Dodaj do ulubionych

Bebiko Omneo - proszę o radę

IP: *.* 10.05.02, 12:46
Karmię moją 3 miesięczną córeczkę Bebiko Omneo - na opakowaniu jest informacja, że dzieci powyżej 6 kilo powinny jeśc 4 razy dziennie, czyli co 6 godzin 230 ml mleka. Ja karmię Karolcię częściej i tylko po 150-180 ml. - wydaje mi się, że 230 ml tpo stanowczo za dużo na raz. Jednak Mała jeśli bym jej daja zjadłaby więcej niż te 150 ( po zjedzeniu 150 ml nie płacze, że jest głodna, ale kiedy raz dałam jej 220 zjadła spokojnie) - tyle tylko, że obawiam się, żeby jej nie zaszkodziło ( koleczka). Co o tym sądzicie? Czy dawać jej więcej i żadziej - zgodnie z tym, co na opakowaniu? Mała waży teraz 6100.pozdrawiamGosia
Obserwuj wątek
    • Gość: YennaM Re: Bebiko Omneo - proszę o radę IP: *.* 10.05.02, 12:52
      Fuga, niech je tyle, ile chce.
      • Gość: Malech Re: Bebiko Omneo - proszę o radę IP: *.* 10.05.02, 21:10
        Fugo!Karmiłam swojego Jaśka Bebiko Omneo tylko przez tydzień bo pokarm ten okazał się dla niego za mało treściwy-po prostu przelatywał przez niego( ciągle robił kupki).Mógłby go jeść naokrągło.Musiałam przejść na Bebilon1.Karm więc swoją małą w takich ilościach jakich potrzebuje.
    • Gość: gosiag Re: Bebiko Omneo - proszę o radę IP: *.* 13.05.02, 09:17
      Cześć Gosiumój Wojtulek za tydzień skończy 4 miesiące i też jest na bebiko omneo (wcześniej było nestle nan ale się nie sprawdziło) i zjada 8 razy po ok 100 niekiedy tylko 50 czasem 110 , 120 wcześniej potrafił zjeść po 120-140. Nie patrz na to co podają na puszkach dziecko zje tyle ile może i samo sobie ustala pory ... jeżeli prawidłowo rosnie i przybiera na wadze jest OK . mÓJ WOJTULA 3 tygodnie temu ważył 5700 a jest dużym chłopcem. Wszystko jest OK trzymajcie się ciepłoGosia i Wojtuś :) :) :)
    • Gość: oladrab Re: Bebiko Omneo - proszę o radę IP: *.* 13.05.02, 11:05
      Gosiu, ja moją 3 m-czną córeczkę tylko dokarmiam Bebiko Omneo, czasem raz dziennie na noc daję jej butelkę, ale ilości też są bardzo różne. Raz zjada 100, raz 150 raz 160. Kiedy dam jej 120 nie płacze z głodu, ale kiedy jeszcze dołożę troszeczkę z butelki lub piersi to zje i nie krzyczy ze ma za dużo. Dzieci jedzą podobno bardzo różnie, każdy dzień może być inny od poprzedniego i wszytkie tabelki z opakowań są tylko ramowo określone. Dzieci też maja humory i preferencje, nam też raz się chce jeść więcej, raz mniej.pzdr,Ola
      • Gość: Diana-c Re: Bebiko Omneo - proszę o radę IP: *.* 16.05.02, 09:57
        My szykujemy zawsze większą butlę, żeby nie zabrakło. Mała urodziła się mniejsza (1700), teraz ma 15 tyg. i je bardzo różnie. Waży obecnie 3600, raz zje 50 a raz 180, raz co 2 godz., a kiedy indziej co 4 godz., bardzo dużo pije herbatki z kopru włoskiego. Na wadze przybiera bardzo dobrze. Zauważyliśmy, że w te upały apetyt jej osłabł, ale nadrabia wieczorem jak się ochłodzi. Każdy ma swoje lepsze i gorsze dni jeżeli chodzi o jedzenie. Nasz je na żądanie i tyle ile chce.Na początku karmiliśmy ją bebiko omneo, ale miała zatwardzenia, po kilka dni nie robiła kupki, strasznie się męczyła, cisnęła i nic, kilka razy potrzebna była lewatywa, lekarka przepisała nam bebilon niskolaktozowy, pomogło, ale strasznie się pienił. Sami zmieniliśmy na nan 1 i pomogło. Zatwardzenia się skończyły.Karm na żądanie i dawaj tyle ile chce, sama powie, że już ma dosyć. Jak zje z łakomstwa za dużo to jej się uleje, ale tyle ile potrzeba zatrzyma w brzuszku.PozdrawiamDiana mama Martynki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka