Dodaj do ulubionych

zakrztusił się

IP: *.* 20.06.02, 12:24
Proszę o pomoc.Mój synek (9 mies.) przedwczoraj zakrztusił się kawałeczkiem jabłuszka. Kaszlał bardzo ale po chwili przeszło mu jednak obawiam się, czy na pewno wszystko jest w porządku?Od tego czasu co jakiś czas pokasłuje - raczej sporadycznie, ale czasami dość mocno.Poza tym nie ma żadnych niepokojących objawów.Czy może to mieć związek z tym zakrztuszeniem - może ten kawałeczek jabłka jeszcze tam gdzieś "siedzi"?A może to - nie daj Boże - początek jakiegoś choróbska?Czy iść do lekarza, czy może jeszcze poczekać?Może któraś Mama miała podobny problem?Czekam na porady.Gosia
Obserwuj wątek
    • Gość: KasiaL Re: zakrztusił się IP: *.* 20.06.02, 13:01
      Gosiu, a może kaszląc po jabłuszku podrażnił sobie to gardło i teraz dlatego pokasłuje. Jeśli oprócz tego wszystko OK, to może poczekaj kilka dni, może przejdzie.
    • Gość: basia13 Re: zakrztusił się IP: *.* 20.06.02, 14:10
      Jesli nie ma innych niepokojących objawów to chyba nie ma co się martwić.Obserwuj dziecko.MÓj Michał 24 czerwca skończy rok. I często jak ktoś kaszlnie to go naśladuje i jest to rewia popisowa.Jego kumpel- Kubuś /13 miesięczniak/ma podobną manie. Jak spacerujemy razem to albo koledzy sobie gaworzą, albo przedrzeźniaja się w pokaszliwaniu. Tylko otrzywiście trzeba odróżniać "kaszel" od "KASZLU".Albo zadzwoń do pediatry, i zapytaj o konsekwencje zak/wiem,wiem my mamy martwimy się na zapas i od razu pewnie wymyślasz, że utknie to na przykład w oskrzelach, ale to najprawdopodobniej normalne zakrztuszenie, które niestey zdarza się każdemu dziecku/Zadwoń uspokoisz się wedle -lepiej chuchać na zimne.Pozdrawiam Baśka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka