze los da mi popalić, np. przy ząbkowaniu? Dziś rano obudziły mnie jego opowieści. Po ośmiu godzinach obudził się cały zlany, z kupą, głodny i z zimnymi rączkami - i zamiast płakać, zaczął nam opowiadać swoje historyjki. No, same powiedzcie, czy nie anioł???
Obserwuj wątek
    • Gość: Dorotka Re: mój syn jest ANIOŁEM!! IP: *.* 28.04.02, 14:59
      No gratuluję, rzeczywiście tylko pozazdrościć, widocznie przysłużyłaś się gdzieś w życiu dobrym uczynkiem i teraz masz nagrodę. Co by tylko nie zapeszyć!Dorotka
      • Gość: Mama-Kangurzyca Re: mój syn jest ANIOŁEM!! IP: *.* 28.04.02, 18:32
        Nie wierzę... :) Ale z Ciebie szczęściara!Pozdrawiam!Ania mama bardzo kochanego nieAnioła
        • Gość: Słoneczko Re: mój syn jest ANIOŁEM!! IP: *.* 28.04.02, 18:47
          No no, piszesz jakby o mojej córci ;-)Też się zastanawiam czy tak już jej zostanie czy wyrośnie czpiot.Madzia
    • Gość: Lia Re: mój syn jest ANIOŁEM!! IP: *.* 28.04.02, 19:21
      gratulacje! :) Wszystko może się zdarzyć../, ale niekoniecznie. Ciesz się z każdej takiej chwili - mamo Aniołka. :hello:
      • Gość: asia.d.d Re: mój syn jest ANIOŁEM!! IP: *.* 28.04.02, 20:51
        moja córeczka też była aniołkiem, a Teraz jest pół-aniołkiem :hap:
        • Gość: martusek Re: mój syn jest ANIOŁEM!! IP: *.* 29.04.02, 09:39
          Też sią boję, czy aniołki nie zamieniają się czasami... w diabełki. Nasz Kajtek ma między pośladkami drugą dziurkę, śmiejemy się, że toś lad po ogonku,że lekarze szybko wyrwali zaraz po porodzie, ale kto wie? Może to nie pomogło...
    • Gość: Yaga Re: mój syn jest ANIOŁEM!! IP: *.* 30.04.02, 22:46
      Martusek - miejmy nadzieję, że aniołki, przynajmniej niektóre, pozostaną aniołkami! Moja córcia też jest z tego "gatunku", za 20 godzin skończy pół roczku i jeszcze z tego nie wyrosła :hap:. Nie przeszkodziło jej nawet ząbkowanie - dorobiła się już dwóch ząbków, które zauważyliśmy przypadkiem :).Pozdrawiam wszystkie mniej i bardziej aniołki!!!AgaPS. Na formu Zobaczcie parę tygodni temu zamieściłam nawet fotkę mojej Ewki-aniołeczki - mogę się pochwalić? http://forum.edziecko.pl/download_thread.php?site=edziecko&bn=edziecko_zdjecia&thread=1015363313
    • Gość: Ika Re: mój syn jest ANIOŁEM!! IP: *.* 01.05.02, 22:35
      Hej Martusku!Jest aniołem! :) Oby tylko nie zapeszyć! ;) Istnieje teoria, że dzieci czasem wynagradzają nam inne problemy, jakie mamy w życiu, i są wtedy takie właśnie grzeczniutkie :) Oby Kajtuś zawsze był takim aniołkiem! Masz wspaniałego synka, a jego ostatnie zdjęcia - suuuper! :)Buziaki dla was obojgaIka & Oskarek, czasami aniołek czasami diabełek ;)
    • Gość: ttt Re: mój syn jest ANIOŁEM!! IP: *.* 02.05.02, 14:22
      Mój Kubuś- jutro skończy 8 tygodni- przez większość czasu zachowuje się tak jak Twój aniołek. Zwłaszcza w nocy ma to duże znaczenie- budzi się raz najwyżej 2 rzy i to nie z płaczem ale z uśmiechem- jeżeli jego mruczenie mnie nie obudzi- co zdarza się niezmiernie rzadko to wtedy domaga się jedzenia płaczem. Teraz juz od ok. godziny leży w foteliku na balkonie macha nóżkami i cos do siebie gada cały czas się uśmiechając :hap:Sporadycznie ma napady "wścieklizny"- domaga się po prostu towarzystwa- ale myśle że to dobrze- ćwiczy swój głos.PozdrawiamMisiek- mamusia "prawie aniołka" :bounce:
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka