Dodaj do ulubionych

Kolor kupki

IP: *.* 09.07.02, 18:27
Moja 4,5 miesięczna córka od 2,5 miesiąca pije Bebiko Omneo. Od czasu kiedy zaczęła je pić ma zielonkawą kupkę. Do tej pory się tym nie martwiłam, bo myślałam, że to normalne. Kiedy była na piersi miała takie kolorowe kupki, że ta zieleń wcale mnie nie zaskoczyła. Dzisiaj jednak przewijała ją moja mama i powiedziała, że kupka powinna być raczej brązowa a zielona może świadczyć o tym, ze coś jest nie tak. Strasznie się tym zmartwiłam, bo ona jest zielona od tak dawna. Czy ktoś wie, co to oznacza i czy jest powód do niepokoju? Ala dostaje teraz jeszcze sok jabłkowy, przetarte jabłko i zupki, ale kupka jest zawsze w zielonych odcieniach, jaśniejsza lub ciemniejsza.Napiszcie, proszę, czy Wasze maluszki też takie robią.pozdrawiam Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: ewka2002 Re: Kolor kupki IP: *.* 09.07.02, 20:45
      moja też ma teraz zielony stolec ale bierze antybiotyk gdzies czytalam ze zielona kupa moze swiadzczyc o jakies infekcji wiec lepiej udaj sie do pediatry a on rozwiejetwoje watpliwoscipozdrawiamASIA i chora EWCIA
      • Gość: 124578 Re: Kolor kupki IP: *.* 10.07.02, 11:59
        Moja mała tez miała takie zielone kupki (teraz ma prawie 7 miesięcy i od czasu znacznego urozmaicenia diety kupki są coraz bardziej kolorowe) i przy okazji szczepienia zapytałam o to naszą panią doktor, która wyjaśniła, że jeśli dziecko karmione jest sztucznym mlekiem (moja mała jada Bebiko 2) to z racji wzbogacenia tego mleczka w żelazo te kupki mają prawo i są zielone. Mam nadzieję, że Cię pocieszyłam ale i tak zapytaj o to swojego pediatrę.Pozdrowionka.
        • Gość: kubuś Re: Kolor kupki IP: *.* 10.07.02, 18:05
          moj synek tez robil takie kupki (obecnie ma 8ms) najpierw gdy jadl mleko z piersi mialy "normalny " kolor od 4 ms jesteśmy na nutramigenie i zaczal robic kupy zielone no naprawde nieladne, mi lekarka tez powiedziala ze to od sztucznego mleka, ale uwazaj kolor to jedno wazne zeby w kupce nie bylo śluzu, jak zaczniesz bardziej urozmaicac diete to samo przejdzie,agata i kubus (robiacy juz od 2 ms normalne kupiska)
    • Gość: Ania28 Re: Kolor kupki IP: *.* 10.07.02, 18:14
      Pytałam pediatrę i faktycznie na mleku modyfikowanym kupka może być zielona. Dzięki mimo wszystko za słowa pocieszenia.Ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka