Dodaj do ulubionych

kiedy do wanny

IP: *.* 11.07.02, 10:33
Witam wszystkie emamyMAmpytanie dotyczące kąpieli. Kiedy zacząć dziecko kąpać w wannie i czy kupywać specjalną matę antypoślizgowąporadźcie
Obserwuj wątek
    • Gość: AniaSK Re: kiedy do wanny IP: *.* 11.07.02, 10:38
      Matę antypoślizgową jak najbardziej polecam, jeśli nie przyda się od razu, to na pewno, gdy dziecko będzie samo siedziało. Ja kąpałam w wannie od kiedy mały tak mi urósł, że w małej wanience nie miał już przyjemności czyli gdy miał ok. pół roku.Ania :hello:
    • Gość: Morud Re: kiedy do wanny IP: *.* 11.07.02, 11:11
      Ja swoją małą zaczęłam kąpać w wannie jak miała rok i 3 miesiące mniej więcej i podczas kąpieli w małej wychlapywała całą wodę.A podkładki gumowe są moim zdaniem nieodzowne.Pozdrawiam Monika
    • Gość: milenalapa Re: kiedy do wanny IP: *.* 11.07.02, 11:52
      Witam!Moje maleństwo zaczęłam kąpać w wannie około 3 m-ca. Nawet nie ja zaczęłam tylko nasz Kacpruś kąpie się z tatusiem. Bardzo się jemu to podoba a nauka pływania idzie świetniesmile. W małej wanience przeważnie nam płakał, a jak zaczął sie kąpać z tatą to od razu jemu przeszło.PozdrawiamMilena z 4 miesięcznym Kacperkiem
    • Gość: kowcia Re: kiedy do wanny IP: *.* 11.07.02, 12:17
      mój maluszek przeniósł się z małej wannienki do duzej jak mił ok 9 m-cy. Żadnych wynalazków do wanny nie kupowałam, naciełam się na jakieś cudo (coś jak hamak) dla niemowlaczka, które miało teoretycznie ułatwić i umilić kąpiel a nadało się na plaster do....... Zrezygnowałam więc z wydawania pieniędzy na nowoczesne bzdury. Matiemu dobrze bez dodatków , woda + tona zabawek wystarczy.
    • Gość: Ignacy Re: kiedy do wanny IP: *.* 11.07.02, 12:55
      Witam!Ignacy zaczął się pluskać w dużej wannie jak miał ok 4miesięcy (gdy zaczynał siadać). Oczywiście nie sam - ze mną lub z mężem. Matę antypoślizgową również polecam, jeśli maluszek ma być sam w wannie, bo może się przewrócić.Teraz Ignac ma 19m i kąpie się sam (trzeba go siłą wyciągać z wanny :)), uwielbia bawić się mydłem i "myć" zabawki.Pozdrownienia :)
    • Gość: Carmela Re: kiedy do wanny IP: *.* 11.07.02, 17:10
      ja malego kapalam jak mial 4 mies w duzej doroslej wannie , na pocztaku podkladalam recznik i dodatkowo jeden zlozony pod glowke , rece wtedy wolne i wygodniej, a teraz siedzi sam i sie milo pluska oczywiscie tylko i wylocznie pod moim okiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka