Dodaj do ulubionych

Chce spać z "cycusiem" w buzi!!!

IP: *.* 25.06.02, 19:49
Witam mamy!!!Należę do tych co zarzekały się że nigdy smoczka nie dadzą i nawet byłam oburzona gdy ktoś zasugerował mi taką mozliwośc. Teraz natomiast mam kłopot. Moja prawie 6 miesięczna córa chce spać w nocy z cycusiem w buzi i gdy się chce go wyjąć po płacze i szybko się budzi. Oczywiście mogę czekać aż zaśnie głęboko ale to trwa czasem i 40 minut. No i nie wiem co mam robić. Kiedyś spała nawet 6 godzin non-stop a teraz nie to że budzi się co 1,5 godziny to jeszcze ten cycuś. Ząbków jeszcze nie ma ale lekarz powiedział, że są tuż tuż, a poza tym woli spać w chłodnym pomieszczeniu (teraz jest barodz ciepło w nocy). Tylko że ja juz nie mogę. Boję się natomiast o te wychodzące ząbki - czy smoczuś nie zaszkodzi???Poradzcie proszę bo juz mam mętlik w głowie.PozdrawiamDominika
Obserwuj wątek
    • Gość: DorotaMW Re: Chce spać z "cycusiem" w buzi!!! IP: *.* 25.06.02, 21:25
      Mogę sobie wyobrazić, co czujesz, ale może nie warto dawać smoka, gdy córa ma już 6 m-cy? Mnie przychodzą dwie rzeczy do głowy. Jedna to smarowanie dziąseł żelem, w nocy (czasami się to u mnie sprawdzało i po kilku mlaśnięciach i oblizywaniach Martyna spała dalej :)). Druga to spanie z dzieckiem i karmienie przez sen. Ja spię i dzidzia też.Tak czy siak trzymaj się. Będzie lepiej:lol:Dorota
    • Gość: kubusiamama Re: Chce spać z "cycusiem" w buzi!!! IP: *.* 26.06.02, 13:04
      Witaj droga mamo.powiem tak- przeżyłam dramat juz w szpitalu. Wyobrażałam sobie że karmienie to super przyjemna sprawa, a okazało sie że przyjemność przychodzi z czasem. Rozmawiałam z położną czy może smoczek, bo tak naprawdę to Kuba ciągnie dwa razy i zasypia a kiedy ja chce aby moje brodawki odpoczęłty to on sie budzi i znów....Oczywiście odpowiedź - nie zły zgryz złe tamto i siamto ale na szczęście w domu sami wychowujemy dziecko - zaryzykowałam - smoczek sztuczny został zaciągnięty. teraz mój syn ma 17 miesięcy i chętnie je pierś, ale w sutuacjach kryzysowych wystarczy smokuś. Oczywiście wyciągamy go z tylko w sytuacjach kryzysowych. Dziecko nie bawi się żując go w buzi i jest O.K.Nadmieniam że ząbki wyszły w wieku 5 miesięcy sa piękne zdrowe i proste....Twoja decyzja, ale jeżeli to Cię wiąże w miejscu to jest to wyjście

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka